Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ NORDIRLAND

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil på Nordirland – Hitta din perfekta hyrbil

  Auto Europe förser sina kunder med högkvalitativ biluthyrning till bra pris i över 150 länder runt om i världen. Vi har arbetat i hyrbilsbranschen i över 56 år och har utvecklat ett stort nätverk av både lokala och internationella hyrbilsfirmor. Genom detta kan vi erbjuda dig som kund den allra bästa servicen och priset på över 24 000 stationer i världen.

  På Nordirland kan du välja en passande hyrbil från en stor flotta med olika fordonskategorier. Hämta din hyrbil i Belfast och Londonderry (Derry), antingen på flygplatsen eller på ett stadskontor. Med en hyrbil på Nordirland har du en unik möjlighet att, på ett närmre håll, njuta av detta lands hisnande och vackra natur. Ta en titt på våra priser och påbörja planeringen av din resa!

  Trafikregler och bensinstationer

  • På Nordirland är det vänstertrafik
  • Vägarna kan vara smala och krokiga på landsbygden
  • Det är inte tillåtet att tala i handhållen mobiltelefon under körning (använd hands-free)
  • Säkerhetsbälten är obligatoriskt för föraren samt alla passagerare

  Besök vår körguide för Nordirland för mer information om trafikregler.

  Bensinstationer

  På Nordirland finns det självbetjänings-stationer där du kan tanka och betala med kort eller i butik. Du kan välja mellan blyfri bensin eller diesel. Se till att du tagit reda på vilket bränsle din hyrbil ska tankas med. Feltankning täcks inte av någon försäkring! Bensinstationer har som oftast öppet mellan 07:00 - 19:00, men i de större städerna finns bensinstationer som har öppet dygnet runt.

  Valuta

  Den officiella valutan på Nordirland är sterlingpund. De största bankerna på Nordirland trycker sina egna sedlar och dessa accepteras normalt sett inte i resten av Storbritannien. Om du skulle få sådana sedlar kan du enkelt växla dessa hemma till pund som fungerar i Storbritannien. Vid gränsen till Irland accepteras ofta både pund och Euro. Längre in i Irland accepteras endast Euro.

  Språk

  Engelska är det språk som talas av de flesta personer på Nordirland men iriska är det egentliga modersmålet. De flesta som talar iriska bor i Belfast, Londonderry eller Newry. Förutom engelska och iriska talas det även Ulsterskotska - en skotsk dialekt som talas i Ulster.

  Irisk ordbok

  Hej - Dia duit, Dia daoibh
  Tack (så mycket) - Go raibh míle maith agat
  Hej då - Slán leat
  Skål! - Sláinte!
  God morgon - Bheannaigh sé dom
  Hur står det till? - Cad é mar atá tú?

  Tidsskillnad

  Nordirland ligger 1 timme minus, jämfört med Sverige. Det betyder att när klockan är tolv i Sverige så är hon 11 på Nordirland.

  Elektricitet

  På Nordirland behöver man som svensk en adapter till de apparater man tagit med sin från Sverige. Du kan enkelt köpa adaptrar antingen på Nordirland eller hemma innan avresa. EU-plug till UK-Plug

  Visum

  Samma inreseregler gäller som för övriga EU-länder.

  Åldersrestriktioner

  För att kunna hyra bil på Nordirland måste föraren vara minst 21 år (ålderskraven kan dock variera beroende på fordonskategori) och ha haft sitt körkort i minst ett år.

  Tullar

  På Nordirland finns inga vägtullar som i exempelvis Irland, där du måste betala för att köra på motorvägar. Det finns inga gränskontroller och du kan enkelt köra mellan länderna. Tänk dock på att du måste ha med dig ditt pass. Vissa uthyrningsfirmor kräver att man köper till extra försäkring om man vill köra in i Irland. Om detta är aktuellt för din hyra så bör du kontrollera detta med oss på Auto Europe vid bokningen

  Bra länkar

  Turistinformation Nordirland