Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I BOSNIEN HERCEGOVINA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Bosnien - Hercegovina till bra pris

  Med en hyrbil i Bosnien-Hercegovina kan du göra din resa lite bättre och få ut så mycket som möjligt av din semester. Det underlättar att ta sig runt i landet och ger dig möjligtheten att upptäcka mycket mer än annars. Med Auto Europe som har nästan 60 års erfarenhet i branschen kan du som kund garanterat känna dig trygg. Idag erbjuder vi tack vare fina samarbeten med ledande leverantörer hyrbilar i över 180 länder och på sammanlagt drygt 24 000 destinationer. Du väljer själv om du vill hämta bilen på flygplatsen, i centrum eller på tågstationen. Från Bosnien-Hercegovina tar man sig också enkelt till Serbien, Kroatien, Slovenien och Montenegro.

  Vill du veta vad våra tidigare kunder säger om sin hyrbilsupplevelse i landet? In på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Bosnien-Hercegovina för att läsa tidigare kunders omdöme och recensioner.

  Få ut mest av din hyrbil

  Bosnien-Hercegovina har haft det väldigt tufft under många år med återkommande krig och svårigheter. Senaste kriget var en följd av landets självständighetsförklaring och slutade först 1996, för 17 år sedan. Sedan 1996 har bosnierna kämpat hårt för att skapa en egen prägel på sitt land gjort det fantastiskt bra med tanke på hur svårt landet var skadat efter kriget. Idag är Bosnien-Hercegovina ett levande land som växer igen, både befolkningsmässigt och ekonomiskt. Man har starka naturtillgångar och export möjligheter som man planerar att ta tillvara på. Landet är just nu på sista steget inför ett inträde i EU och beräknas bli medlem vid nästa invotering. Har man aldrig varit i Bosnien-Hercegovina vill vi starkt rekommendera ett besök som kommer vara fyllt av kulturella, historiska och natursköna upplevelser. Besök städer som Sarajevo, Neum och Banka Luka. Här nedanför följer en faktadel som kan vara bra att ha koll på innan man sätter sig i sin hyrbil för att göra resan så smärtfri som möjligt.

  Trafikregler och Bensinstationer

  • Det är högertrafik i Bosnien-Hercegovina.
  • Halvljus ska användas dygnet runt.
  • Man måste använda hands-free om man ska tala i telefon.
  • Vinterdäcksplikt mellan 15 november-15 april.
  • Det finns gott om bensinstationer och de allra flesta accepterar både bankkort och kreditkort.
  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt när bilen rullar
  • Barn som är kortare än 135cm bör ha bilbarnstol eller bilkudde.
  • För mer information klickar ni här

  Avgifter

  Alla vägar förutom motorväg A1 mellan Sarajevo och Zenica är avgiftsfria. På A1 får man betala en liten avgift som kan betalas både med kort och kontant.

  Åldersbestämmelser

  Om man vill hyra bil i Bosnien-Hercegovina måste man vara minst 21 år (detta kan variera beroende på vilken bilkategori man väljer) och ha haft körkort i minst två år. Är man under 25år kan man räkna med att få betala en extra avgift för att man är ung förare, detta betalas i såfall på plats. Det finns restriktioner på maxålder från vissa leverantörer och det mest vanliga är 75 år.

  Valuta

  I Bosnien-Hercegovina har man Kovertibla Mark(BAM) som valuta och går att växla till sig på banker i Bosnien-Hercegovina eller på växlingskontor. Om man vill växla i Sverige kan det vara bra att förbeställa hur mycket man vill ha och till vilket datum då valutan inte är så vanlig. Internationella bank och kreditkort accepteras vanligtvis i bankomaterna i landet, men det kan finnas undantag. Oftast tillkommer det dessutom en avgift om man tar ut med internationellt kort.

  Tidsskillnad

  Man går under samma tidszon som i Sverige (CET), samt följer vinter och sommartid likadant.

  Ordlista

  I Bosnien-Hercegovina pratar man bosniska, serbiska och kroatiska. Alla tre språken är officiella i landet och är ganska lika varandra. Här nedan följer en ordlista på några ord som kan vara bra att kunna:

  Hej - Cao
  Hur är det med dig? - Sto je s tobom?
  Ha en bra dag! - Ugodan dan
  Tack - zahvaljujuci
  Var är toaletten? - Gdje mogu naci toalet?
  Polis - Policija
  Pratar du engelska? - Govorite li engleski?

  Elektricitet

  I Bosnien-Hercegovina har man samma eluttag som i Sverige och använder därför också samma adapter för uttagen. Voltspänningen ligger på 220V och 50Hz.

  Visum och Ambassad Information

  Det krävs inget visum som svensk för att resa in i Bosnien-Hercegovina, men passet måste vara giltigt under hela vistelsen. Svenska ambassaden i Bosnien-Hercegovina finner man i huvudstaden Sarajevo. Mer information finns längre ner på denna sidan under länken reseinformation.

  Bra länkar

  Reseinformation Bosnien-Hercegovina