Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ BELGRAD FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Belgrad flygplats - boka och spara

  Serbiens huvudstad Belgrad har en egen flygplats som heter Belgrad-Nikola Teslas Flygplats. Den är döpt efter den kända uppfinnaren Nikola Tesla som hade serbiskt ursprung och som var en ledande figur i tillkomsten av kommersiell elektricitet. Staden Belgrad har på senaste tiden blivit större inom turistsektorn och resenärer från hela världen kommer nu hit för att upptäcka staden (och landet) med egna ögon. Flygplatsen här är en internationell flygplats som har massvis av destinationer att välja mellan. Bland annat kan du härifrån flyga till Dubai, Tyskland, Sydafrika och även hem till Sverige via bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö. Flygplatsen ligger cirka 16 km nordväst om Belgrad och det tar runt 30 min att köra. Det smidigaste sättet att ta sig till och från flygplatsen är genom att boka en hyrbil på Belgrad Flygplats. På det sättet har du också möjligheten att upptäcka staden och området på bästa sätt. Vi på Auto Europe hjälper dig hitta den perfekta bilen för dig så du kan få ut det mesta av resan.

  Våra över 65 år i branschen har gjort att vi har tillgång till de bästa erbjudanden, villkoren och priserna. Vi samarbetar med flera hundra lokala, nationella och internationella hyrbilsföretag för att kunna ge dig som kund flera alternativ att välja mellan. Hos oss kan du själv jämföra priser, fordon och företag så att du hittar det alternativet för dig. Hos oss hittar du inte bara personbilar utan också husbilar, vans och lyxiga sportbilar. Oavsett vad för transportmedel du letar efter har vi det du söker. Enkelt hitta din nästa hyrbil här på hemsidan eller hör av dig till en av våra hyrbilsexperter för att veta mer eller boka via telefon. Du kan också läsa tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Belgrad för att se vad de har att säga om sin upplevelse med Auto Europe.

  Flygplatsinformation

  Belgrad-Nikola Teslas Flygplats ligger cirka 16 kilometer nordväst om centrala Belgrad och anslutningen till huvudstaden är mycket bra. Det är en av de största flygplatserna i landet och varje år är det därför flera tusen resenärer som åker till och från flygplatsen. Men det är inte bara turister från andra länder som använder sig av flygplatsen, utan även flera inrikesflyg avgår härifrån varje dag. Vilket innebär att den också är en kärnspelare bland flygtransporten i Serbien

  Belgrad Flygplats (BEG)
  Officiellt namn: Aerodrom Nikola Tesla Beograd
  Adress: 15820 Belgrad de Compostela, A Coruña, Spanien
  Läge: Cirka 16 km nordväst om centrala Belgrad.
  Flygbolag på flygplatsen: Aegean, Aeroflot russian Airlines, AirCairo, AirFrance, AirSerbia, Alitalia, Arkia Israeli Airlines, Atlasglobal Airlines, Austrian Airlines, Belavia, EasyJey, Etihad Airways, Flydubai, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Montenegro Airlines, Norwegian Air Shuttle, Pegasus Airlines, Qatar Airways, Red Wings Airlines, Swiss, Tarom, transavia Airlines, Tunisair, Turkish Airlines, Wizz Air.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Belgrad flygplats?

  Vill du hyra bil på Belgrad Flygplats går det alldeles utmärkt och här är ett stort utbud av hyrbilsleverantörer. Alla informationsdiskar och kontor från de olika företagen finns på både terminal 1 och 2, vilket gör det smidigt för dig att hämta ut dit fordon vilken terminal du än landar på. På terminal 1 finner du kontoren på nedersta våningen och på terminal 2 är de precis vid den internationella ankomsthallen. Det är tydligt skyltat så du enkelt kan hitta. Glöm bara inte att ta med dig alla viktiga dokument som krävs för att hämta ut din hyrbil. Det vill säga; ditt körkort, kreditkort, voucher som du fått av oss på Auto Europe och eventuellt andra dokument eller papper som hyrbilsföretaget bett om.

  När du väl är på plats och redo för att hämta ut bilen är det extremt viktigt att du läser igenom hyreskontraktet noga och meddelar leverantören om något inte stämmer. Uppmärksamma också fordonets eventuella skador och märken och se till att de är noterade. Om du har några frågor om processen, eller om något inte känns bra kan du alltid höra av dig till en av våra hyrbilsexperter så hjälper de dig. Annars är det bara att tuta och köra!

  Avis hyrbil på Belgrad Flygplats Avis hyrbil på Belgrad Flygplats
  Aerodrom Beograd 59,
  Belgrad, Serbien 11180

  +381 112 097 062
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 23.00
  Lördag - Söndag: 08.00 - 22.00
  Alamo hyrbil på Belgrad Flygplats Alamo hyrbil på Belgrad Flygplats
  Aerodrom Beograd 59,
  Belgrad, Serbien 11180

  +381 112286253
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: Dygnet runt
  Hertz hyrbil på London Heathrow flygplats Hertz hyrbil på Belgrad Flygplats
  Aerodrom Beograd 59,
  Belgrad, Serbien 11180

  +381 11 22 86 017
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: Dygnet runt
  Carwiz hyrbil på Belgrad Flygplats Carwiz hyrbil på Belgrad Flygplats
  Aerodrom Beograd 59,
  Belgrad, Serbien 11180

  +381 11 7357605
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: Dygnet runt

  Terminaler

  Belgrad Flygplats har totalt två terminaler, terminal 1 och terminal 2. De är ihop byggda med hjälp av en stor korridor som gör det smidigt att ta sig från ena terminalen till den andra. Terminal 1 är den äldsta av de två och byggdes på 1980-talet, terminal 2 byggdes senare och har totalt 33 check-in diskar och en kapacitet på 7.5 miljoner passagerare per år. Oavsett vilken terminal du åker från eller landar i kommer du snabbt och enkelt kunna hitta nödvändighet som toaletter, bankomater och informationsdiskar.

