Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  HANDBAGAGEREGLER

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  All info om handbagage-restriktioner när du flyger

  Det är tidig morgon när du packar dina personliga tillhörigheter för att hinna till ditt plan i tid. Självklart hade du inte orken eller tiden att packa väskan igår kväll. Äntligen är du redo och på väg till flygplatsen och förhoppningsvis är du i tid och har inte glömt något viktigt. Om du nu lyckats packa allt du behöver för din resa så kommer nästa hinder snart, det fruktade handbagaget.

  Hur mycket som får tas ombord beror på flygbolaget du flyger med. Om du är en så kallad "Frequent Flyer" som flyger ofta, vet du förmodligen själv gränsen på hur mycket handbagage som är tillåtet med ditt flygbolag. Men skulle du byta bolag om du fick ta med dig mer bagage ombord med ett annat flygbolag?

  För alla resenärer som inte flyger lika ofta har vi satt samman en smart infografik med alla flygbolags handbagage regler, vilka alla varierar kraftigt beroende på vem man flyger med. Några bolag tillåter exempelvis bara ett stycke handbagage per person som maximalt får väga 10 kg, medan andra tillåter två. En annan faktor är vilken resklass du bokat; i business klass tillåts du som reser att ta med dig mer bagage in i kabinen.

  Exakt vad som får tas ombord är även viktigt att komma ihåg då det finns objekt som inte får ta ombord på planet, objekt som måste tas ombord i platspåsar, exemplevis kostmetika, och objekt som har volumrestriktioner. Flygbolagen har alla informativa detaljer om vad som får och inte får tas med ombord på deras respektive hemsida.

  För att göra din semester smidig och enkel har vi på Auto Europe satt samman information om flygbolagens bagagegränser som kan hjälpa dig på din nästa resa.

  Infografik - handbagage regler