Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I BELGRAD

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Belgrad – Garanterat bästa pris

  Auto Europe är den ledande hyrbilsförmedlaren som erbjuder er kunder möjligheten att hitta hyrbil i Belgrad och andra destinationer i 180 olika länder. Som företag jobbar Auto Europe hårt för att kunna ger er det största utbudet till marknadens lägsta priser. Över mer än 60 år har Auto Europe sysslat med att förmedla hyrbilar världen över och har under denna tid skapat goda relationer med välkända leverantörer världen runt. Via sökmotorn får ni upp en bra överblick på alla de leverantörer vi samarbetar med och vad de erbjuder för fordon i Belgrad så att ni enkelt själv kan välja vad som är bäst för just er. Priserna är så låga med Auto Europe att de har en garanti, så skulle ni om möjligt ett lägre pris på ett annat ställe, så har Auto Europe en prisgaranti så att ni får hyrbilen till det lägsta priset.

  Belgrad är inte bara Serbiens huvudstad utan som Balkans största stad agerar den också som en inkomst portal för hela regionen. Än så länge är Belgrad, en av Europas äldsta huvudstäder, en relativ oupptäckt som resmål, men allt fler börjar få upp ögonen för denna destination party destination som ofta kallas för “det nya Berlin”. Belgrad är en oerhört billig stad där deras låga prisnivå gör att ni kommer få mycket för en liten slant. Belgrads har börjat få ett rykte om att vara en stad där folk verkligen vet hur man skall njuta, med utmärkta museum, ett varierande utbud av restauranger och förmodligen sydöstra Europas bästa nattliv.

  Klicka dig gärna in på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Belgrad för att se vad de som redan hyrt en bil i staden har att säga.

  Hur är trafiken i Belgrad?

  Belgrad utgör en mycket viktig genomfarts stad för landets motortrafik och dess anknytningar till de närliggande länder. Genom Belgrad går där några vitala motorvägar som sträcker ut sig över hela landet. En av de mest betydelsefulla motorvägarna går rakt igenom staden och är väsentlig för landets internationella förbindelser med övriga Europa. Genom att hyra bil i Belgrad från en av de många leverantörer som Auto Europe samarbetar med, kommer ni få en mycket givande upplevelse. Var beredda på att det kan vara stressigt att köra i Belgrad om man inte är van vid trafikstockningar och ett mer aggressivt körstil än vad som är förekommande i Sverige. Vi har samlat en massa nyttig körinformation för er som kan vara bra att läsa innan ni beger er ut på vägarna i Serbien.

  • Det råder högertrafik i hela Serbien.
  • Ge fri väg för spårvagn.
  • Som i Sverige skall halvljuset användas under hela dygnet.
  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt.
  • Utanför staden kan det finnas djur på vägen och ibland saknas vägskyltar.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Belgrad?

  Att hitta en plats att parkera er hyrbil i Belgrad kan, som med de flesta större städerna i Europa, vara lite av en utmaning, speciellt under efter rusningstid på vardagar. Där finns två alternativ ni kan välja mellan när det gäller parkering. Först kan ni välja att parkera i offentliga parkeringsgarage som är ett utmärkt val om ni behöver parkera en liten längre stund. I dessa parkerings garage tar de betalt per timme med möjligheten att kunna parkera i ett dygn. När ni kör in till garaget får ni en biljett med en tidsstämpel och när ni kör därifrån stämplar ni biljetten och betalar för den tid ni har parkerat.

  Det andra alternativet är gatuparkering, där det är olika regler beroende på vart ni parkerar. Belgrad är indelat i tre olika parkeringszoner som har olika begränsningar, men har samma regler att parkering är gratis efter 21:00 på vardagar och på helgen behöver man bara betala mellan 07:00 till 14:00. För röd zon kan man parkera i max en timme, medans gul zon är det tillåtet att stanna i två timmar och den sista, gröna zonen kan man parkera i upp till tre timmar.