  Flygplatsfaciliteter

  Det spelar ingen roll om du ska flyga till Sverige, Egypten, Grekland eller Norge, på Belgrad Flygplats kommer du uppleva samma bekvämligheter och kundservice som du hade förväntat dig av en större flygplats. Både innan och efter säkerhetskontrollen hittar du ett flertal barer och restauranger. För den shoppingsugne finns även klädbutikerna Victoria´s Secret, Hugo Boss, Swarovski & Sunglasses, LMS C och Fashion Corner att hitta här. Om du plötsligt får huvudverk och behöver smärtstillande kan du köpa det på apoteket Lilly Drogerie som ligger på flygplatsen.

  Om du glömde bort att skicka dina vykort kan du snabbt och lätt springa in på postkontoret som finns på terminal 2 och skicka iväg dem innan du hoppar på ditt flyg. Här finns även en bank, valutaväxling, turistinformation och områden som är speciellt byggda för att barn ska kunna springa och leka av sig. Precis som på alla flygplatser finns det många toaletter utsprida så du aldrig behöver oroa dig. Flygplatsen erbjuder också gratis Wi-Fi till alla sina besökare.

  Hur kan man ta sig till och från Belgrad flygplats?

  Bil

  Att boka en hyrbil på Belgrad Flygplats är det absolut smidigaste sättet att ta sig till och från flygplatsen. Med en bil kan du även utforska och besöka sevärdheter i området som inte är tillgängliga via kollektivtrafik. Om du ska köra från flygplatsen till centrala Belgrad kör du på E75:an och sedan tar avfarten mot Bulevar vojvode Putnika, följ sedan skyltarna mot Belgrad så är du snart framme. Det tar cirka 30 min att köra. När du ska köra från Belgrad till flygplatsen kör du också på E75:an och sedan tar avfarten som pekar mot Aerodrom Nikola Tesla Beograd. Det är tydligt skyltat, att hitta borde därför inte vara något problem.

  Taxi

  I Belgrad finns det ett 20-tal taxibolag som är aktiva, till exempel: BG taxi, Alo taxi, Aurora taxi club, City taxi, Super taxi, Taxi taxi och Beogradski taxi. Dessa bolagen hittar du även på flygplatsen och de kan köra dig till din slutdestination. För att kunna erbjuda de bästa priserna, är Belgrad indelat i sex olika zoner. Alla zoner har ett fastpris från flygplatsen vilket gör att du inte behöver oroa dig för att taximetern ska gå över din budget. Beroende på vilken zon du ska till eller från, kostar en resa till flygplatsen mellan 1400 RSD (cirka 130 KR) och 6000 RSD (cirka 550 KR).

  Buss

  Om du inte vill hyra bil på Belgrad Flygplats finns alternativet att åka buss också. Busslinjen 72 kör mellan flygplatsen och Zeleni Venac Square i centrala Belgrad och är en av de populäraste bussrutterna från flygplatsen. Det tar cirka 40 min att åka och kostar runt 9 KR om du förköper biljetten i en kiosk på flygplatsen, om du istället köper biljetten direkt på bussen kostar det cirka 14 KR. Även buss nummer 607 går att ta här, den kör mellan Surčin och New Belgrade med stop på flygplatsen. Priserna för denna är samma som på buss 72. Sist men inte minst är det en mini bus som kör mellan flygplatsen och Slaija Square (Kralja Milutina Street) med en färdtid på 30 min. Denna buss är lite dyrare än de andra två och kostar runt 30 KR.

  Parkeringstips

  Flygplatsen har två stycken utomhusparkeringar och ett stort parkeringsgarage. Totalt så finns här 1220 parkeringsplatser, varav 528 stycken ligger i parkeringshuset som ligger cirka 150 meter från terminalerna. Här kan du smidigt parkera din hyrbil för 10 KR i timmen eller betala cirka 365 KR för tre dagar. De två utomhusparkeringarna har liknande priser, beroende på vilken du väljer kan du antingen betalar 10 KR per timme eller runt 75 KR per dag.

  Nyttiga länkar

  Belgrad Flygplats

  Turistinformation Belgrad


  Mer information om belgrad flygplats

  Belgrad Flygplats
  Aerodrom Beograd 59
  Belgrad, Serbien 11180

  IATA kod: BEG
  ICAO kod: LYBE
  Wikipedia sida
  Latitude: 44.787197
  Longitude: 20.457273

  Övrig Information: Flygplatsen ligger cirka 16 km nordväst om centrala Belgrad.