Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ PRAG TÅGSTATION

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Prag tågstation – Se den gotiska arkitekturen

  Tjeckiens huvudstad Prag är en historisk storstad som är belägen i hjärtat av detta kustlösa land. Floden Moldau rinner genom staden och bidrar till en naturnära och levande atmosfären dock. Att åka till Prag under en helg, eller till och med en långhelg för de som vill lyxa till det lite extra, är populärt och som en av Europas billigaste huvudstäder är det ett omtyckt resmål för studenter, barnfamiljer och historieälskare lika så. Bege dig till det historiska centret med gamla torget som huvudattraktion och promenera sedan över den berömda Karlsbron som byggdes på 1300-talet. Pragborgen med sitt fantastiska kulturarv och gotiska arkitektur är en annan sevärdhet du inte får missa om du besöker staden. Även Vituskatedralen, Václavplatsen och Nationalteatern kan vara värt att se och är tre sevärdheter som tjeckerna håller varmt om hjärtat. Njut av ett glas billig öl i solens sken och passa på att testa tjeckiska maträtter som grisnä, marinerad oxbringa eller den kryddiga soppan gulasch som även är vanlig i Sverige.

  Förutom Prag har Tjeckien en hel del andra städer och regioner som kan vara av intresse. Boka en hyrbil på Prag tågstation och utforska staden innan du tar dig vidare till städer som Brno, Ostrava eller varför inte Dresden i Tyskland? Det är bara du som sätter gränserna på vart du kan åka och vad du kan se när du hyr en bil via Auto Europe! Vi hjälper dig jämföra dina bokningsalternativ och ser till att du har en lyckad hyra men annars är det upp till dig att skapa minnen för livet under din resa. Har du problem med att hitta ett fordon som passar dina behov här på vår hemsida, eller om du har några frågor eller behöver hjälp, ring gärna en av våra duktiga hyrbilsexperter som hjälper dig på bästa sätt. Alla dagar i veckan står de redo att hjälpa kunder med sin framtida, pågående eller avslutade hyra och du når dem lättast genom att ringa +46 10 888 66 52.

  Vill du veta vad tidigare kunder tänker och tycker om sin bilhyra med Auto Europe? Klicka dig in på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Prag för att se vad de har att säga.

  Tågstationsinformation

  På tjeckiska heter tågstationen Praha Hlavni Nadrazi vilket betyder Prags centralstation. Det finns totalt fyra tågstationer i Prag och detta är stadens största. Men inte nog med det, detta är faktisk hela Tjeckiens största och den ansluter landets städer till varandra. Utöver detta har den även destinationer utanför landsgränserna och härifrån kan du bland annat ta dig till en annan av Europas huvudstäder på bara några timmar. Hoppa på tåget mot Berlin och njut av den 4,5 timmar färden innan du anländer i Tysklands trendiga huvudstad med sina hippa barer och uttrycksfulla gatukonst. Andra destinationer utanför Tjeckien är Bratislava, Nürnberg, Warsaw, Budapest, Salzburg och en del andra.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Prag tågstation?

  Planerar du att hyra bil på Prag tågstation och är på jakt efter en säker och funktionell bil att utforska stadens historiska gator med har du kommit till rätt ställe. Auto Europe är en förmedlare, det innebär att vi samarbetar med alla ledande företag på hyrbilsmarknaden för att kunna presentera så många alternativ till dig som möjligt. Du väljer själv vilken leverantör, vilket fordon och vilken prisklass du vill hålla dig till och slutför sedan enkelt din bokning här på vår hemsida. När det är dags att hämta upp bilen beger du dig till leverantörens kontor och inte till ett Auto Europe kontor. Har du till exempel bokat en bil från mini-klassen med Sixt är det Sixts kontor du går till för att hämta upp din förbokade hyrbil på Prag tågstation.

  Hur vet du vart det ligger då? All information om vart du behöver ta dig för att komma till din leverantörs kontor kommer stå på din Auto Europe voucher som vi skickar till dig över mejl. Denna voucher är en bokningsbekräftelse och innehåller all den information du kan tänkas behöva samt alla villkor. Vänligen läs igenom hela vouchern noga för att undvika missförstånd och oklarheter. Har du några frågor är det som alltid bara att slå oss en signal på +46 10 888 66 52. Nedan ser du också kontaktuppgifterna på några av de företag som erbjuder upphämtning på Prag tågstation.

