Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  NORFOLKS KUSTVÄG

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Norfolks kustväg: Från Kings Lynn till Mundesly

  Norfolks kustväg är en av de mest idylliska i världen med så mycket att upptäcka ...

  Norfolks kust i England är en av de vackraste landskapen i världen och skyddas av National Parks and Access to the Countryside Act från 1949. Detta klassificerar regionen som ett område av enastående skönhet (Area of Outstanding Beauty - AONB). Därför är den cirka 450 km långa kustlinje en av de mest fascinerande rutterna i England, perfekt för alla naturälskare som definitivt kommer hitta flertalet vackra och häpnandsväckande vyer att skåda.

  Under din roadtrip-resa längs Norfolks kustväg och Peddars Way i Storbritannien, kommer du att få många möjligheter att se några av de vackraste naturreservaten i landet, där man kan se skrattmås, gråsäl, stenskvätta, buskskvätta och många andra djur i deras naturliga miljö. Du kan även välja att köra längs Norfolk kustväg i stil när du hyr lyxbil från Auto Europe.

  Rutt Avstånd Körtid
  Kings Lynn till Hunstanton 24 26 minuter
  Hunstanton till Brancaster & Burnham Market 19 27 minuter
  Burnham Market till  Holkham Bay, Wells, Blakeney & Holt 34 54 minuter
  Holt till Sheringham, Cromer & Mundesley 32 45 minuter
  Totalt 109 2 timmar 32 minuter

  Dag 1 : Gammal arkitektur i Kings Lynn

  Roadtrip Kings Lynn Roadtrip Kings Lynn

  Vad ska man göra i Kings Lynn:

  Starta din roadtrip-resa i Kings Lynn, en liten by som ligger cirka 170 km norr om London. Trots sin ringa storlek, finns det många attraktioner här som väntar på dig. Kings Lynn Minister (St. Margaret's kyrka) är en av dessa och ger dig en inblick i den gotisk arkitekturen i regionen, en annan lika populär attraktion är Oxburgh Hall, som är en herrgård omgiven av en vallgrav. Naturälskare kan tillbringa en underbar eftermiddag i Snettisham Park eller Gooderstone Water Gardens och naturstigar. Castle Rising är också värt ett besök. På Caithness Crystal Visitor Centre kan du förundras över imponerande exempel av engelsk glastillverkad konst. Alla dessa höjdpunkter kan nås bekvämt med en hyrbil i Storbritannien.

  Vad skall vi äta i Kings Lynn:

  Känner du dig lite hungrig? Inga problem! Det finns ett stort utbud av pubar, bistroer och restauranger i byn. Både Victory Inn och Market Bistro är bra alterntiv, men god mat och utmärkt öl serveras nästan överallt i Kings Lynn. Vi rekommenderar också ett stopp på Winch, Barnfields Café eller Lynn café bar restaurang.

  Var skall vi bo i Kings Lynn:

  Även om staden har ett stort utbud av restauranger, kan tyvärr inte samma sägas om boende. Best Western Plus Knights Hill, till exempel, är ett av de få hotellen i staden. Om du planerar att tillbringa natten här, bör du boka rum i tid.


  Nästa stopp: 26 minuter


  Dag 2 : Pittoreska stränder i Hunstanton

  Roadtrip Hunstanton Roadtrip Hunstanton

  Vad ska man göra i Hunstanton:

  Kör från Kings Lynn med din hyrbil i Storbitannien, på A148 norrut tills du kommer till avfarten för A149. Följ denna för att fortsätta din roadtrip-resa till Hunstanton. Under resan kommer du först köra förbi Dershingham Bog National naturreservat och strax därefter kommer du att köra förbi Dershingham. Direkt efter Dershingham, kör du vidare genom byarna Ingoldisthorpe och Snettisham. Det senare är definitivt värt ett stopp, särskilt på grund av Mariakyrkan och naturreservat RSPB Snettisham, där du kan se en mängd olika fågelarter. Därefter fortsätter du lite längre på A149 för att nå Heacham. Stanna gäran för ett stopp för att se stranden och de pittoreska lavendel trädgårdarna.

  Efter ytterligare en kort biltur når du Hunstanton. Den vackra stranden kommer omedelbart fånga ditt intresse. Men om du vill uppleva kustens sanna skönheten, se till att du bokar en Searles Sea Tour, som tar dig till Hunstanton Sea Life Sanctuary.

  Vad skall vi äta i Hunstanton:

  Men en roadtrip-resa till Hunstanton har mycket mer att erbjuda än bara stranden. Peddars Way tar dig till exempel på en mängd olika vägar och gångbanor till några av de mest orörda områdena på landsbygden. Lokalbefolkningen visa sina talanger och färdigheter på Princess Theatre, så en biljett till en av showerna på kvällen är en bra investering. Med Chives Brasserie, Coasters restaurang, och lokala favoriten Steak & Stilton, finns det gott om ställen att välja mellan för en trevlig middagsupplevelse.

