Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  EN ROADTRIP I FILMENS FOTSPÅR

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Filminspelningsplatser i Storbritannien: Game of Thrones, Downton Abbey, Harry Potter

  Storbritannien är hem till några av de mest inspirerande platserna i världen. Kom med oss på en resa genom deras fantastiska berättelser ...

  Under de senaste åren har tv och film producenter använt den rustika, orörda skönheten från den brittiska landsbygden för att skapa episka serier som Game of Thrones, Downton Abbey och Harry Potter. Trots dessa tre helt olika film världar, har de en sak gemensamt - en unik bakgrund, så verklig att den inte kan framställas genom specialeffekter på datorn.

  Varje år lockar Storbritanniens fantastiska natur och kultur tusentals fans till de faktiska platserna. Planerar du att besöka Storbritannien? Då ska du definitivt planera en minnesvärd roadtrip resa till platserna i din favorit serie. Med en lyxig hyrbil i Storbritannien genom Auto Europe kommer du att resa med klass och stil och se var dina favoritprogram har filmats.


  Inspelningsplatser i Storbritannien: Den ultimata roadtrippen för fans

  Välj en av titlarna nedan för att hoppa till en specifik del av denna bilresa guide i flera delar.

  Game of Thrones Downton Abbey Harry Potter

  Game of Thrones Tour på Irland: En 3-dagars Road Trip

  Platserna i Game of Thrones är robusta och bedövande vackra landskap. De spelar en viktig roll i trovärdigheten i serien och fungerar i de flesta fall som ett karaktäri sig. Vad många inte vet: några av de mest natursköna platserna kan hittas på Nordirland. Följ med oss på denna tre-dagars roadtrip resa runt om Nordirland.

  Rutt Avstånd Körtid
  Belfast till Glenarm 48 54 minuter
  Glenarm till Ballycastle 47 51 minuter
  Ballycastle till Londonderry 75 1 timme 13 minuter
  Totalt 170 3 timmar 8 minuter


  Game of Thrones Road Trip Dag 1: Belfast till Glenarm

  Roadtrip Game of Thrones, Nordirland Roadtrip Game of Thrones, Nordirland

  Din resa börjar tidigt på morgonen i Belfast, huvudstaden på Nordirland. Börja dagen utvilad, med en balanserad irländsk frukost i en av de rekommenderade café-restauranger som "The Bakery", "Saphyre" eller "Kanel" och starta den cirka 130 km långa roadtripresan på M2. Fortsätt till A2, sedan tar du den berömda Causeway Coastal Route.

  Mindre än 8 km från Larne, nära Ballygally, hittar du ditt första Game of Thrones landmärke - Cairn slott. Det imponerande landskapet var bakgrunden till början av serien när Ned Stark, Will - desertören från natt vakten - halshöggs.

  Sightseeing höjdpunkterna, Glenarm Castle och den vackra Glenarm Forest Park, väntar dig i Glenarm. Några av juvelerna i serien har skapats av lokala juveleraren Steensons och kan beundras där. Bland annat har kung Joffreys krona gjorts här för hand.


  Game of Thrones Road Trip Dag : Glenarm till Ballycastle

  Roadtrip Game of Thrones, Nordirland Roadtrip Game of Thrones, Nordirland

  På den andra dagen på roadtrip resan till inspelningsplatser i Storbritannien, kan du förvänta dig en 90 km lång bilresa från Glenarm till Bally. Efter en kort bilresa, kommer du till Slemish Mountain.

  Ursprungligen känd för St Patrick som vallade sina får där, berget har även tjänat som bakgrund för scenen där Daenerys Targaryen rider med sin armé, de Dothrakischer soldaterna till Vaes Dothrak. Din nästa stopp kommer att vara på den lilla kusten Cushendun.

  Den lilla staden Larrybane är nästa stopp på resplanen. Här hittar du en utsökt panoramautsikt, kalkstensklippor och det vackra havet, som alla har tjänat som bakgrund till flera viktiga scener. Den viktigaste scenen som filmats här är dock den där Brienne besegrar Ser Loras i en turnering för en plats i Renly's Kingsguard. Här svor Renly att hämnas för Ned Starks död och dödades kort därefter av Melisandres anda. Bara 15 minuters resa på A2 i riktning mot väster och du kommer att nå Ballycastle. Tillbringa kvällen här innan du fortsätter din roadtrip resa.


