Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  SKOTSKA HÖGLÄNDERNA ROADTRIP

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Skotska högländerna: Roadtrip Inverness till Durness

  För många, är de skotska högländerna en av de vackraste platserna på jorden. Den turbulenta regionens historia går tillbaka till antiken ...

  De skotska högländerna är inte bara vittne till landets historia, de är också hem till några av de mest fantastiska landskapen i Skottland. Vår roadtrip i skotska högländerna går genom obebodda delar av landet med hisnande vyer. Efter blodiga strider under Jakobitupproren 1745 lämnades regionen glest befolkat. Ben Nevis, det högsta berget i Storbritannien, härskar över resten av höglandet, som ständigt ändrar sina nyanser till grönt, gult, rött och brunt. Längs vägen finns hisnande landskap, och resan från Inverness till Durness sägs vara en av världens bästa roadtrip-resor.

  Rutten från Inverness, huvudstad i högländerna, till Durness på den norra spetsen av Skottland är ca 165 km lång om du tar A9 vägen. Sträckan gäller endast om du kör direkt utan stopp, något du inte kommer att kunna motstå - du kommer att ta bilder runt varje sväng på din Skottland roadtrip. Gör det mesta av resan i högländerna med en hyrbil i Storbritannien från Auto Europe. Bestäm själv över din din tid och resa! Om du vill ha mer information om vad som gäller på vägarna i SKottland, ska du passa på och läsa vår körinformation.

  Rutt Avstånd Körtid
  Inverness till North Kessock 6 6 minuter
  North Kessock till Ardgay 53 48 minuter
  Ardgay till Durness 110 1 timme 53 minuter
  Totalt 169 2 timmar 47 minuter

  Dag 1 : Inverness

  Roadtrip Inverness Roadtrip Inverness

  Eftersom roadtrippen börjar i Inverness, är den bästa och bekvämste platsen att hyra bil ifrån Inverness flygplats. Du kommer att kunna nå Inverness centrum på bara tio minuter med bil. Staden hör till de sex största städerna i Skottland. Inverness har en rik historia och en blomstrande konstscen. En av de bästa höjdpunkterna är Inverness Castle. Byggt på en kulle, har slottet en fantastisk utsikt över floden Ness, samma som strömmar in i Loch Ness. Många tror fortfarande sjömonstret Nessie lever i vattnen i Loch Ness. Om du känner för en resa till Loch Ness, finns det två alternativ, en båttur via Calledonian kanalen eller genom att hyrbil från Inverness. Oavsett vad du väljer, kommer du att uppleva det bästa högländerna har att erbjuda.

  Vad ska man göra i Inverness:

  Inverness har många intressanta platser och attraktioner. En av dem är Inverness Museum and Art Gallery, som inte ligger så långt borta från slottet. Inträde till alla skotska museer och konstgallerier är gratis för alla! Missa inte detta tillfälle och besöka gallerier som uppvisar modern konst och gamla mästares verk. Följ gatn ned för Church Street, och du kommer att stöta på några av de äldsta byggnaderna i staden, inklusive Abertarff House - ett fint exempel på inhemsk arkitektur, byggd 1593.

  Vad skall vi äta i Inverness:

  Bege dig till floden för att hitta butiker och restauranger där du kommer att kunna prova de lokala rätterna. Inverness har mycket att erbjuda sina besökare. Olika musik och moderna konstfestivaler äger rum under hela året. Inverness Golf Championships och Highland Games lockar även en hel del uppmärksamhet i hela världen.

  Var skall vi bo i Inverness:

  Staden har ett stort urval av olika boendealternativ, vare sig det gäller B & B, lyx och traditionella värdshus. Culloden House är ett populärt turistval, hotellet var inkluderat i Condé Nast Travelers guldlista 2010. The Royal Highland Hotel är det bäst rankade hotellet i staden, medan Glen Mhor Hotel erbjuder boende till mer överkomliga priser i viktoriansk stil.

