Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Spara semesterpengar genom att boka hyrbil i förväg

  Vi på Auto Europe börjar sakta men säkert att märka av att semestrarna för 2015 har blivit beviljade ute i landet och att den svenska befolkningen tillsammans med resten av Europa har börjat att planera sina semestrar. Som vanligt är det nästan alltid en fördel att vara ute i god tid med sin semesterplanering och att boka hyrbil så tidigt som möjligt, så att du inte spenderar mer pengar än nödvändigt på själva resandet och får mer över till själva upplevelserna, framför allt om du planerar att resa under högsäsongsmånaderna juni, juli och augusti.Vissa destinationer är mer populära än andra och trots att utbudet av bilar är större på dessa platser så kan det ändå finnas en risk för att priserna blir högre när tillgången på bilar minskar. För den reseintresserade som vill spara pengar och är i planeringsfasen skulle vi därför vurma för att ett snabbt agerande i följande länder och destinationer:

  Spanien

  Spanien med dess direkta närhet, varma klimat och smakrika mat fortsätter att locka turister år efter år. Många svenskar har permanent boende i Spanien och landet är fortfarande det populäraste resmålet dit svenskar reser.De populäraste upphämtningsplatserna för hyrbilar i Spanien är Alicante, Malaga, Mallorca och Barcelona. Ska ni resa dit och använda hyrbil kan ni spara pengar om ni förbokar hyrbilen redan idag. Som vanligt erbjuder vi full återbetalning om ni sedan ändrar er och avbokar er hyrbil senast 48 timmar innan upphämtningstiden. Vill ni ändra bokningen till andra tider och datum så gör vi alltid det utan några administrativa kostnader.I Spanien är det vanligt att erbjuda bilar med olika bränslepolicys. Antingen hyr du bilen full-till-tom eller full-till-full. För en mer utförlig förklaring kring de olika bränslevalen och hur du kan välja dom på vår hemsida kan du läsa mer här

  USA

  Trots en stärkt US dollar fortsätter USA att dra turister över hela världen. Det storslagna landet i väst erbjuder nästintill obegränsat med möjligheter gällande de behov man kan tänka sig behöva uppfylla med sin semester. I USA kan du besöka metropoler, resa på oändliga vägar, bada vid soldränkta stränder och uppleva överdådig natur.En populär förfrågan som vi märker är upphämtning i San Francisco och avlämning i Los Angeles. Normalt sett är detta inget problem, men under högsäsongen kan så kallade “envägshyror” nekas när flottorna minskats för mycket i San Francisco. Därför är det viktigt att ni är bokar hyrbilen i god tid om ni själva funderar på att göra denna resa medan bilar finns tillgängliga.

  Italien

  Liksom Spanien så är Italien ett mycket populärt resmål, framför allt på somrarna och över veckosluten då många svenskar reser på så kallade lång- och kortweekends för att kunna komma iväg en kort stund. Mest populära resmål där du kan spara pengar på att boka hyrbil i god tid är framför allt i Rom, Milano, Bergamo och Pisa.Om du ska resa över en weekend och inte behöver ha med dig så mycket bagage har vi sammanställt en lista över regler för vikt och mått på kabinväskor med olika flygbolag i vår infographic som du hittar här.För längre hyror i Italien är ett vanligt förekommande önskemål om att resa in i Kroatien samt ta bilen med färja till Sardinien eller franska Korsika. I dessa fall så beror tillgängligheten på leverantören, varför det är en bra idé att kontrollera med vårt reservationscenter i förväg om det är möjligt att genomföra er planerade resa med den önskade bilen och leverantören.

  Frankrike

  Frankrike är ett fantastiskt land att resa i. Klassikern Paris i all ära, men den i särklass populäraste staden att hyra bil i är Nice. Detta kan troligtvis förklaras av att hyrbilen är det ultimata resesällskapet på den franska Rivieran då den verkligen kommer till sin rätt på små, brokiga vägar genom de många pittoreska småstäderna. De fängslande upplevelserna är många och maten är gallskrikande god. Har du funderat på att göra en liknande resa så är det en god idé att boka upp bilen redan idag så att du inte går miste om denna möjlighet.
  Klicka här för att komma till vår bokningsmotor och börja jämföra priser. Du kan också kontakta oss på +46 10 888 66 52 eller skicka e-post för frågor.Ps.En vanlig fråga vi får angående hyror från en stad till en annan är om envägsavgifterna. Envägshyror är alltid på förfrågan och då bilar förflyttas mellan olika städer är det också en fråga om tillgänglighet. Avgifterna och tillgängligheten beror på leverantör, datum, typ av bil och resans längd. Vi rekommenderar dig att kontakta vår reservationsavdelning på +46 10 888 66 52 för att ta reda på om det tillkommer någon avgift och hur mycket det eventuellt skulle kosta innan ni genomför er bokning.

  Bloggsökning


  Kategorier