  Belgrad flygplats

  Belgrad flygplats är döpt efter den kända serbiska uppfinnaren Nikola Tesla och ligger runt 18 kilometer väster om Belgrad. Om ni inte har valt att hyra bil från Belgrad, så finns det möjligheten att hitta hyrbilar på flygplatsen, för att enkelt ta er runt Serbien. Annars kan ni använda er av kollektivtrafiken i form av buss som tar er in till Belgrad på runt en halvtimme.

  Belgrad flygplats (BEG)
  Adress: Aerodrom Beograd 59, Beograd 11180, Serbien
  Telefonnummer: +381 11 209 4000
  Hemsida: www.beg.aero

  Att göra i Belgrad

  • Nikola Tesla museum: Museet ligger i centrala Belgrad och är upprättat för att hedra och visa den kända vetenskapsmannen och uppfinnaren Nikola Teslas liv och arbete. Här kan ni följa hans liv från ung till gammal och ta del av hans uppfinningar som har haft en kritiskt roll för elektrifieringen av världen och gjorde stora tekniska framsteg. I museet hittar ni över 160 000 originaldokument och mängder av tekniska utställningar. Arkivet som visar upp Nikolas arbete blev inskrivit på UNESCO:s världsprogrammets minnesregister. Detta är ett givet besök för historie- och teknikintresserade.

  • Kalemegdan parken: Mitt i centrum ligger Belgrads största park och stadens viktigaste historiska monument. Parken ligger på en 125 meter hög klippa där floderna Sava och Donau flyter samman. Parken är uppdelat i två delar, en liten samt en stor del och var länge en buffertzon som delade in staden i den turkiska och serbiska sidan av staden. I parken hålls det många stora event och konserter samt är hem för stadens zoo som är över 80 år gammalt.

  • Belgrad fortet: I den stora parken Kalemegdan finner ni även det uråldriga fortet som har en fascinerande historia. Fortet är kärnan och den äldsta delen av staden och för flera århundraden var den mesta av stadens befolkning bosatt innanför fortets murar. Tack vara att fortet ligger så högt upp så får man en underbar utsikt över floderna och resterande staden. Detta är ett absolut måste besök för de som är intresserade i natur, historia, kultur och enastående utsikter.

  • Hram Svetog Save: Hram Svetog Save är en ortodox kyrka som ligger på Vračarplatån där den person -Sankt Savas, som kyrkan är dedikerade efter, brändes 1595 av de osmanska härskarna som straff för det uppror serberna reste. Kyrkan tillhör bland de största kyrkorna i världen. En hel del av kyrkan blev förstörd under de NATO bombningar som skedde under 1999, men har sedan 2017 blivit fullt återställt till original utseende.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Belgrad

  Ada Ciganlija

  Den tidigare ön som artificiellt blivit omformad till en halvö är lokalbornas egna lilla semester pärla. Halvön ligger i Sava floden och hit åker man för att sola och bada när vädret tillåter. Denna lilla halvö är ett oerhört populär destination som under sommarsäsongen har mer än 100 000 besökare dagligen. Utöver de fina sol och bad möjligheterna så är den fina strandpromenaden fylld av restauranger och mysiga barer. Här finns även många sportanläggningar som man kan njuta av. Ett populärt sätt att aktivera sig är att ta en trampbåt och bege sig upp på en härlig åktur i Savsko jezero sjön, som också kallas för Belgrads sjö på grund av dess popularitet.

  Zemun

  Zemun var länge en egen liten stad men blev efter andra världs kriget en förort till Belgrad och är den charmigaste delen av Belgrad. I Zemun kan man vandra bland de vackraste promenadstråken i staden. Zemun som stad kan dateras tillbaka före romerska tiderna och har varit under kontroll under flera olika härskare som bulgarernas, ungerska, mongoler, ottomaner och serber som har satt sina spår i staden. Zemun slapp uppleva samma tumult som Belgrad, men var länge en det av Kroatien medans Belgrad var en del av kungariket Serbien.

  Great War ön

  Trots namnet på denna ö som ligger i sammanflödet av Sava och Donau är det en plats där man kan koppla av från storstadens hektiska tempo. Ön var länge under stadens historia en strategisk försvarsplats i de många strider som staden har upplevt under dess blodiga historia. Numera är det en fristad för över 200 fågelarter. Ön har lämnats ifred och dess flora har fått växa till sig och är nu härligt vildvuxen. Under sommar halvåret sätts en temporär bro upp så man kan promenera hit. Utöver det så behöver man paddla med kanot för att kunna njuta av denna härliga lugna och fredsfulla ö.

