Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION PÅ NORDIRLAND

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Nordirland

  Generell information
  Nordirland tillhör Storbritannien men ligger längst norrut på den irländska ön. Denna lilla självstyrande provins är endast 14 mil lång och 18 mil bred. Med en hyrbil på Nordirland är det alltså enkelt att snabbt upptäcka hela området. Men varför ha bråttom? Nordirland bjuder på mäktig natur och vacker utsikt. Besök Belfast och en riktig irländsk pub eller bila runt sjön Lough Neagh. Tänk på att avstånd och hastighetsbegränsningar visas i miles och inte i kilometer (som i Irland).

  Regler vid bilhyra i Nordirland
  För att få hyra bil i Nordirland måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer) samt haft körkort i minst ett år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt och vissa uthyrare har en maxålder för föraren på 69 år. Säkerhetsbälten är obligatoriska och barn under 3 år ska sitta i bilbarnstol eller babyskydd. Alla barn under 12 år (135 cm långa) ska placeras i en bilbarnstol eller på bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Nordirland:

  • Tätort: 30 miles/h (45 km/h)
  • Landsväg: 60 miles/h (95 km/h)
  • Motorväg: 70 miles/h (110 km/h)

  Trafikregler
  I Nordirland är det vänstertrafik. Skyltarna visar avstånd i miles. På landsbygden bör du se upp för tama djur. Det är inte tillåtet att använda handhållen mobiltelefon under körning. Böterna är dyra.

  Bensinstationer
  Bensinstationer håller öppet mellan 07:00 - 19:00 och i större städer finns stationer som har öppet dygnet runt.

  Vägtullar och avgifter
  Det finns inga vägtullar i Nordirland.

  Parkering
  Du parkerar mot avgift och lägger parkeringskvittot väl synligt på instrumentbrädan. Gator med röda eller dubbla gula streck indikerar platser där parkering är förbjuden.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Nordirland ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  De allra flesta hyrbilar kan köras fritt på den irländska ön. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Tänk också på att det inte är tillåtet att ta sin hyrbil på en färja. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Kanske planerar du att köra till Irland? Extra avgifter och speciella restriktioner kan förekomma. Vänligen kontakta oss på vårt telefonnummer +46 10 888 66 52 så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

  Envägshyror
  Envägshyror mellan vissa städer i Nordirland är tillåtna och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror till Irland är tillgängliga för vissa fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.