  Nästa stopp: 6 minuter


  Dag 2 : North Kessock

  Roadtrip North Kessock Roadtrip North Kessock

  Djurlivet är nära till hands i de skotska högländerna. North Kessock, en liten by med utsikt över Beauly Forth, erbjuder en perfekt miljö för att titta på delfiner. Dessa vänliga och intelligenta djur simmar in genom Moray Firth för att hitta sin mat. Att ta sig med hyrbil till North Kessock från Inverness är lätt. Ta A9 väg norrut och passera Kessock Bridge. Byn ligger precis i närheten av A9 vägen. Fri parkering erbjuds av North Kessock iCentre.

  Vad ska man göra i North Kessock:

  Att titta på delfiner i Skottland har blivit en populär semesteraktivitet, och det finns många platser för dig att spana in djurlivet. Vår roadtrip i Skotska högländerna ger dig en möjlighet att titta på delfiner vid Chanonry Point. Byn ligger på en smal halvö på Black Island. För att ta dig dit från North Kessock fortsätter du via A9 mot Tore, och i rondellen svänger du höger till Fortrose. Väl inne i byn, när du passerar polisstationen, sväng höger och du kommer att anlända vid parkeringen nära fyren. Visningspunkten ligger bakom fyren på den smala stranden.

  Ta en närmare titt på träden du passerar på din roadtrip till North Kessock. Du kanske upptäcker tygstycken som är virade runt grenar och trädstammar. Dessa markerar Clootie Wells - vattenkällor och brunnar med träd runt dem. Traditionen härstammar från den keltiska tron och källorna troddes ha helande krafter.

  Var skall vi bo i North Kessock:

  Om du skulle vilja utforska mer av den lokala andan kan du övernatta i Old Drynie House eller Herdsmans Cottage, båda ställena erbjuder rustika rum på vackert belägna fastigheter.

  Nästa stopp: 48 minuter


  Dag 3 : West Knockbain & Muckernich Wood

  Roadtrip West Knockbain & Muckernich Wood Roadtrip West Knockbain & Muckernich Wood

  Njut av naturen på tredje dagen på vår roadtrip genom skotska högländerna. Utforska landsbygden i Skottland från dess bästa sida med din hyra bil från Inverness. Denna delen av sträckan tar dig till några av de mest fantastiska platser som du kommer att köra igenom. Norr om West Kessock, medan du följer A9, kommer du att se West Knockbain Woods breda ut sig till höger och Muckernish Wood till vänster. Ta dig tid att njuta av landskapet eller stoppa och ta en promenad i skogen för att ladda upp batterierna. När du passerar skogen, kommer du att se de färgstarka bergen och Cromarty Firths glittrande vatten. Några ögonblick senare, kommer du anlända till Cromarty Bridge.

  Om du känner dig äventyrlig, sväng höger efter bron för att utforska den bergiga terrängen och upptäcka sjöarna gömda i bergen, Loch Garve och Loch Luichart. Utforskningen av sjöarna gör dig förmodligen lite hungrig, så kör tillbaka till A9 och stanna vid Storehouse Foulis för att njuta av fräsh mat gjord på lokala råvaror och den vänliga atmosfären. Du kan även passa på att dra nytta av gratis WiFi och uppdatera nära och kära om din resa hittils. Om vädret är fint, passa på och sitt utanför restaurangen vid stranden av Cromarty Firth. Om du gillar maten på restaurangen, prova deras och köp med lokala produkter och souvenirer.

  Nu när du har fårr något i magen är det dags att bege sig ut på vägen igen. Följ A9 tills väg B9176, som tar dig genom de skotska jordbruksmarkerna och skogarna. Du kommer att passera genom de mest avlägsna områdena på roadtrip-resan och köra upp och ned för bergen och kommer att kunna se några av de vackraste landskapen i Skottland.

  När du når A836, sväng vänster. Du kommer att ha Dornoch Firth på höger och Ardchronie by på vänster sida. Om du följer vägen, kommer du köra in i den lilla byn Ardgay. Här kommer du att kunna vila, äta och även göra lite sightseeing. Ta en promenad till den historiska Croick kyrkan och besöka Dale Wilderness Reserve, där, om du bokar i förväg, kommer kunna tillbringa en natt i den fantastiska naturen i de skotska högländerna.