  Geografisk information & historia

  Belgrad, Serbiens huvudstad utstrålar tradition, kultur och stolthet. Här kan man äta traditionsenlig mat eller besöka ölhallar som öppnade sent 1800-tal. Belgrad har haft många tuffa perioder med krig och dylikt men befolkningen bara ökar. På drygt 110 år har befolkningsmängden gått från 91 000 till cirka 1,4 miljoner vilket är en ökning med totalt 1500% sedan dess och om man slår ut det per år en ökning med cirka 13,5%. De dystra tiderna har också gjort utslag på stadens arkitektur då man kan se blandningar från alla tider de har varit nybyggnationer i staden. Belgrad tillåter verkligen sina invånare och besökare att ha kul, med ett helvilt nattliv och fantastiska barer har man aldrig tråkigt i staden. Från Belgrad kan man lätt ta sig till Kroatien eller Slovenien med sin hyrbil. Staden ligger i sydöstra Europa på Balkanhalvö där floden Sava flyter ihop med Donau. Staden har fått ett smeknamn som dörren till Centraleuropa på grund av att staden är omringad på tre sidor av vatten.

  Belgrad har länge under historiens gång varit strategiskt viktigt med tanke på dess centrala läge. Det var i början av den romerska kejsartiden som romarna tog kontroll över området som senare blev Belgrad. Efter romarna blev besegrade så bollades Belgrad fram och tillbaka mellan olika stammar som de germanska och slaviska stammarna. Det var först på 1100-talet som staden blev serbisk. 1521 blev staden ockuperade av det Osmanska riket som ledde till 350 år av osmanskt styre och var Belgrad som var det Osmanska rikets brygga för dess militära operationer i Europa. Under denna tid blev Belgrad den stad i Europa efter Istanbul den moské tätaste staden i Europa. Under all denna tid med ständiga invasioner och den ödeläggelse som följer krig växte befolkningen inte till sig. Belgrad var en småstad ända fram till industrialisering.

  Belgrad blev huvudstad för självständiga Serbien under 1800-talet som sedans ändrades till att vara huvudstad för kungariket Jugoslavien som varade mellan 1918-1941. Efter Belgrad blivit befriat från de tyska makterna i andra världskriget blev det huvudstad för förbundsrepubliken Jugoslavien. Det var först efter Kosovo kriget och NATO:s bombningar som gjorde att Serbien uppnådde demokrati 2001 och Belgrad har sedan dess omformats till en aktivt modern stad.

  Ta sig runt i Belgrad

  För att ta sig runt i en av Europas äldsta huvudstäder är det enklaste och mest bekväma sättet att hyra bil, men med den mängd av gå gator som staden har är detta också en utmärkt plats att parkera er hyrda fordon och promenera runt den mysiga centrala delen av Belgrad. Staden har även ett omfattande kollektivtrafik nätverk med 17 buss linjer och 12 linjer för spårvagnar.

  Buss
  Buss trafiken är väldigt omfattande i Belgrad och där går bussar ut till alla delar av staden. Det är en stor blandning av standarden på bussarna, vissa linjer är trafikerade av trådbussar. På grund av den handelsblockad som var i kraft under 1990-talet så finner man en mix av bussar som är mer än 40 år gamla medans en del är nya moderna bussar. Det är möjligt att köpa biljett hos chauffören på bussen samt i automater på hållplatserna. Tänk på att om ni köper biljett från en automat att ni behöver validera biljetten genom att använda stämpel maskinen ombord på bussen.

  Tåg
  Belgrad är en av Europas viktigaste järnvägsknut för tåg som kommer öster- och västerifrån. Belgrad var den viktiga mötespunkten för den välkända Orientexpressen som gick från Paris till Istanbul. Staden är fortfarande en viktigt knutpunkt för de olika delarna i Europa och där passerar många tåg från länder som Grekland som reser längre norrut.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Belgrad