Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ NYA ZEELAND

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Billig hyrbil på Nya Zeeland

  Auto Europe grundades år 1954 och sedan dess har det vuxit från ett litet företag med bara 10 anställda till en global biluthyrningsförmedlare. Idag kan Auto Europe stolt erbjuda över 24 000 destinationer I 150 olika länder där man kan hämta och lämna sin bil. Tack vare våra samarbeten med ledande biluthyrare världen över, har vi möjligheten att erbjuda kunderna hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Tveka inte, boka en hyrbil på Nya Zeeland redan idag!

  Få ut mest av din hyrbil

  Nya Zeeland består av två öar, en sydlig och en nordlig ö. På den norra ön ligger bland annat landets största stad Auckland. Det är något behagligare klimat på den norra ön än på den södra. Oavsett årstid går temperaturerna sällan under 0 grader och över 30 grader. Naturen är vacker och det är ingen tillfällighet att filmer som Sagan om Ringen trilogin är inspelad här. Huvudstaden Wellington erbjuder många mysiga restauranger och ligger vackert placerad vid vattnet på den norra ön. Sydöns största stad Christchurch har en helt annan karaktär än Wellington då bergstoppar finns i sikte utmed horisonten. Öarna ligger ca 150 mil ifrån Australiens kust. Läs informationen som följer i nästa stycke för att förbereda dig så väl som möjligt innan du sätter dig bakom ratten i din hyrbil.

  Trafikregler och Bensinstationer

  • På Nya Zeeland har man vänstertrafik.
  • Högerregeln gäller ändå.
  • Man måste använda hands-free om man ska prata i telefon när man kör.
  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt.
  • Skyltarna längs vägarna visar hastighetsbegränsning och avstånd i kilometer.
  • Barn under fem år måste sitta i bilbarnstol.
  • Bränslet är billigare än i Sverige, men man får planera sin körning då det kan vara långa avstånd mellan bensinstationer ute på landsbygden.
  • För mer information klickahär

  Avgifter

  Många vägar är redan avgiftsbelagda, men fler kommer att bli det. Man kan antingen betala på plats, eller i förtid via en lokal hemsida.

  Åldersbestämmelser

  För att hyra bil på Nya Zeeland måste man vara minst 18år (det kan variera beroende på vilken bilkategori man väljer) och haft körkort i minst ett år. För alla förare som är under 25 tillkommer oftast en avgift för att man är ung förare, den betalar du på plats.

  Valuta

  På Nya Zeeland heter valutan Nyzeeländsk dollar (NZD) och den går att växla på plats på banker eller växlingskontor. Vill du växla innan du åker får du förbeställa summa då valutan inte är så vanlig i Europa. Man kan även ta ut i bankomater med internationella kort men man får räkna med att betala en avgift för varje uttag.

  Tidsskillnad

  Nya Zeeland ligger under tidszon UTC+12 vilket gör skillnaden från Sverige till hela elva timmar. Man har vinter och sommartid så elva timmar är konstant året om.

  Språk

  De allra flesta invånarna pratar engelska. Men det finns mindre minoritetsspråk också, dessa heter, maori och nyzeeländskt teckenspråk. Men man ska klara sig i de allra flesta fallen genom att prata engelska.

  Elektricitet

  Man har samma voltspänning som i Sverige 230V och 50Hz men en annan typ av eluttag så se till att ha skaffat en adapter till uttag typ I eller köp en på plats för att kunna ladda dina elektroniska prylar.

  Visum och Ambassad Information

  Om man inte planerat att stanna längre än tre månader klarar man sig som svensk medborgare utan ett visum. Däremot måste man bevisa att man klarar sig ekonomiskt samt ha en returbiljett till hands. Mer information finner ni under länken reseinformation längre ner på sidan.

  Hyra husbil på Nya Zeeland

  Förutom hyrbilar erbjuder även Auto Europe uthyrning av husbilar på Nya Zeeland. Att hyra husbil på Nya Zeeland är det ultimata sättet att utforska detta underbara land. Vi samarbetar med partners som Apollo, Mighty, Britz och Hippie, som förser dig som kund med högkvalitativa och moderna husbilar. Du kan hämta husbilen i antingen Auckland, Christchurch eller Queenstown.

  Bra länkar

  Reseinformation Nya Zeeland