Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ
  CORK FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil på Cork flygplats - upplev södra Irland

  Auto Europe är en världsledande hyrbilsförmedlare som har varit i branschen i över 60 år, med ett mål att alltid kunna förmedla ett stort utbud av hyrbilar till de lägsta priserna. Med Auto Europe är det enkelt att hitta en hyrbil på Cork flygplats mycket tack vare den välutvecklade och effektiva sökmotor som snabbt ger er en bra överblick på vilka fordon som är tillgängliga på de önskade datumen och med vilka leverantörer. För att kunna erbjuda er ett så stort utbud som möjligt så det är säkert att ni hittar något som ni önskar att hyra, så samarbetar Auto Europe med lokala samt globala aktörer.

  Cork flygplats är en viktig anknytningspunkt för flygtrafiken på Irland och är huvudporten för de som önskar resa till Cork, Irlands näst största stad, efter Irlands huvudstad Dublin. Från flygplatsen är de mindre än en mil till centrala Cork där ni kan uppleva en historiskt student stad som ligger på en ö i floden River Lee. Önskar man uppleva traditionell Irländsk musik och tradition mixat med nytänkande studenter är Cork det självklara valet. Skulle ni ha funderingar vilken fordons kategori skulle passa er bäst under er vistelse på Irland eller andra funderingar och frågor kan ni kontakta Auto Europe hyrbils experter som mer än gärna hjälper till. Ni kan kontakta dem via telefon eller e-post, alla dagar i veckan.

  Flygplatsinformation

  Cork flygplats (ORK)
  Officiellt namn: Aerfort Chorcai
  Adress: Kinsale Road, Cork, Irland
  Läge: Drygt 8 kilometer söder om Cork.
  Flygbolag på flygplatsen: Aer Lingus, Air France, Flybe, Iberia Express, Norwegian Air, Ryanair, Swiss och Volotea är de flygbolag som opererar från Cork flygplats.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Cork flygplats?

  Oavsett om ni väljer att hyra bil på Cork flygplats eller andra platser på Irland som Cork, Kerry och Shannon, är det alltid av yttersta vikt att ni läser igenom den voucher ni får när ni bokar bil med Auto Europe. I den voucher så står där viktig information gällande er hyra, som vad ni behöver ha med er vid upphämtning, vad som är inkluderat i er hyra. Här står även mycket viktiga tips som att ta er den extra tiden att gå igenom er hyrbil innan ni kör iväg med den, så att eventuella repor eller skador är noterat i hyreskontraktet med leverantören. Eftersom vi samarbetar med många olika leverantörer, är det viktigt att ha koll med vilken leverantör man har upphämtning med. Här nedan är kontakt information till några av de större leverantörerna på Cork flygplats som vi samarbetar med.

  Avis hyrbil på Cork flygplats Avis hyrbil på Cork flygplats
  Kinsale Rd,
  Cork, Irland T12 W7WR

  + 353 2143 274 60
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 07:30-00:00
  Enterprise hyrbil på Cork flygplats Enterprise hyrbil på Cork flygplats
  Kinsale Rd,
  Cork, Irland T12 W7WR

  + 353 21 497 5133
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 07:00-00:00
  Hertz hyrbil på Cork flygplats Hertz hyrbil på Cork flygplats
  Kinsale Rd,
  Cork, Irland T12 W7WR

  + 353 214 965 849
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 07:00-00:00
  Sixt hyrbil på Cork flygplats Sixt hyrbil på Cork flygplats
  Kinsale Rd,
  Cork, Irland T12 W7WR

  + 353 214 917 300
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 07:00-23:00

  Terminaler

  Vad ni kan förvänta er av Cork flygplats är en ren och modern terminal byggnad med två våningar och ett litet utbud av butiker och matställen. Det är en enkel byggnad att ta sig runt i med bagageupphämtning, check-in och ankomsthallen på botten våningen, medans avgångshallen ligger på andra våningen. Det är vid ankomsthallen som de flesta av de större leverantörerna har sina luckor. Läs på er voucher vart ni behöver bege er för att hämta upp er hyrbil på Cork flygplats redan innan ni beger er till Cork, så ni vet vart ni behöver gå.

  Flygplatsfaciliteter

  Trots ett begränsat utbud av matställen och butiker så består shoppingalternativen på Cork flygplats av presentbutiker och en taxfree butik som ligger vid avgångsområdet. Tullfri handel är endast för de som reser utanför den europeiska unionen. Trots att flygplatsen har öppet dygnet runt, så finns där för närvarande inga matställen som har öppet dygnet runt. Några av de bättre alternativen om man känner för en matbit ligger på första våningen. Där hittar ni restaurangen Wild Geese Bar som har en enastående meny att välja mellan, och även mindre caféer som har ett utbud av gott och blandat. Flygplatsen har även ett området för barn, där de kan leka av sig och göra av med all sin energi för att underlätta ens flygning.

  Hur man kan ta sig till och från Cork flygplats?

  Det enklaste sättet att ta sig från och till flygplatsen är att hyra bil på Cork flygplats, där ni enkelt kan ta någon av de fina motorvägarna som tar er ut från flygplatsen. Om ni önskar köra till Cork, så är det en sträcka på 8 kilometer och allt ni behöver göra är att följa motorvägen N27 norrut och ni kan snabbt och enkelt komma fram till Irlands näst största stad. Från flygplatsen går det även kollektivtrafik om man har valt att hyra sin bil från annan plats.

  Från Cork flygplats går det regelbundet buss som tar er till centralstationen i Cork. Buss 226 avgår från flygplatsen varje halvtimme och resan tar drygt 20 minuter mot en kostnad på 5 pund. Sedan är det även möjligt att resa med buss 252 som går mellan Cork och Kinsale med ett stopp vid flygplatsen. Från Cork centralstation kan man ta tåg för att komma till andra orter som Dublin. Utanför terminalbyggnaden hittar man platsen för taxi om man önskar det som alternativ. Med taxi tar resan till Cork runt en kvart och priserna börjar från 20 pund.

  Parkeringstips

  Parkering på Cork flygplats är enkelt då de har mer än 4 600 parkeringsplatser tillgängliga utspridda mellan korttids och långtidsparkering. Om man kommer endast för att släppa av en passagerare, är det möjligt att stanna utanför terminalen och släppa av, men det är inte tillåtet att parkera där för att vänta på ankommande passagerare. För de som önskar parkera en längre stund, så ligger parkeringshuset för långtidsparkering en kort promenad från terminalen. Om man önskar använda flervåningshuset för korttidsparkering så är den byggnaden sammankopplad med terminalen via en täckts gångväg.

  Nyttiga länkar

  Flygplatsinformation, Cork