  Game of Thrones Road Trip Dag 3: Ballycastle till Londonderry

  Roadtrip Game of Thrones, Nordirland Roadtrip Game of Thrones, Nordirland

  Tredje dagen på Game of Thrones Roadtrippen, tar oss totalt 85 kmfrån Bally till Londonderry. Efter en kort biltur kommer du att stanna vid Ballintoy Harbour. Ballintoy Harbour är den plats där Theon Greyjoy återvände till Winterfell efter sina år i hemmet. På den närliggande stranden blev Theon "döpt" i den drunknade Gudens tro. Endast tre km bort är Dunseverick, där Renly hade sitt första möte med eld prästen. Scenen där bröderna Renly och Stannis argumenterar om vem som nu kan göra anspråk på Iron tronen.

  Cirka 8 km härifrån ligger den lilla staden Bushmills som är hem till de mörka häckarna där Arya Stark, förklädd till en pojke, rymde från huvudstaden av de sju kungarikena , Kings Landing. I Downhill, avslutas din Game of Thrones roadtrip resa genom norra Irland Downhill Beach. Stranden vid foten av Mussenden Temple var platsen för den minnesvärda scenen där Melisandre brände de sju gudarna Westeros. Ta sedan A2 för att nå Londonderry på cirka 50 minuter, där du kan svalka dig med en läcker pint öl, en rejäl irländsk middag och en god natts sömn.


  Downton Abbey Tour England: En 3-dagars resa

  Efter att Downton Abbey först sändes på ITV i Storbritannien, fick serien omedelbart världsomfattande erkännande och ett stort antal fans. De vackra landskapen har också bidragit till den totala framgången för serien. Överraskande men sant: Den eleganta och ståtliga bakgrunden beståren av verkliga platser. En stor del av serien har spelats in i grevskapen Oxfordshire och Cotswolds. Vår tre dagars road trip tar dig till de vackraste inspelningsplatser för Downton Abbey.

  Rutt Avstånd Körtid
  Bampton till Shilton 8 13 minuter
  Swinbrook till Cogges 13 19 minuter
  Cogges till Witney 1.5 6 minuter
  Totalt 22.5 38 minuter


  Downton Abbey Road Trip Dag 1: Bampton

  Downton Abbey Roadtrip Downton Abbey Roadtrip

  Bampton borde vara särskilt bekant för Downton Abbey fans. De flesta av byns scener har skjutits här, särskilt gatuscener. Besök Church House, som är hem för Crawley familjen i serien. Bampton Community arkiv och bibliotek är inrymt i en gammal byggnad, tidigare ett läroverk, som tjänar som bakgrund till byns sjukthus i Downtown Abbey. St Mary kyrka tjänadesom platsen för församlingskyrkan St Michael and All Angels. Många av de lokala pubarna har även integrerats i produktionen av serien. Efter en dags sightseeing, bör du passa på att stann till vid en av pubarna och njuta av en pint i fred.


  Downton Abbey Road Trip Dag 2: Shilton & Swinbrook

  Downton Abbey Roadtrip Downton Abbey Roadtrip

  På den andra dagen av vår Downton Abbey-inspirerade Englandsturné lämnar vi Bampton och kör ca en och en halv km på B4020 till Shilton. Shilton ligger ganska nära den pittoreska Roman Road, som regionalt även kallas Akeman Street. Även om vägen inte har varit med i Downton Abbey, är den väl värt ett besök!Besök the Old Smith, en sightseeing höjdpunkt i Shilton, känd som Red Lion i serien, där John Bates brukade arbeta.

  Är du redo för nästa mellanlandning? Bege dig i din hyrbil från Auto Europe på B4020 och kör norrut tills du når Buford Road. På Buford Road tar du av till vänster och kör tills du når A40. Sväng vänster in på A40 och sedan omedelbart ta första höger. Följ vägen tills du så småningom når den lilla staden Swinbrook.

  Se till att du observerar de vackra herrgårdarna och stora jordbruksmarkerna under resan. Swinbrook är relativt litet och även om det har använts som en plats för serien, med avseende på logi, finns det inga andra typiska turist ställen att besöka.

