Auto Europe

  • SVERIGE
  • Ring våra hyrbilsexperter

    BILLIG HYRBIL I KÖLN

    Hyrbilar världen över
    Alamo Rental Car
    Avis Car Rental
    Budget Rental Car
    Dollar Car Rental
    Europcar
    Hertz
    National Car Rental
    Sixt Rent a Car
    Hyrbilar världen över
    Varför boka med oss
    • Jämför företag för bästa pris
    • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
    • Inga kreditkortsavgifter
    • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
    • 24 000 upphämtningsstationer världen över

    Hyrbil i Köln – Hitta din perfekta hyrbil

    En av de mest inspirerande tyska städerna, Köln, behagar sina besökare med många historiska sevärdheter, underbara gotiska arkitektur och superba kulturliv. Stadens verkliga landmärke är Kölnerdomen, som dominerar stadsbilden och fungerar som en populär mötesplats. Den historiska stadskärnan är full av gamla byggnader i olika färger, smala kullerstensbelagda gator och pittoreska butiker och är perfekt för en eftermiddagspromenad. En av stadens turisthöjdpunkter är den världsberömda karnevalen när gatorna är fylls med glada människor.

    Stadens breda utbud av sevärdheter gör Köln till en attraktiv destination året runt. Efter huvudstaden Berlin, norra Tysklands pärla Hamburg och södra turistmagneten München, är Köln, Tysklands fjärde största stad. Auto Europe kan erbjuda dig hyrbil i alla större städer i regionen och har några av de lägsta priserna för dig som ska hyra bil i Köln.

    Trafik

    När det kommer till mobilitet, är en hyrbil från Köln det bästa sättet att utforska inte bara staden, utan även för att resa till närliggande länder som Belgien och Nederländerna. Med en av Europas bästa ringvägleder och primära grenar av det tyska motorvägsnätverket, kan staden skryta med modern infrastruktur. Under rusningstid det är dock ganska vanligt med trafikstockningar på stadens mest trafikerade vägar. Speciellt A3 påverkas av mycket höga trafikbelastningar. Planera in extra tid om du ska köra i rusningstrafik.

    Parkering

    Parkera din hyrbil i Köln på en av stadens 19 allmänna parkeringar, 12 Park & Ride parkeringar eller på ledig gatuparkering. Det mest prisvärd alternativet är Park & Ride, vilket även är avgiftsfritt på vissa stationer, förutsatt att du uppvisar din biljett för kollektivtrafiken. Gatuparkering har ofta inga tidsrestriktioner men är avgiftsbelagt. Allmänna parkeringar i central Köln erbjuder obegränsad parkering till varierande priser beroende på plats och tidpunkt på dygnet. För mer generell information om körning och trafikregler i Tyskland, klicka här.

    Geografisk information

    Köln kan dateras tillbaka till 00-talet när det var en romersk bosättning. Tack vare sitt läge på båda sidor om floden Rhen, har den alltid haft en avgörande plats i de europeiska handelsvägarna. Läget vid floden har även gjort staden lider av översvämningar när Rhen översvämmas och Köln stad har satt i system ett modernt översvämningsskydd, som är i drift året runt.

    När det gäller klimatet, tillhör Köln Tysklands varmaste men också mest molniga städer. Vintrarna är inte allt för kalla och mängden nederbörd är sprid jämt över årstiderna. Sommaren är verkligen bästa tiden att besöka staden, men även vintern har det där lilla extra och erbjuder en romantisk atmosfär med sin julmarknad som är en av Tysklands mest populära.

    Köln flygplats

    Köln flygplats, är en internationell flygplats som tjänar västra Tyskland inkluderande de båda städerna Köln och Bonn. Flygplatsen ligger belägen ca 15 km från båda städer.

    Cologne Bonn Airport (CGN)
    Hemsida: www.koeln-bonn-airport.de
    Tel: +49 2203 404001

    Kollektivtrafik

    Ett väl anslutet nätverk av tåg, bussar och stadsspårvagnar finns tillgängliga för besökare i Köln dygnet runt. Du kan köpa enkel, retur, dagbiljetter och gruppbiljett i en av de många biljettautomaterna runt hållplatser och på en del spårvagnar och bussar.

    Bra länkar

    Turistinformation Köln