Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I SERBIEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Serbien till de bästa priserna

  I hela 60 år har Auto Europe funnits på biluthyrningsmarknaden. Med åren har bolaget vuxit och är idag ett ledande bolag om man ser till biluthyrningsförmedlare. Idag har vi samarbeten med några av världens största och mest erkända biluthyrare, vilket gör att vi kan erbjuda hyrbilar i hela 150 länder oc på 24 000 olika stationer runt om i världen. Vi erbjuder hög kvalitet och sätter alltid kunden i centrum. Hos oss hyr du både tryggt och enkelt. För att boka en hyrbil i Serbien går du antingen in på vår hemsida eller ringer oss på +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil).

  Vill du veta vad våra tidigare kunder har att säga om oss och sin hyrbilsupplevelse? In och läs deras recensioner av hyrbil i Serbien som du hittar här.

  Få ut mest av din hyrbil

  Serbien är ett trevligt land att bila i. Här kan man utforska huvudstaden Belgrad som har massor av spännande sevärdheter samt ett fantastiskt nattliv att erbjuda. Man kan se minnesmonument från krigen samt uppleva den traditionella landsbygden. Njut av typisk serbisk mat och dryck och ta bilen precis dit du vill. Landet erbjuder på sommaren ett skönt klimat och närhet till kustländerna Kroatien och Bosnien & Hercegovina. Nedan följer lite vitkig information att ta del av innan man sätter sig i sin hyrbil i landet.

  Trafikregler och Bensinstationer

  • I Serbien är det högertrafik.
  • Ge fri väg till spårvagnar och likt i Sverige ska du använda halvljus under hela dygnet.
  • På landsbygden kan det finnas djur på vägen och ibland saknas vägskyltar.
  • Handhållen mobiltelefon är förbjuden under körning (hands free går bra).
  • Bensinstationer är normalt öppna mellan 08:00 och 18:00 och ofta stängda under helgen. På motorvägarna kan du hitta bensinstationer som är öppna även under helgen.

  Läs mer här!

  Avgifter

  I Serbien betalas tull för körning på motorvägar. Avgiften betalas vid påfarten. Ta med kontanter eftersom kreditkort sällan accepteras (Euro eller lokal valuta).

  Åldersbestämmelser

  För att få köra i Serbien krävs det att du är minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på bilkategori) samt att du haft körkort i minst två år. För förare under 25 år tillkommer oftast en avgift för att man är ung förare.

  Valuta

  I Serbien har man serbisk dinar (RSD) som valuta. Den kan man växla både i Sverige och lokalt. Se till att reservera en summa om du vill växla mycket pengar redan innan avresa. Man kan även betala med internationellt kort samt ta ut med internationellt kort på vissa banker, men man får räkna med att betala en avgift för varje uttag.

  Tidsskillnad

  Från Sverige är det ingen tidsskillnad till Serbien. Båda länderna ligger i tidszon UTC+1. Man applicerar även sommar och vintertid i Serbien likt i Sverige.

  Språk

  I Serbien pratar man serbiska. Den yngre generationen förstår mestadels engelska och kan även göra sig förstådda på språket. I Serbien går man efter det bulgariska alfabetet vilket gör det svårt för oss svenskar att läsa. Det ser ungefär ut som det ryska kyrilliska alfabetet.

  Electricity

  I Serbien är voltspänningen 220 V och 50 Hz. Man använder även samma eluttag som i Sverige.

  Visum och Ambassad Information

  Sverige har en ambassad i Serbiens huvudstad Belgrad. Klicka på länken nedan för att komma direkt till deras hemsida.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Serbien