  Nästa stopp: 1 timme 53 minuter


  Dag 4 : Durness

  Roadtrip Durness Roadtrip Durness

  Att vakna upp i hjärtat av de skotska högländerna kommer ge dig en bra start på den sista etapppen av resan med hyrbil till Durness. Hämta din hyrbil och och ge dig ut på ännu ett äventyr på din roadtrip i Storbritannien. Bege dig tillbaka till A836 och passera Kyle of Sutherland över Bonar Bridge. Bonar Bridge Artgay Golf Club är något alla golfälskare bör besöka. Efter golfklubben kommer du att vara tillbaka på vägen, denna gång på den mer kuperad och stenig delen av högländerna. Medan du kör norrut, kommer den pittoreska Loch Shin brea ut sig på vänster sida och Shin Forest på höger sida. Denna delen av de skotska högländerna roadtrip leder längs raviner, sjöar och skogar. Ha kameran redo, eftersom naturens skönhet kommer ta dig med storm. När du passerar Allt Caenn Locha, en annan sjö på vägen, kommer du sakta men säkert in på mer stenig och bergig terräng. Följ A838 norrut till Durness. Vägen går genom stora obebodda områden i fridfull natur. När du når slutpunkten för din roadtrip till Durness vid Atlanten, kommer du att se att byn är glest befolkad men du kommer trot det bli överraskad av byns kompromisslösa skönhet, och det är även här som John Lennon fann inspiration till sin låt "In My Life". En av de lokala attraktionerna är den lilla trädgården som är tillägnad musikern.

  Vad ska man göra i Durness:

  En måste på listan över saker att upptäcka i Durness är Smoo Cave, där en mix av sötvatten och havsvatten, är en samlingsplats för marint djurliv och fåglar. Den norra spetsen av Skottland är också hem till de högsta klipporna på detbrittiska fastlandet. CLO Mor Cliffs når 922 fot och har spektakulära vyer. Durness Beach, Sango Bay, och Balnakiel Beach bör också vara med på din lista.

  En annan populär plats för turister, är Balnakeil Old Church, där den ökände banditen och mördaren, Donuill Mac Morraichaidh, är begravd. Om du är intresserad av historia och arkeologi, bör du besöka utgrävningesplatsen nära Loch Croispol och Loch Borrallie. Golfentusiaster kan dessutom testa sin swing på Durness Golf Club, dit golfare från hela världen kommer för att testa sina färdigheter på den utmanande steniga terrängen.

  Var skall vi bo i Durness:

  Eftersom resan från Durness till Inverness tar ungefär tre timmar och byn inte har egen flygplats, vill du förmodligen stanna över natten och köra tillbaka nästa dag. På vägen tillbaka, kommer du att ha möjlighet att se högländerna igen. Om du inte kan få nog av Skottland, kör till Edinburgh eller Glasgow, båda städerna är enbart några få timmars bilresa från Inverness.


  Skotska högländerna Roadtrip: Den perfekta planen för din perfekta resa

  Nu när du har en uppfattning om de skotska högländerna och vilka platser som finns att besöka, kan du börja planera din resa och boka hyrbil i Skottland. Om du väljer att bo på mindre hotell, vandrarhem och familjeägda B & B, rekommenderar vi att boka ditt boende i förväg. Övernattning i högländerna gör det möjligt att få ut det mesta av din semester och upptäcka platserna mer noggrant.

  Du vill inte heller boka din hyrbil i Storbritannien från Auto Europe i sista minuten. Om du bokar i förväg, får du ett bättre pris och har ett bredare utbud av bilkategorier att välja emellan. Vi hoppas att vår guide kommer att hjälpa dig att njuta av din resa till skotska högländerna till fullo.


  Användbar reseinformation för Storbritannien

  Vägbeskrivning
  Vägbeskrivning
  Hyrbil med envägshyra
  Envägs information

  Fler reseguider för roadtrips i Storbritannien

  Golfroadtrip i Storbritannien Roadtrip resa genom Yorkshires hedar Inspelningsplatser i Storbritannien
  Skotska sevärdheter Roadtrip i Skotska högländerna