  Budget hyrbil på Prag tågstation Budget på Prag tågstation
  Wilsonova 300/8,
  Prag, Tjeckien 120 00

  +420 222 319 595
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 20
  Sixt hyrbil på Prag tågstation Sixt på Prag tågstation
  Wilsonova 300/8,
  Prag, Tjeckien 120 00

  +420 222 324 995
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 20.00

  Tågstationsfaciliteter

  Faciliteterna på Prag tågstation är väl utrustade med de nödvändigheter du behöver för en behaglig vistelse. Toaletter finns tillgängliga och här finns uttagningsautomater om du behöver ta ut kontanter och ett växlingskontor. Utbudet på restauranger må inte vara jättestort, men det finns en handfull matställen där du kan köpa något för att stilla hungern eller törsten. Tågstationen är också centralt belägen och restauranger som Ferdinanda, Kantýna och Bistro Špejle ligger inte många minuters gång från huvudentrén. Anländer då på tågstationen med mycket bagage, och behöver någonstans att lämna dina väskor medan du ger dig ut på upptäcktsfärd i centrum, kan du låsa in dem i ett skåp på stationen. På så sätt kan du känna dig trygg med att dina tillhörigheter är i gott förvar medan du tar dig runt mellan sevärdheter som Vituskatedralen, Pragborgen, Karlsbron och Strahovklostret.

  Tågstationen är också handikappanpassad och här finns alla de hjälpmedel och anpassningar som behövs för att en som lider av någon form av rörelsenedsättning ska kunna ta sig runt. Det finns bland annat en hiss vid plattformarna, speciella ramper vid trappstegen inne på stationen och handikappanpassade toaletter. Det finns även högtalare som komplimenterar alla anslagstavlor och skyltar med information för de som har nedsatt syn.

  Hur kan man ta sig till och från Prag tågstation?

  Det finns många sätt att ta sig till och från stationen på. Eftersom det är en tågstation finns det så klart dagligen en mängd tåg som avgår till närliggande städer och områden. Dagligen går det tåg till andra städer i Tjeckien men också till städer i Tyskland, Polen, Österrike och Ungern. Eftersom detta är en viktig punkt för den kommunala trafiken i staden är det även många busslinjer som har stopp utanför stationen och det finns en tunnelbanestation i anslutning till tågstationen. Totalt finns det tre tunnelbanelinjer i Prag och den röda linjen stannar vid tågstationen. Åker du ett stopp till stationen Florenc kan du byta till den gula linjen om du behöver, och om du åker åt andra hållet en station till Muzeum kan du byta till den gröna linjen.

  Vill du inte förlita dig på kollektivtrafiken kan du hyra bil på Prag tågstation och ta dig runt på egen hand. Kör mellan sevärdheter som gamla stan, Clementinum och Schwarzenberg Palace eller ta dig hela vägen till Plzen via D5/E50 för god öl eller till världskända Kutná Hora via D11 för vacker arkitektur som gjort att staden listats som ett världsarv. Vill du ta dig runt med en bil men inte köra själv kan du från tågstationen även hoppa in i en taxi som inte brukar vara särskilt dyrt.

  Läs gärna på lite om Tjeckiens trafikregler och lagar innan du kör i landet.

  Parkeringstips

  Mitt emot tågstationen på Wilson Street ligger en parkeringsplats som har plats för över 500 bilar. Vissa av parkeringarna är inne i ett parkeringshus medan vissa är utanför, oavsett vad måste man betala en parkeringsavgift i de utplacerade biljettautomaterna. Parkeringsplatsen har öppet dygnet runt och är ett bra alternativ för de som vill parkera i direkt anslutning till Prag tågstation. Det finns även ett annat parkeringshus som ligger på Wilsonova 372 och som erbjuder prisvärda parkeringsplatser i närheten av tågstationen. Även här har parkeringshuset öppet 24 timmar om dygnet och parkeringarna är avgiftsbelagda.

  Nyttiga länkar

  Prag tågstation

  Prag flygplats


  Mer information om Prag tågstation

  Prag tågstation
  Wilsonova 300/8
  Prag, Tjeckien 120 00

  Telefon: +420 840 112 113
  Wikipedia sida
  Latitude: 50.083056
  Longitude: 14.435833

  Allmän information: Prag tågstation öppnades år 1871 och är Tjeckiens största.