  Vi rekommenderar därför att du bokar ett rum på Swan Inn i förväg. Swan Inn är anledningen till att du bör resa till Swinbrook. I Downton Abbey, tjänade platsen som övernattningställe till Branson och Lady Sybil när de planerarde sin kontroversiella flykt i andra säsongen.


  Downton Abbey Road Trip Dag 3: Cogges & Witney

  Downton Abbey Roadtrip Downton Abbey Roadtrip

  Efter en avkopplande natt på en av de historiska boendena i Downton Abbey-stil, lämna Swinbrook kör på samma väg du tog för att komma hit. Fortsätt tills du kommer till A40 och sväng vänster. Strax efter att du når en rondell, ta den tredje avfarten till B4047. Efter vägen har övergått till B4095, ta avfarten till B4022. Sväng höger in på B4022 och sedan höger igen för att Cogges Hill Road.

  I Cogges börjar den sista sträckan av din 3-dagars Downton Abbey tur. I Cogges, som ligger strax utanför Witney, kan du besöka den gamla viktorianska gården som i serien kallas Yew Tree Farm, och gör ettbesök hemma hos Mr Drewe, som hyr gården i den fjärde säsongen. Många jordbruksscener av showen har filmats i det historiska landskapet.

  Cogges är inte bara en typisk turistort. Vår rekommendation: ta några fina bilder i Cogges som minne och bege er sedan tillbaka mot Witney och besök Wychwood Brewery Oxford Bus Museum. För att göra resan till en riktigt oförglömlig upplevelse rekommenderar vi dig att gå på en vandring längs Thames Path National Trail och schemalägga ett besök i historiska Minster Lovell Hall.

  I Witney finns ett bra utbud av restauranger och pubar. Om du föredrar fina små kaféer, se till att gå till Eden, medan restaurangen i Witney Lakes Resort erbjuder delikatesser för dig att prova under din Downton Abbey roadtrip resa. Njut av en lugnande kopp engelskt kaffe på Coffeesmith och bege dig till Shake-shop där du hittar ett stort urval av sötsaker. För typiskt engelsk boende bör du planera att tillbringa en natt på Lamb Inn, en mysig liten pub. The Old Swan & Minster Mill rekommenderas också. För en äkta Downton Abbey-liknande upplevelse bör du sova på majestätiska Eynsham Hall.


  Harry Potter i England och Skottland: En 3-dagars roadtrip

  Harry Potter-böckerna och efterföljande filmer baserade på böckerna har tagit världen med storm. J. K. Rowling har uppfunnit en värld som är helt fantastiskt, men ibland fortfarande realistiskt. Många av platserna från filmerna är verkliga platser i England och Skottland, vilket säkerligen bidragit till dess äkthet. Av denna anledning har vi satt samman en mycket speciell hyrbilstur för dig. Besök med alla viktiga Harry Potter platser på en road trip som leder dig från Hogwarts Express till Hogwarts bibliotek och till Leaky Cauldron.

  Rutt Avstånd Körtid
  Glencoe till Northumberland 315 4 timmar 14 minuter
  Durham till Oxford 400 4 timmar 24 minuter
  Oxford till London 97 1 timme 35 minuter
  Totalt 812 10 timmar 13 minuter


  Harry Potter Road Trip Dag 1: Glenfinnan Viaduct & Glencoe, Skottland

  Road trip Harry Potter Road trip Harry Potter

  Din Harry Potter bilresa börjar helt enkelt, precis där Harrys resa till Hogwarts började - nära Glenfinnans viadukt på Skottlands västkust. Den ikoniska bro över vilken Hogwarts Express snabbar upp fångar ögat nästan omedelbart. Scenen med Harry, Ron och en flygande Ford Anglia som sedan hamnar i hemligheternas kammare har också blivit inspelad här. Om du har planerat din roadtrip resa mellan maj och oktober, kommer du att kunna ta en tur med ångtåget över viadukten och också prova chokladgrodor.


  Harry Potter Road Trip Dag 2: Northumberland & Durham

  Road trip Harry Potter Road trip Harry Potter

  Den andra dagen, har du cirka fyra och en halv timmes framför dig. Resan fortsätter från Glencoe i Skottland till Northumberland i England, en resa som definitivt är värt din tid. I Northumberland bör du besöka Ainwick slott där Madam Hooch höll i kvast flyglektionern för harry och hans klasskamrater i harry Potter och des vises sten.

