Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I BOSNIEN-HERCEGOVINA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Bosnien-Hercegovina

  Generell information
  Bosnien-Hercegovina är ett vackert, kuperat land med höga berg och djupa dalar. Vägstandarden varierar men de flesta större vägar är av bra kvalitet. Vissa sträckor kan vara mycket kurviga och körstilen är mer impulsiv än den svenska. Håll avstånd och kör defensivt. Bila i Bosnien-Hercegovina och besök platser dit turistbussarna inte kommer och upplev härlig natur och kultur.

  Regler vid bilhyra i Bosnien-Hercegovina
  För att få hyra en bil i Bosnien måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer). Du måste ha haft körkort i minst 2 år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Vissa restriktioner förekommer för förare över 75 år. Säkerhetsbälten är obligatoriska både för förare och för passagerare. Vi rekommenderar att alla barn under 135 cm åker i bilbarnstol eller använder bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Bosnien-Hercegovina:

  • Tätort: 60 km/h
  • Landsväg: 100 km/h
  • Motorvägar: 130 km/h

  Trafikregler
  I Bosnien tillämpas högertrafik. Halvljus ska användas även under dagen. Det är inte tillåtet att använda mobiltelefon under färd (hands-free är tillåtet). Mellan 15 nov - 15 apr råder vinterdäcksplikt.

  Bensinstationer
  Det finns gott om bensinstationer i Bosnien, de flesta accepterar internationella kreditkort.

  Vägtullar och avgifter
  På motorväg A1 mellan Sarajevo-Zenica är vägen avgiftsbelagd.

  Parkering
  I de större städerna är det oftast inga större problem att hitta lediga parkeringsplatser. Om möjlighet finns parkera gärna din hyrbil på en övervakad parkeringsplats och lämna aldrig värdefulla saker i bilen.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Hyrbilsförsäkringar varierar så försäkra dig om att du läser informationen nedan innan du gör din bokning. Regler som gäller i landet där du hyr bil gäller under hela hyresperioden. Alla våra hyrbilar inkluderar stöldskydd och försäkring som täcker kollision. Bilhyran begränsar eventuella skador på bilen eller förluster till ett visst självriskbelopp som visas på din voucher. Om du planerar att utnyttja försäkringar som erbjuds genom ditt kreditkort vänligen kontakta kreditkortsbolaget direkt för detaljer. Specifik försäkringsinformation för din bilhyra kommer att finnas på din voucher.

  Hyresrestriktioner

  Med hyrbil i Bosnien-Hercegovina kan du köra till västeuropeiska länder såväl som till utvalda östeuropeiska länder. Kontakta oss om du planerar att korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil.

  Envägshyror
  Envägshyror inom landet är tillgängliga och extra kostnad kan tillkomma. Envägshyror till andra länder är på efterfrågan och medför alltid stora avgifter.