Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I BELFAST

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Belfast – Hitta din perfekta hyrbil

  Att resa med en hyrbil i Belfast är idealiskt. Med bilens frihet kan du välja att köra runt i staden och den vackra, kringliggande omgivningen, som bjuder på en stor variation av hänförande arkitektur, fascinerande monument och storslagen, böljande natur. Det går även bra att ta bilen till Irland eller det Storbritanniska fastlandet, om du känner för det. Dock bör du kontrollera med oss innan om det tillkommer några extra avgifter för detta med det bolag som du vill att vi ska hjälpa dig att arrangera bokningen med.

  När du bokar genom Auto Europe kan du vara säker på att du får hög kvalitet till ett lågt pris. Vi förmedlar hyrbilar över hela världen sedan 60 år tillbaka och samarbetar uteslutande med välkända biluthyrningsföretag. På Nordirland kan du hämta upp bilen på Belfast International Airport eller på ett kontor nere i centrum. Har du frågor kring biluthyrning eller behöver hjälp med att boka kan du alltid ringa Auto Europe och prata med vår svensktalande kundsupport på +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil).

  Trafik och parkering

  För att hyra bil måste man vara minst 21 år på Nordirland och haft körkort i minst ett år. Precis som i övriga Storbritannien, råder vänstertrafik. Var därför försiktig i början och ta det extra lugnt och undvik att köra på de mest trafikerade vägarna, om möjligt. Enklast är att hämta ut din bil direkt på flygplatsen i Belfast som är länkade med motorvägar. Om du vill underlätta ännu mer för dig kan du boka en bil med automatväxel.

  Att köra bil inne i Belfast kan vara lite av en utmaning, dock är det ändå värt att åka runt med bil så att du kan ta dig snabbt dit du vill vara utan att behöva byta transportmedel, passa tidtabeller etc. Var noga med att titta efter skyltar varje gång du åker in på en ny gata och se till att hålla avstånden så att du får tid att bromsa, då chaufförer i Belfast tenderar till att köra nära varandra och plötsliga stopp kan därför skapa problem. I boendeområden och stadsområden är det vanligt förekommande med minirondeller, vägbulor, chikaner och andra typer av farthinder som syftar till att lugna ner tempot i trafiken och förhindra olyckor

  Tänk på att till skillnad från på Irland så visas avstånd och hastighetsbegränsningar i miles, och inte i kilometer. För er som funderar så är en en mile är ungefär 1.61 km. Hastighetsbegränsning är generellt 30 miles/h (48km/h) i tätort, 60 miles/h (98km/h) på landsväg och 70 miles/h (112km/h) på motorväg. Detta kan givetvis variera beroende på vart ni är, så se till att läsa av skyltarna noga. Det är inte tillåtet att köra i busslinjerna, även om dessa filer är helt lediga för stunden. Det är inte heller tillåtet att använda handhållen mobiltelefon under körning. Om man blir ertappad att göra detta riskerar man dryga böter. Se därför till att ta med dig handsfree-utrustning på din resa och var extra noga med att inte köra i bussfiler.

  Du kan läsa mer om trafikregler i vår körguide som du hittar här

  Parkering

  I Belfast kan du välja att parkera antingen på gatan eller på större parkeringsplatser eller i parkeringshus. Kommunen ansvarar för 31 parkeringshus i staden, varav 14 är helt gratis och 17 kräver betalning. De närmsta, gratis parkeringshusen ligger bara 2 kilometer från den absolut, innersta stadskärnan. Du hittar dessa på Whitla Street,Northumberland Street och ytterligare sex, gratis parkeringsplatser kring Westminster Avenue.Utöver detta finns det även ett stort utbud av privata parkeringshus. Var därför noga med att kolla avgifterna innan ni parkerar er bil.

  För att parkera på gatorna behöver du ha sterling-mynt för betalning, då kort ej accepteras. Det är viktigt att du endast parkerar i asfalten, tydligt utmärkta parkeringsfickor och att du lämnar din biljett tydligt synlig i framrutan, på chaufförssidan. Beroende på vilken zon du parkerar i (från A till D) varierar maxlängd och timkostnaden från en minsta debitering för 15 minuters parkering (kostar från 10 till 30 pence) till max 2h (från £ 1.20 till £ 2.40) och 4h (från £ 3.20 till £ 4.80). Betalning krävs vanligtvis mellan kl. 08.00 till kl. 18.00 från måndag till lördag. Detta kan dock variera och ändras från skrivande stund, därför är det viktigt att kontrollera vid parkeringsautomaten vilka restriktioner som gäller.

  Om du planerar att gå runt i centrum över en dag bara kan du använda dig av Park & Ride-parkering. Detta är större parkeringsplatser strax utanför centrum anslutna till kollektivtrafiken. Avgångarna är täta och parkeringen är bevakad och billigare än när du parkerar inne i centrum, samt att du slipper köra inne i den tätaste stadstrafiken, om du känner dig lite osäker inför detta. De mest centrala parkeringsplatserna i Belfast hittar du på Yorkgate (303 York Street, Belfast, BT15 1JA), Eastside (Middlepath Street, Belfast, BT5 4BG) och Northside (York Steet, Belfast, BT15 1WA). Totalt finns det cirka 1900 tillgängliga platser för parkering på dessa och liknande parkeringsplatser runtikring kring staden.

