Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  YORKSHIRES HEDAR ROADTRIP

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Yorkshires hedar: Från Kirkbymoorside till York

  Yorkshire hedarna är en av de största hedområdena i Storbritannien, men det är inte enda anledningen till att regionen är populär.

  En annan anledning är nationalparken som sträcker sig över 850 km över Scarbourough, Whytby och Kirkbymoorside. Under våren är området en riktig turistmagnet, med sin blommande ljung som målar de böljande kullarna i en underbar violett färg.

  Hedarna erbjuder entusiastiska förare härliga rutter från Kirkbymoorside över Malton till York. Många besökare räknar York som en av höjdpunkterna när de besöker Storbritannien. På din roadtrip resa genom Yorkshires hedar kommer Auto Europa visa dig de bästa turist-och sightseeing attraktionerna och dolda pärlor, som kommer att göra din resa till ett riktigt äventyr.

  Rutt Avstånd Körtid
  Kirkbymoorside till Pickering 11 14 minuter
  Pickering till Malton 15 16 minuter
  Malton till York 31 36 minuter
  Totalt 57 1 timme 6 minuter

  Dag 1: Upptäck Kirkbymoorside

  Roadtrip Kirkbymoorside Roadtrip Kirkbymoorside

  Vad ska man göra i Kirkbymoorside:

  Vår resa börjar vid den södra kanten av Yorkshire hedarna med en roadtrip resa till Kirkbymoorside. Den antika och gammeldags känslan i denna stad kan hittas i de religiösa och arkitektoniska sevärdheterna, inklusive Saint församling, som går tillbaka till 1300-talet, liksom St. Tchad, Bethel Chapel och Quaker Meeting House.

  Om du är en entusiastisk golfare, glöm då inte dina klubbor hemma, eftersom Kirkbymoorside erbjuder en golfbana med 18 hål. Med en hyrbil i Kirkbymoorside, kan du också njuta av några underbara vandringsleder, cykla mountainbike eller helt enkelt promenera genom de vackra landskapet de södra hedarna har att erbjuda.

  Vad skall vi äta och bo i Kirkbymoorside:

  Ditt fysiska välbefinnande kommer också att tas om hand på exempelvis Bridget's A Slice of Heaven, där du kan gotta dig i de härlig frukost eller brunch alternativ. Du kan hitta bra fish and chips på Lemon Tree, och praktiskt och bekvämt boende erbjuds på Lion Inn Blakey Ridge York. Nästa stopp på vår roadtrip resa genom Yorkshires hedar är byn Pickering.


  Nästa stopp: 14 minuter


  Dag 2 : Pickering

  Roadtrip Pickering Roadtrip Pickering

  Vad ska man göra i Pickering:

  När du åter igen befinner dig på vägen, fortsätter roadtrip resan till Pickering via A170 i sydlig riktning. Din resa bör utan tvekan inkludera ett stopp vid sagolika byn Pickering. En gång i tiden en köping, under årens lopp har Pickering växt till en turistattraktion.

  Under din vistelse i Pickering bör du inte missa de medeltida väggmålningarna, som finns i Pickering Parish Church. Andra populära attraktioner som du enkelt kan nå med en hyrbil i Pickering är slottet, Beck Isle Museum och North Yorkshire Moors Railway.

  Vad skall vi äta i Pickering:

  Efter att ha besökt så många turistattraktioner är du säkert sugen på något gott att äta. Lyckligtvis är detta problem enkelt löst i Pickering som erbjuder en mängd olika traditionella tea houses, bistros och kaféernära i närheten av de vackra butikerna i centrum. De bästa ställena att mätta din hungerpå är Capplemans Fish and Chips Restaurant, Dale Head Farm Tea Garden, Willow Bistro och Middleton Post Office Tea Parlour.

  När du sedan är mått och belåten fortsätter resan genom Yorkshires hedar i riktning mot A169 till Malton. A169, även känd som Malton Road, erbjuder storslagna vyer över några av de största gårdarna i England. Avfart A64 tar dig sedan till Malton.

  Vad skall vi äta i Malton:

  När du har nått Malton, rekommenderar vi att du tillbringar minst en natt i den vackra stad, som har mycket att erbjuda besökare. Hitta först ett mysigt hotell att ta in på och njut av en måltid på en av stadens bästa restauranger, såsom Kingfisher Cafe, The Farmhouse bakery eller Rory Bar. Du kan även njuta av tysk mat, på Mount Hotel German Bar och Restaurang. Efter middagen kan du njuta av en drink på en av de lokala pubarna - The Royal Oak är ett bra alternativ.