  Var skall vi bo i Hunstanton:

  Även om du kan utföra bilresan längs kusten med en hyrbil från Huntstanton på cirka två och en halv timme, är vårt tips att planera för flera dagar så att du kan njuta av varje plats till fullo. Om du väljer att tillbringa natten i Hunstanton, välj mellan boendealternativ som Best Western Le Strange Arms Hotel eller Richmond House Hotel, båda ansedda. För en mer traditionell B & B erfarenhet, boka ett rum på Peacock House eller Rose-Fitt House.


  Nästa stopp: 27 minuter


  Dag 3 : Brancaster & Burnham Market

  Roadtrip Brancaster Roadtrip Brancaster

  På den tredje dagen av roadtrippen längs Norfolks kustväg med hyr bil i Storbritannien, ska du igen köra längs A149, som leder österut längs kusten. Du kommer inom kort att passera golfbana Hunstanton Golf Links och den lilla byn Holme-next-the-Sea som ligger ganska nära Holme Dunes National Nature Reserve. Innan resan leder dig vidare på din roadtrip till Brancaster, kolla in kuststäderna Thornham och RSPB Titchwell Marsh naturreservat. RSPB Titchwell Marsh, såsom den tidigare nämnda RSPB Snettisham, är ett absolut måste för fågelskådare!

  Vad ska man göra i Brancaster:

  Brancaster bukten bör vara ditt första stopp när du anländer med hyrbil till Brancaster. Den till synes oändliga stranden och dess orörda natur är perfekt för en picknick, en omgång beachvolleyboll eller andra aktiviteter vid havet. Med lite tur kommer du att se många sälar ha kul eller koppla av på klipporna under en avslappnad promenad. Var försiktig med tidvattnet: under lågvatten kan stranden tyckas stor och bred, men så snart högvattnet kommer, kommer du att ha mycket mindre utrymme.

  Vad skall vi äta i Brancaster:

  Ta något att äta på Branca Beach kiosk, där du kommer att erbjudas ett brett utbud av snacks och välsmakande glass. För en mer ordentlig måltid bege dig till närliggande Ship Hotel.

  Vad ska man göra i Burnham Market:

  På vägen till Burnham Market, kör genom Burnham Deepdale och Burnham Norton. A149 övergår här till B1355, som leder dig till hjärtat av Burnham Market, där du kan tillbringa resten av dagen.

  Vad skall vi äta och bo i Burnham Market:

  Vid ankomsten, checka in på ditt hotell och gå sedan på en liten upptäcksfärd genom den gamla pittoreska byn. The Nelson eller Hoste Restaurang erbjuder båda logi för natten samt en utmärkt restaurang. Om du inte är alltför hungrig, unna dig en fika med en kopp te i Tilly's eller Burnham's Tea Room & Café.


  Nästa stopp: 54 minuter


  Dag 4 : Utforska havet

  Roadtrip Holkham Roadtrip Holkham

  På den fjärde dagen av roadtrippen längs Norfolk kusten, kommer du att lämna Burnham Market via B1155 österut. Kör tills du kommer till A149 och fortsätt tills du passerar "The Lake". Sväng vänster vid Lady Ann Road och följ vägen längs kusten tills du når Holkham Bay. Landskapet här är helt enkelt hisnande och vi är säkra på att du kommer stanna för att ta många semesterbilder. Kör därefter din hyrbil i Norfolk tillbaka till A149 österut till nästa destination: Wells-next-the-Sea.

  Vare sig det är en tur på Light Railway Wells & Walsingham, en vandring för att titta på alpackor eller en avkopplande stund på den fantastiska stranden - i Wells-next-the-Sea finns massor av spännande sevärdheter. Lite hungrig? bege dig till Wells Crab House eller Bowling Green Inn. Den som vill tillbringa ytterligare lite tid på stranden bör välja Beach Café.

  Tillbaka på A149, kommer det inte att dröja länge innan du når ditt nästa mål på roadtrip-resan till Blakeney. Som med de flesta platser på resan, återfinns de flesta attraktionerna nära den vackra stranden. Ställ din hyrbil i Blakeney och ta en lång promenad eller ta en båt ut på havet och titta på sälar. För en inblick i den lokala kulturen, besöka Galley Hill Farm eller Artemis Homes & Antiques.

