Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I SARAJEVO

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Sarajevo till de bästa priserna

  När du bokar en hyrbil i Sarajevo, i Bosnien-Hercegovina kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 50 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta biluthyrning på Sarajevo flygplats - prisvärt och bekvämt.

  Trafik och parkering

  Att hyra bil i Sarajevo är ett underbart sätt att se det vackra landet Bosnien-Hercegovina på. Dock är bilkörning som alltid förknippat med många risker. Vägarna kan vara mycket dåliga ute på landsbygden och de lokala föararna har sitt egna körsätt. Det gäller att ta det lugnt och att vara förberedd på utmanande trafiksituationer. 2009 färdigställdes motorvägssträckan A1 mellan Sarajevo och Kakanj. Arbetet kommer fortsätta och vägen kommer härnäst att dras vidare till Mostar. Här får du lite generella tips på saker du bör beakta när du kör bil i Sarajevo, i Bosnien-Hercegovina:

  • På den nya motorvägen är det vägtull.
  • Undvik att köra på vissa platser, eftersom det kan vara osäkert, hör med lokalbefolkningen.

  Mer information hittar du här, i vår körguide för Bosnien-Hercegovina.

  Parkering

  Sarajevos gamla stadsdel Bascarsija utgörs av gågator och det bästa sättet att ta sig hit, förutom till fots, är via spårvagn. Om du ska parkera i Sarajevo rekommenderas ett säkert parkeringshus. Tänk på att aldrig lämna värdefulla saker i bilen. Läs skyltarna noga när du parkerar och fråga gärna ditt hotell om de kan rekommendera en bra parkering.

  Geografisk information

  Bosnien-Hercegovinas huvudstad Sarajevo ligger mitt i landet, utmed floden Milijacka. Sarajevo omges av berg och dalar - med andra ord de Dinariska Aplerna och Sarajevodalen. Under vintern inbjuder området till bra skidåkning. Sarajevo har ca. 612 000 invånare men under sommaren kommer det över 300 000 turister till staden. Klimatet i landet är milt kontinentalt, med kalla vintrar och relativt varma somrar.

  Sarajevo flygplats

  Sarajevo flygplats är en internationell flygplats i närheten av Sarajevo centrum. Flygplatsen som även är känd som Butmir Airport består av en terminalbyggnad och tjänade över 800.000 passagerare år 2016.

  Sarajevo flygplats (SJJ)
  Hemsida: http://www.sarajevo-airport.ba
  Telefonnummer: +387 33 289-100

  Kollektivtrafik

  I Sarajevo kan du resa med bussar, spårbussar, minibussar och spårvagnar. Du kan köpa biljetter från kiosker (lite billigare) och från föraren (lite dyrare). Man kan åka tåg från Sarajevo till många andra städer i landet. Tåget till Mostar avgår en gång per dag. Man kan också åka till Kroatien och Serbien. Om man dock vill utforska omgivningarna kring Sarajevo är det enkelt och bekvämt att är en hyrbil det allra bästa alternativet. Det ger dig friheten att åka till vackra slott, byar och historiskt intressanta platser.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Sarajevo