Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION PÅ IRLAND

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Irland

  Generell information
  För att få hyra bil på Irland måste du vara minst 25 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer) samt haft körkort i minst ett år. För förare över 75 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Säkerhetsbälten är obligatoriska och barn under 3 år ska sitta i bilbarnstol eller babyskydd. Vi rekommenderar att alla barn under 36 kg cm sitter i en bilbarnstol anpassad för deras vikt.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar på Irland:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 80 km/h
  • Motorväg: 120 km/h

  Trafikregler
  Irland har vänstertrafik. Skyltarna visar avstånd i kilometer och det kan förekomma fartkameror. Det är inte tillåtet att använda handhållen mobiltelefon under körning. Böterna är dyra.

  Bensinstationer
  Bensinstationer är lätta att hitta och de allra flesta accepterar kreditkort. Om du ska köra på landsbygden så rekommenderar vi att du tankar upp bilen i förväg och planlägger din rutt.

  Vägtullar och avgifter
  Det finns ett par vägtullar på Irland. Man betalar online, med sin telefon eller vid en Payzone filial. Inga tullbås finns.

  Parkering
  I centrala Dublin kan du parkera mot avgift. Avgiften är mellan 1.30 - 1.90 EUR pr timme och du betalar i parkeringsautomater. Utanför centrum finns möjlighet att parkera med parkeringsskiva. Böter kan debiteras på plats så kontrollera noggrant innan du parkerar.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Irland ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Nordirland och övriga Storbritannien. Om du vill köra din hyrbil utanför det irländska fastlandet så kan det komma att krävas extra försäkringar. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Tänk också på att det inte är tillåtet att ta sin hyrbil på en färja. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Kanske planerar du att köra till Nordirland eller UK? Extra avgifter och speciella restriktioner kan förekomma. Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

  Envägshyror
  Envägshyror mellan vissa städer på Irland är tillåtna och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för vissa fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.