  Vad ska man göra i Holt:

  Lämna därefter Blakeney och ta Wiveton Road, som kommer att gå äver till Cley Road. Denna väg tar dig direkt till byn Holt. Planera tillräckligt med tid här för att utforska de "naturliga omgivningarna". Omgivingarna är en vackert trädbevuxen oas med naturliga promenadstråk, trädgårdar, dammar och mycket mer. Andra intressanta sevärdheter i Holt inkluderar Muckleburgh Military Collection, Holt Antique & Interiors Centre, Holt slott och Stody Lodge Gardens.

  Var skall vi bo och äta i Holt:

  Beställ en god middag på The Barn, Number 28, eller om du vill skämma bort dig själv, Morston Hall. När du letar efter logi för natten, kommer du att se att det finns många fler pensionat än hotell i Holt. Ändå finns det något för alla: The Lawns Hotel har ett bra läge, medan Pheasant Hotel är en unik plats med rum i utformade i gammal engelska stugstil. För mindre och mer intima rum, boka Mount Farm eller Kadina Bed & Breakfast.


  Nästa stopp: 45 minuter


  Dag 5 : Sheringham, Cromer & Mundesly

  Roadtrip Sheringham Roadtrip Sheringham

  På den femte dagen av roadtrip-resan längs Norfolk kusten, kör din hyrbil i Storbritannien längs Cromer Road och lämna Holt. Fortsätt på Cromer Road tills den går samman med A148 och sväng vänster in på Holway Road. Fortsätt köra tills du når den väg som leder till Sheringham. Under din vistelse i Sheringham, kan du välja på ett stort antal attraktioner att besöka.

  Vad ska man göra i Sheringham:

  De mest populära sevärdheterna är Sheringham Beach, Sheringham Park och Sheringham Museum (MO). Ta din hyrbil i Sheringham och prova på golf på Sheringham Golf Club. Sheringham Life Boat Station är också värt ett besök.

  Vad ska man göra i Cromer:

  Efter dina spännande upplevelser i Sheringham, följ Cromer Road (namngiven här igen A149) österut. Kör längs stranden innan du fortsätter din roadtrip-resa i Cromer. Med en mängd sevärdheter, måste du tänka till två gånger för att organisera din vistelse. Gå inte miste om Cromer Beach & Pier, Henry Blogg Museum, St Peter och St Paul's Cathedral och Amazona Zoo. Dessutom kommer Royal Cromer Golf Club förföra dig med sina pittoreska landskap.

  Vad skall vi äta i Cromer:

  Tillfredsställa din hunger i en av många restauranger såsom Bann Thai Restaurant, The Old Rock Shop Bistro och Brownes på Bond Street, alla bland de lokala favoriterna. Efter en läcker måltid, lämna Cromer och kör igen på A149 till Mundesley, det sista stoppet på roadtrip-resan längs Norfolks kustväg. Stanna på A149 tills du kommer till Thorpe Road. Sväng vänster in på vägen och kör genom den lilla byn Southrepps. Thorpe Road går så småningom över till Gimingham Road, och sedan in i Southrepps Road som förvandlas till Mundesley Road. Detta kommer slutligen att ta dig till det fantastiska kustsamhället som heter likadant.

  När du är klar med all sightseeing, kan du köra på B1145 och B1150 söderut till Norwich, där den närmaste flygplatsen är belägen. För denna sista etappen av resan från Mundesley, behöver du ca 40 minuter. Men du kan också fortsätta din semester med att besöka några av Storbritanniens alla vackara städer. Birmingham och Oxford kan nås från Mundesley på ungefär tre och en halv timme. För en resa till York eller Leeds, skulle du behöva knappt fyra timmar. Med hyrbil från Auto Europe finns inga gränser för vad du kan uppleva! Njut av din semester i Storbritannien!

  Norfolks kustväg: Bra planering för den perfekta roadtrip-resan

  Trots sin unika skönhet, är Norfolks kust oftast inte det första man kommer att tänka på när man planerar en semester i Storbritannien. Det är just det som gör denna road-trip resa speciell! Nu när du har en uppfattning om din rutt längs Norfolks kust, kan du börja planera din vistelse.

  För att säkerställa att du får exakt den typ av fordon som du behöver för just din resa, är det viktigt att hyra bil med Auto Europe i tid. Vi hoppas att vår kompakta guide har hjälpt dig med att planera din nästa minnesvärd resa!


  Användbar reseinformation för Storbritannien

  Vägbeskrivning
  Vägbeskrivning
  Hyrbil med envägshyra
  Envägs information

  Fler reseguider för roadtrips i Storbritannien

  Golfroadtrip i Storbritannien Roadtrip resa genom Yorkshires hedar Inspelningsplatser i Storbritannien
  Skotska sevärdheter Roadtrip i Skotska högländerna