Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Bilklasskategoriernas storlek, komfort och bagagekapacitet

  En fråga som vi ofta får är hur stor hyrbil man behöver för att kunna resa med så stor komfort som möjligt, till lägsta möjliga pris. Att välja en för liten bil kan förstöra hela semestern och eftersom vi på Auto Europe är måna om att försäkra oss om att våra kunder har en trivsam hyrbilsupplevelse och återkommer till oss som kunder, har vi gjort en övergripande sammanfattning nedan av bilklasskategoriernas storlek, komfort och bagagekapacitet, för att underlätta ert val och för att ge er en fingervisning kring hur stort bagageutrymme som erbjuds.När du bokar med oss avser din hyrbilsbokning alltid viss bilklasskategori och inte en specificerad fordonsmodell. Därmed är informationen nedan generell och vi vill uppmärksamma dig på att vissa avvikelser kan uppstå, beroende på vilken bilmodell som finns tillgänglig vid upphämtningen. Som kund på Auto Europe kan du också ta del av de gratis uppgraderingar till en större bil som erbjuds på vissa platser. Du kan läsa mer här.

  Mini (MBMR) - Denna bilklass är vanligtvis tillgänglig med två dörrar och ska generellt rymma en mellanstor resväska och två handväskor, alternativt två små resväskor eller två till tre normalstora ryggsäckar. Vanligt förekommande bilmodeller inom denna bilklasskategori är VW Lupo, Fiat Panda, Ford Ka, Citroën C1 och Renault Twingo och lämplig för en till två personer med bagage.

  Ekonomisk (ECMR) - Denna bilklasskategori är lite större och erbjuds med två eller fyra dörrar med lite generösare utrymme för bagaget än bilmodellerna i miniklassen. Beroende på modell rymmer bilar i denna klass generellt en stor resväska eller två mellanstora resväskor. Bilmodeller som ingår i denna bilklasskategori är Peugeot 107, VW Polo, Renault Clio, Opel Corsa och Ford Fiesta. Har man inget bagage går det utmärkt att resa fyra människor i denna bilklasskategori, dock ligger komfortnivån på 3 personer.

  Kompakt (CDMR) - Kompaktklassen är idealisk för två personer som vill resa med extra bagageutrymme, men det går att ta upp till fyra personer i denna bil om man har med sig bagage. Denna bilklass erbjuds med två eller fyra dörrar och i bagageutrymmet får du generellt plats med en stor och en mellanstor resväska, alternativt två mellanstora resväskor och två handväskor. Exempel på bilmodeller som ingår i denna bilklasskategori är VW Golf, Ford Focus, Opel Astra och Peugeot 307.

  Mellan (IDMR) - Den mellanstora bilklassen motsvarar en vanlig familjebil. I denna bilklass är det vanligast med fyra dörrar, men ibland kan det också förekomma varianter med två dörrar. I denna bil rymms generellt en stor och två små resväskor. Bilen har en komfortnivå på fem personer, om man inte har med sig så mycket bagage. Exempel på bilar inom denna bilklasskategori är Volvo S40, Peugeot 407 och Opel Vectra.

  Standard (SDMR) - En standardstor familjebil erbjuder komfort för fem personer och i baksätet får du plats med tre bälteskuddar. I bagageutrymmet får du generellt plats med två stora resväskor och två små resväskor. Exempel på bilar inom denna kategori är Citroën C5, VW Passat och Ford Mondeo.

  Full Size (FDMR) - En familjebil som ger lite större benutrymme för de resande när du reser med fem personer, på bekostnad av bagageutrymmet. Bagageutrymmet rymmer därmed generellt tre mellanstora resväskor. Bilar inom denna bilklasskategori är Audi A5, Citroën C6, Volvo C70 och Skoda Octavia.

  Premium (PDMR) - Dessa bilar är lyxigare fullstora bilar och erbjuds med två eller fyra dörrar. Dessa bilar rymmer vanligtvis fem vuxna personer och tre mellanstora resväskor. Audi A5, Citroën C6 och Mercedes E klass ingår i denna bilklasskategori.

  Lyx (LDMR) - Den ultimata bilklassen för speciella tillfällen. Bilarna i denna bilklass tillhör ingen speciell bilklass och bagageutrymmet kommer därför att bero på vilken modell du väljer. Exempel på bilar som ingår i denna bilklasskategori är Audi Q7, Mercedes SL klass eller Porsche 911 Convertible.

  SUV (IFMR/SFMR/FFMR) - Vi erbjuder även SUV-klasser i bilklassstorlekarna mellanstor till lyx. SUV-klasserna erbjuder precis som den fullstora bilklassen större benutrymme för resenärerna på bekostnad av bagageutrymmet, i samtliga bilklasser. För den som behöver ta med sig mycket bagage rekommenderar vi därför att du i första hand tittar på herrgårds- / kombibilar. SUV-klasserna är däremot den optimala bilklassen för förslagsvis fyra-fem personer som ska resa långt och behöver lite extra komfort. Bilar inom denna bilklass är Toyota RAV, Ford Explorer, Hyundai Santa FE.Kombivagnar (CWMR/IWMR/SWMR/FWMR/LWMR) - Förutom i mini- och ekonomiklassen så erbjuds herrgårds- / kombivagnar i varje bilklasskategori. Det utökade bagageutrymmet gör bilar inom denna bilklasskategori perfekt för tillfällen när du behöver ta med dig lite extra bagage om du ska resa länge eller om du behöver ta med dig skrymmande bagage på din resa, som till exempel tält, skidutrustning, golfklubbor, arbetsprover eller liknande. Alla bilar i denna bilklass har fyra dörrar. Exempel på bilar inom denna kategori är Opel Astra Estate, Ford Focus Estate, Citroën C5 Estate, Ford Mondeo Estate etc.

  Minibussar (CVMR/IVMR/SVMR/FVMR/PVMR) - Sist, men absolut inte minst, erbjuder vi även minibussar för de som behöver resa med fler än fem personer i samma bil. Som komplement till herrgårds- / kombibilar i kompakt och mellanstor bilklass finns det även minibussar att välja på i samma bilklasskategorier. Minibussarna i dessa två bilklasser rymmer generellt två mellanstora resväskor och två små resväskor i bagageutrymmet. I den fullstora kategorin med mer personlig komfort kan du boka hyrbil för sju personer med bagage och i standardklassen finns det minibussar tillgängliga för nio personer med bagage. Förutom detta kan det vid vissa utvalda destinationer finnas minibussar för hela 12 personer och ibland så mycket som 15 personer med bagage. Vanliga bilar i denna bilklass är Citroën Picasso, Opel Zafira, Ford Galaxy, Seat Alhambra, VW Caravelle och Mercedes Vito.För mer detaljerad information kring bilarna som erbjuds kan du klicka här och komma till vår flottöversikt i samtliga länder där vi erbjuder biluthyrning.Glöm inte att kontrollera om hyrbilen kommer med A/C och om växellådan är manuell eller automatiskt samt att eventuell extrautrustning som du önskar, som till exempel barnstolar och GPS finns tillgängligt på kontoret innan du bokar på vår hemsida.Som alltid finns vår svensktalande personal tillgänglig alla dagar i veckan på +46 10 888 66 52, om du till exempel har frågor gällande bilklassens bagagekapacitet eller om du vill ändra din bokning till en större bilklasskategori, så att du får plats med det bagage ni har tänkt att ta med er på resan. Priser och tillgängliga bilar hittar ni i vår bokningsmotor här.

  Bloggsökning


  Kategorier