  Kör av Glenfinnan viadukt på A830, kör förbi Lock-Eil och Fort William Rock, och fortsätt på A82 till Glencoe. Detta landskap kommer omedelbart verkar bekant, särskilt Glen Nevis. De spännande Quidditch scenerna samt Triwizard turneringen från den flammande bägaren har filmats här. Detsamma gäller för "Hemligheternas kammare", när Rons besvärjelse går fel och han börjar kräkas sniglar. Inne i katedralen hittar du också professor McGonagall klassrum.

  Avsluta Glenfinnan viadukt på A830, kör förbi Lock-Eil och Fort William Rock, och fortsätta på A82 till Glencoe. Detta landskap kommer omedelbart verkar bekant, särskilt av Glen Nevis. De spännande Quidditch scener samt Triwizard Tournament från den flammande bägaren episoder har filmats här. Detsamma gäller för "Hemligheternas kammare", som Ron stavnings går fel och han börjar kräkas sniglar. Inne i katedralen hittar du också professor McGonagalls klassrum.


  Harry Potter Road Trip Dag 3: Oxford

  Road trip Harry Potter Road trip Harry Potter

  Den tredje dagen på resan tar dig först till Oxford och sedan till London, det sista stoppet på din Harry Potter tour. London är hem till många spännande attraktioner, så att planera in ytterligare dagar för att besöka Storbritanniens huvdustad kommer definitivt att löna sig.

  Men först måste du ta dig nästan fem timmars resa från Durham till Oxford via A1 och M1. När du anländer med din hyrbil i Oxford, bör du besöka Oxford University. Här är hittar du några av de stora Harry Potter-inspleningsplatserna koncentrerade på ett ställe.

  Duke Humfrey biblioteket representerar Hogwarts bibliotek i filmen, medan Divinity School med dess höga välvda tak, är bakgrund till sjukhuset på Hogwarts. Väl värt ett besök är även Christchurch vars trappa upp till den stora elevmatsalan har används till att spela in scenrer filmerna. Christchurch matsal stod även modell till Hogwarts matsal när den designades till filmerna. Efter ytterligare ca en timmes resa till London längs M40 och A40, kommer du till de tre stora Harry Potter inspelningsplatserna.

  I Leadenhall Market hittar du ingången till Diagongränden - närmare bestämt en optiker butik i Bulls Head Passage. Åk sedan vidare med din hyrbil i London och besök reptilhuset på London Zoo. Här upptäckte Harry sin förmåga att tala med ormar i " de vises sten". Kings Cross har varit värd till två viktiga filmögonblick. Utanför stationen är St Pancras. Här flög Harry och Ron genom luften i "Hemligheternas kammare". Väl inne i stationen, leta efter spår 4 och 5. Känner du igen dem? De är nämligen "Plattform 9 ¾"! För den som planerar ett par dagars vistelse i London och är ett riktigt harry Potter fan är även Warner Bro's Harry Potter Studio Tour väl värt ett besök.


  Inspelningsplatser i Storbritannien: Planera i förväg och missa inga sevärdheter!

  Nu när du har fått en ide om vad du får se på inspelningsplatserna till Game of Thrones, Downton Abbey eller Harry Potter, måste du bara börja planera för din resa. En de många fansen gör platserna till mycket populära resmål.

  Därför är det bra att boka boende i förväg om du planerar ett specifik hotell för övernattning. Dessutom är tidig planering att rekommendera för biluthyrning i Storbritannien! Early bird .... du vet! Ett stort utbud av tillgängliga fordon hos våra partners, tillsammans med våra informativa guider och Road Trip Tips, garanterar en lyxig resa till Westeros, Downton Abbey eller Hogwarts. Ha en trevlig resa!


  Användbar reseinformation för Storbritannien

  Vägbeskrivning
  Vägbeskrivning
  Hyrbil med envägshyra
  Envägs information

  Fler reseguider för Roadtrips i Storbritannien

  Golfroadtrip i Storbritannien Roadtrip resa genom Yorkshires hedar Roadtrip längs Norfolks kustväg
  Skotska sevärdheter Roadtrip i Skotska högländerna