Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Bränslepolicy: Hyrbil med 'full till full' eller 'full till tom' ?

  Vi på Auto Europe strävar ständigt efter att utveckla och förbättra den hyrbilsservice som vi erbjuder. Tack vare den återkoppling som vi får från våra kunder har vi sedan en tid tillbaka utvecklat bokningsmotorn på vår hemsida så att du nu bland annat direkt kan se vilken bränslepolicy som leverantören tillämpar och även filtrera dina resultat efter dina önskemål.Med filtret kan du påverka de synliga resultaten för din sökning, så att resultaten matchar dina specifika önskemål. Vid din första sökning så är alla val ifyllda. Om du sedan vill förfina din sökning så kan välja bort vissa val genom att klicka i rutan för de egenskaper på din hyrbil som du inte vill se. Detta innebär att om du till exempel bara vill ha 'full till full' bränslepolicy så klickar du bort 'full till tom'-boxen i filtret.En annan stor förbättring i uppdateringen är du nu kan se direkt vilken bränslepolicy (inringat på bilderna nedan) som tillämpas av leverantören.

  Full till Tom

  'Full till tom' innebär att du kommer att betala för en tank bränsle när du hämtar ut bilen och att du sedan ska lämna tillbaka bilen med så lite bensin kvar i tanken som möjligt. Detta val är mycket vanligt bland våra lågkostnadsleverantörer i framför allt Sydeuropa, men förekommer även i andra delar av världen. Vänligen notera att:
  • Vanligtvis så kommer inte den resterande mängd bränsle som finns kvar i tanken när du lämnar tillbaka bilen att återbetalas.
  • Fördelen är att du som kund slipper att leta reda på en bensinstation i anslutning till när du ska lämna tillbaka bilen.
  • Vissa leverantörer erbjuder återbetalning av oförbrukat bränsle. För att räkna ut mängden kvarvarande bränsle används bränslemätarens indikatorer, som är uppdelad i åtta enheter. Återbetalningen beräknas på den högst uppnådda enheten. Det vill säga, om du lämnar tillbaka bilen med bränslemätningen 4,5/8 (4,5 av 8 enheter) så beräknas återbetalningen på 4 enheter. Personalen fyller sedan upp tanken åt dig och genomför återbetalningen. I samband med återbetalningen debiteras du för en administrativ avgift för deras arbete, som i snitt ligger på cirka 200 till 250 svenska kronor. Den administrativa avgiften återbetalas inte.
  • För att veta om oförbrukat bränsle kommer att återbetalas eller inte så måste du klicka på länken 'full till tom' eller på 'produktinformation'.

  Auto Europe rekommenderar 'full till full'

  Med denna bränslepolicy så hämtar du upp bilen fulltankad och lämnar tillbaka bilen fulltankad. Denna bränslepolicy är vanligast i hyrbilsbranschen och de flesta som hyr bil föredrar denna typ av arrangemang.
  • De generella reglerna för 'full till full' är att bränsletanken måste fyllas upp inom 10 kilometer från kontoret där bilen ska lämnas tillbaka.
  • Vid 'full till full' tillkommer inga administrativa avgifter i efterhand för bränslet.
  • Skulle bilen lämnas tillbaka utan att tanken är uppfylld så kommer leverantören att debitera dig i efterhand för den mängd bränsle som saknades plus en straffavgift, då du inte uppfyllt din del av deras hyreskontrakt.
  Avslutningsvis vill vi poängtera att priser och kostnader kan variera med leverantör, säsong, typ av bil etc och att det inte finns någon garanti för vilket bränslealternativ som ger dig lägst totalkostnad. Detta gäller även för vilket bränslealternativ som är smidigast för just dig, då detta beror på vart du ska hyra din bil och om det finns en bensinstation i anslutning till kontoret där du ska lämna tillbaka bilen. Klicka här för att komma till vår bokningsmotor och börja jämföra priser. Om du behöver hjälp eller assistans med din hyrbils bränslepolicy, så kan du alltid ringa våra reservationsagenter på +46 10 888 66 52 för att ta reda på vilket alternativ som är billigast och som passar dina behov bäst. Du kan också kontakta oss per e-postseres@autoeurope.de för frågor.

  Bloggsökning


  Kategorier