  Geografisk information

  Nordirlands huvudstad, Belfast är en blommande hamnstad med gamla pubar och trevlig shopping och den största staden på den del av ön som tillhör Storbritannien. I Belfast bor cirka 500 000 av hela Nordirlands drygt 1,7 miljoner invånare. Belfast är belägen i västra delen av Nordirland, omgiven av bergen Black Mountain, Cavehill och Castlereagh Hills och vid floden Lagan, som mynnar ut i Belfast fjorden, ett havsinlopp till innanhavet Irländska sjön. För de flesta förknippas staden med Titanics födelseort och en tung historia, kantad av konflikter. Än idag står flera murar kvar i Belfast som skiljer katoliker och protestanter från varandra.

  Tillsammans med den kringliggande, vackra naturen finns det en stor variation av sevärdheter i staden. Flera av stadens byggnader, såsom Stadshuset från den Edvardianska perioden och mer samtida byggnader, erbjuder en intressant blandning av historia och nutid.Värt ett par besök om ni är i Belfast är de många, små och charmiga pubarna. Allra minst är Bittles Bar på Musgrave Channel Rd. Ni bör heller inte missa att uppleva livemusiken som spelas i Ulster hall eller på St George's marknad, till exempel. De främsta sevärdheterna i Belfast är Belfasts slott, Queen's university of Belfast, stadshuset och marknaderna på St Geroge och Smithfield (som båda erbjuder gratis WiFi). Har du med dig småbarn på din resa finns det gott om dygnet runt-toaletter inne i centrum med skötbord, om du skulle plötsligt skulle behöva byta blöjor.

  Klimatet är tempererat, dock bör det påpekas att Belfast är lite varmare än andra städer på samma breddgrad, tack vare golfströmmens värme. På somrarna varierar temperaturen oftast mellan 10 till 28°C (medeltemperatur cirka 15°C) och på vintrarna vanligtvis mellan 2°C till 14°C (medeltemperatur cirka 5°C), även om minusgrader ner mot -14°C kan förekomma. Lättast att förbereda sig är att kolla väderleksrapporterna någon dag innan du åker.

  Flygplatser i Belfast

  I Belfast finns två flygplatser, George Best Belfast City Airport och Belfast International Airport. Ifrån George Best Belfast City Airport är det bara cirka 5 kilometer in till stadens centrum medan Belfast International Airport ligger cirka 25 kilometer västerut. Oavsett vilken flygplats du landar på kan du förboka din hyrbil i Belfast på vår hemsida på båda platser. Se bara till att du bokar på rätt flygplats för din upphämtning, då kontoren opererar var för sig och din bokning endast gäller för upphämtning av bil på voucherns angivna plats.

  Belfast International Airport (BFS)
  Hemsida: www.belfastairport.com
  Telefonnummer: +44 28 9448 4848

  Till och från flygplatsen kan ni ta er med buss Airport Express 300 tar er mellan flygplatsen och Belfast dygnet runt med avgång var 15:e minut när trafiken är som tätast till flygplatsen. Ska ni tar er ut till flygplatsen kan nu göra detta från Belfast Europa Buscentre. Färden tar ungefär 30-40 minuter, beroende på trafik och kostar £ 7.50 för en enkel resa och £ 10.50 för en tur-och-retur-biljett. Det går också turer till Lisburn med Ulsterbus 109 A och Londonderry med bolaget Airporter som erbjuder gratis WiFi på sina samtliga turer.

  Har du hyrt en bil hittar du flera av våra leverantörers kontor inne terminalen där du kan påbörja din uthämtning utan vidare transport. För att ta dig tillbaka till flygplatsen från Belfast och norr om Belfast åker du M2 norrut eller söderut och svänger av vid avfart 5 mot A57 och flygplatsen. Kommer du söderifrån eller västerifrån tar du motorväg M1 till avfart 9 och följer A26 till flygplatsen. Från Dublin åker du MI/EI norrut till A1, som kopplas samman med M1 och följer M1 till avfart 9 och följer A26 vidare till flygplatsen.

  George Best City Airport (BHD)
  Hemsida: www.belfastcityairport.com
  Telefonnummer: +44 28 9093 9093

  George Best City Airport ligger bara 5 kilometer utanför centrum och både buss och tågavgångarna går med jämna mellanrum mellan flygplatsen och Sydenham järnvägsstation med bolagen Translink och NI Railways. Även bussarna går med cirka 10-20 minuters mellanrum från cirka kl. 05:45 till 21:30. Det går även bra att taxi ut och flera taxibolag erbjuder fasta priser på färd ut till George Best City Airport. En normal taxa från ett certifierat bolag bör ligga på ungefär £ 10.00.

  Från George Best City Airport arrangerar vi biluthyrning med bolagen Hertz, Alamo, Keddy, Interrent, Europcar, Enterprise och Budget. För att ta sig till flygplatsen till och från Belfast åker ni A2 mot Holywood, på södra sidan av Belfastfjorden. Kommer ni till Belfast på motorvägarna M1 eller M2 följer ni bara skyltarna till Belfast City Airport, som leder er till A2 via M3:an.

  Kollektivtrafik

  Det finns ett antal bolag som hanterar kollektivtrafiken i Belfast som främst utgörs av bussar. Störst är Translink som opererar under Translink Metro, som levererar bussar över hela Belfast, Translink Goldline, som erbjuder transport till olika städer medan Translink Enterprise tar dig med direktbuss till Dublin. Även Ulsterbus kan ta dig över hela Nordirland precis som NI Railways, fast med tåg. Du kan även ta färja till Storbritannien och Skottland med Stena line. Givetvis finns det gott om taxibilar i Belfast, även kallade "hackney", eller black cabs, som har licens från den lokala myndigheten att transportera passagerare.

  Bra länkar

  Turistinformation Belfast