  Nästa stopp: 16 minuter


  Dag 3 : Museer i Malton

  Roadtrip Malton Roadtrip Malton

  Vad ska man göra i Malton:

  Malton är ganska litet jämfört med andra engelska städer, men de små byarna har fortfarande mycket att erbjuda. Det finns några intressanta museer, såsom det mycket populära militära museumet Eden Camp. För konstälskare är ett besök i Robert Fuller Gallery väl värt ett besök. Om vädret tillåter, bör du passa på att köra din hyrbil från Malton till Scrampston Walled Garden. En annan möjlig attraktion nära Malton är Wolds Way Collection.

  Var skall vi bo i Malton:

  Flamingo Land, en av de bästa nöjesparkerna i Storbritannien, ligger nära Malton. Historieintresserade bör utan tvekan besöka St.Mary's Priory Church. För boende kan vi rekommendera följande hotell: Old Lodge, Talbot Hotel och Burlythorpe House. Mer prisvärda alternativ är naturligtvis också tillgängliga, inklusive Lime Kiln House Bed & Breakfast, Brawby Grange Bed & Breakfast och Cross Keys Bed & Breakfast. Här hittar du enkla och bekväma rum till privärda priser där frukost ingår.


  Nästa stopp: 36 minuter


  Dag 4 : Kulturella York

  Roadtrip York Roadtrip York

  Vad ska man göra i York:

  Vi fortsätter vår roadtripresa från Malton mot York. Under rutten kan du njuta av den vackra utsikten längs A64. Det är klokt att avsluta roadtrip resan i York, eftersom det är en av de mest populära turistmålen i Storbritannien. Staden har ett stort kulturutbud, historiska och religiösa höjdpunkter. Du kommer inte ångra dig om du spenderar lite extra tid att utfroska i York.

  Under din vistelse i York, bör du definitivt besöka National Railway Museum, liksom York Maze, Holy Trinity Church, York City Walls och Museum Gardens. York Minster and Merchant Adventurer Hall är också ett måste för alla turister. Stora shoppingmöjligheter erbjuds i Coppergate, Swinegate och Micklegate.

  Många festivaler äger rum i York varje år. Se till att du kontrollerar i förväg vilka händelser som kommer att hållas under ditt besök, så att du inte missar något! I september, till exempel, kan du besöka den årliga matfestivalen och York Beer Festival. En sann engelsk stad kan naturligtvis också erbjuda besökare ett stort utbud av pubar, barer och nattklubbar. Besök Hyena Lounge Comedy Club för ett gott skratt, eller njut av en öl på York Tap, en pub som verkligen är rik på historia, ett stenkast från centralstationen. The Olde Starr (idag kallas den Taylor Walker Pub) har varit en del av Yorks pubscen sedan 1644, och erbjuder besökare fem olika barer samt en uteplats att njuta av.

  Vad skall vi äta i York:

  Den kulinariska scenen i staden erbjuder något för alla smaker. Om din resebudget redan nått sin gräns vid det här laget av vår roadtrip resa, rekommenderar vi att äta på en av de många pubar, där du kan hitta en enkel, snabb måltid till ett överkomligt pris. De som letar efter en high-end dining erfarenhet kommer att vara nöjd med ett besök på The Blue Bicycle, nitton, Meltons eller Cedar Court Grand. York är även känt runt om i världen för en riktigt kuslig attraktion. Enligt legenden strövar ett berusat spöke omkring i de mörka gränderna i staden på natten! Med din hyrbil i York, är du väl rustad för att besöka alla sevärdheter och attraktioner.

  Yorkshires hedar: Planera den perfeka resan med Auto Europe

  Nu när du vet vad vår roadtrip resa genom Yorkshires heder har att erbjuda, är allt som återstår att boka hyrbil i Storbritannien och förbereda dig för denna unika resa. Observera att det är en bra idé att boka i förväg, på grund av den växande populariteten för York som turistmål. Auto Europe är glada att hjälpa dig att planera din perfekta hyrbilsresa.


  Användbar reseinformation för Storbritannien

  Vägbeskrivning
  Vägbeskrivning
  Hyrbil med envägshyra
  Envägs information

  Fler reseguider för roadtrips i Storbritannien

  Golfroadtrip i Storbritannien Roadtrip längs Norfolks kustväg Inspelningsplatser i Storbritannien
  Skotska sevärdheter Roadtrip i Skotska högländerna