Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ TUZLA FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Tuzla flygplats - Bada i saltsjöarna

  Utforska nordöstra Bosnien-Hercegovina med en hyrbil från Auto Europe. Vi erbjuder marknadens bästa priser på hyrbil i över 180 länder runt om i världen. Boka idag och hämta upp din hyrbil på Tuzla flygplats för att snabbt komma iväg och utforska denna gamla industristad. Centrum är charmigt och staden är känd för sina saltsjöar som du under sommaren kan svalka dig i. Namnet kommer faktisk från just dessa saltsjöar eftersom ”tuz” betyder salt på turkiska och staden en gång i tiden tillhörde det Osmanska riket.

  Vill du resa till Tuzla eller Bosnien-Hercegovina kan våra kunniga reservationsagenter hjälpa dig boka en bra bil inför resan. De finns tillgängliga sju dagar i veckan vare sig det gäller frågor om försäkring, ändringar eller frågor om lokala extra avgifter som till exempel envägsavgifter, unga föraravgifter eller avgifter för upphämtning utanför vanliga öppettider. Du kan också besöka vår sida med utvärderingar av hyrbil i Tuzla för att läsa tidigare kunders recensioner och på så sätt få en bättre förståelse på hur vår tjänst fungerar.

  Flygplatsinformation

  Tuzla är den tredje största staden i Bosnien-Hercegovina efter Banja Luka och huvudstaden Sarajevo, detta betyder att den även är hem till en av landets största flygplatser. I Europeiska mått är det inte en särskilt stor flygplats, men Tuzla International Airport hanterar årligen omkring 550.000 resenärer vilket gör det till en av de största i landet (beräknat på antal passagerare). Den ligger cirka 12 kilometer utanför centrum och vill du hyra bil på Tuzla flygplats tar det drygt 20 min att köra.

  Det är en internationell flygplats och destinationer inkluderar Serbien, Tyskland, Nederländerna, Sverige och fler.

  Tuzla flygplats (TZL)
  Officiellt namn: Tuzla International Airport
  Adress: BA, Dubrave Gornje 75273, Bosnien och Hercegovina
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 12 km utanför centrala Tuzla
  Flygbolag på flygplatsen: Wizz-Air

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Tuzla flygplats?

  När du anländer på Tuzla flygplats och ska hämta din bil kan du göra det utan att lämna flygplatsbyggnaden. Alla leverantörer vi samarbetar med har nämligen kontor inne på flygplatsen, i närheten av eller i ankomsthallen. Flygplatsen är inte stor och du kan enkelt följa skyltarna som hänvisar till biluthyrning. Det tar inte mer än några minuter att gå och du kommer snabbt välkomnas av den lokala personalen som är redo att börja upphämtningsprocessen.

  Vänligen ha med dig ditt körkort, din Auto Europe voucher och ditt kreditkort (måste vara i huvudförarens namn). Ha också koll på om du behöver betala några lokala avgifter i samband med upphämtningen, till exempel om du är under 26 år, har bokat en envägshyra eller har köpt till något extra. All information om eventuella extra avgifter finner du på din Auto Europe voucher eller på vår hemsida under Prisdetaljer.

  Ska du hyra bil på Tuzla flygplats kan du bland annat göra det av:

  Sixt hyrbil på Tuzla flygplats Sixt på Tuzla flygplats
  Dubrave Gornje,
  BA, Bosnien-Hercegovina 75273

  +387 66 288 889
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: Dygnet Runt
  Kapitals hyrbil på Tuzla flygplats Kapitals på Tuzla flygplats
  Dubrave Gornje,
  BA, Bosnien-Hercegovina 75273

  +387 63 393 178
  Öppettider:
  Måndag - Lördag: 09.00 - 22.00
  Söndag: 09.00 - 16.00

  Terminaler

  Flygplatsen består av en relativt liten terminalbyggnad som beräknas hantera uppemot 350 passagerare per timme. Flygplatsen har en gate för avgångar och ankomster och två incheckningsdiskar. Eftersom terminalens kapacitet inte är jättestor finns det planer på att bygga ut den, men när detta sker har inte bestämts än.

  Flygplatsfaciliteter

  Då flygplatsen är relativt liten finns bara basfaciliteter som biluthyrning, incheckning och biljettdisk tillgängliga. Flygplatsen har dock en duty-free shop som erbjuder lokala produkter, godis, alkohol, tobak och kosmetika m.m samt en restaurang med ett mindre matutbud. Du kan på flygplatsen även hitta bankomater som du kan ta ut konvertibilna marka (den lokala valutan) på, om du inte har växlat pengar innan du anländer det vill säga. Som på alla flygplatser finns det även toaletter, handikappanpassade tjänster och andra standard faciliteter. Trots sin lilla storlek kan man räkna med att ha en behaglig vistelse på Tuzla flygplats med allt man behöver.

  Hur kan man ta sig till och från Tuzla flygplats?

  Du som hämtar upp en hyrbil på Tuzla flygplats kan genast packa in sitt bagage i bakluckan och bege sig ut på vägarna. För att nå centrala Tuzla ska du köra cirka 20 min via R470 och R469. Hyr du ingen bil behöver du ta taxi eftersom kollektivtrafiken inte trafikerar denna sträcka. WizzAir organiserar även en transfer mellan Tuzla flygplats och Sarajevo som man kan boka, vänligen gå till wizztransfer.com för att se priser och boka resa.

  Trots att där inte går några lokala bussar till och från flygplatsen är kollektivtrafiken i övrigt bra. Efter du tagit dig in till centrum kan du alltså ta dig runt med hjälp av stadens kollektivtrafik.

  Om du ska boka bil och vill läsa mer om hur det är att köra bil i Bosnien-Hercegovina, vänligen läs vår körguide.

  Parkeringstips

  Tuzla flygplats erbjuder alla resenärer bekväm långtidsparkering i anslutning till terminalen. Parkeringen är kameraövervakad och din bil kan stå tryggt där i flera dygn. Det finns också parkering för de som endast ska stanna i några timmar eller några minuter. Alla parkeringar är inom gångavstånd från terminalen.

  Inne i Tuzla centrum kan det vara svårt att hitta tillgängliga parkeringsplatser på gatan. Vi rekommenderar därför att leta efter ett parkeringsgarage som erbjuder säker och smidigt parkering. Utanför centrum kan du ställa dig vid sidan av vägen. Parkering kostar i Tuzla och staden är indelad i olika zoner där zonen närmast centrum är den dyraste.

  Nyttiga länkar

  Tuzla flygplats