Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I AUCKLAND

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Auckland - Garanterat bästa pris

  Starta din nästkommande resa till Nya Zeeland med en hyrbil i Auckland! Auckland är Nya Zeelands största stad och har ca. 1,4 miljoner invånare. Staden ligger på Nordön och härifrån har du en magnifik möjlighet att upptäcka Nya Zeelands hänförande natur. Med biluthyrning från Auto Europe kan du dessutom resa i din egen takt. Res norrut mot Nya Zeelands nordligaste spets, Cape Reinga. Bland gröna kullar har du en otrolig utsikt över Tasmanska havet. Tänk på att hyra en bil som passar för just din bilresa. Hos oss hittar du alltifrån billiga hyrbilar i budgetklassen till fyrhjulsdrivna jeepar och riktiga lyxbilar!

  Trafik och parkering

  De flesta vägarna på Nordön är enfiliga med omkörningsfiler då och då. Vissa partier och broar har endast en fil och bara en bil kan då passera. Det finns skyltar som indikerar vem som har väjningsplikt. Om man planerar att köra upp till Nordöns nordligaste spets så får man vara beredd på att vägarna är smala, kuperade och kurviga. Att köra inne i Auckland är en helt annan sak. Här är vägarna breda och vägnätet är väl utbyggt. På Nordön finns tre tullbelagda vägar: Northern Gateway, norr om staden, Tauranga Eastern Link och Takitimu Drive, de båda sistnämnda i Tauranga. Tänk på att vägtullen registreras digitalt, så var förberedd på en extra avgift (om det inte ingår din hyra). På motorvägen får man max köra 100 km/h. Det finns en hel del att tänka på när man ska köra bil i Auckland. Här kommer några tips:

  • På Nya Zeeland råder vänstertrafik
  • I rondeller har du väjningsplikt för fordon från höger
  • Det är inte tillåtet att köra och tala i handhållen mobiltelefon
  • En heldragen gul linje i mitten av vägbanan indikerar omkörning förbjuden
  • Tanka i god tid om du ska köra på landsbygden

  För mer information om trafikregler på Nya Zeeland kan du läsa vår körguide för Nya Zeeland.

  Highway 1 löper från Wellington på den södra delen av Nordön, genom Auckland och ända upp till nordspetsen. Motorvägen löper sedan vidare ända ner till Sydöns södra udde. Men för att kunna resa mellan öarna med en hyrbil så krävs det att man återlämnar hyrbilen vid färjeläget i Wellington och hämtar upp en ny i Picton på Sydön. Det är nämligen inte tillåtet att göra överfarten med en hyrbil.

  Parkering

  I Auckland kan man parkera på gatan, i öppna P-områden eller i parkeringshus. I Parkeringshusen kan du även betala med din mobiltelefon. Auckland erbjuder många möjligheter till så kallad "Park and Ride", vilket betyder att du kan parkera i utkanten av centrum och ta en buss, färja eller spårtrafik in till stadskärnan. Det är inte tillåtet att parkera vid streckad gul linje, i bussfiler, vid hållplatser för kollektivtrafik och taxi och där skyltar meddelar att det är förbjudet. Om du ser en vit triangel på parkeringsplatsen vet du att p-platsen är kortare än 5 meter och inte lämpar sig för en normalstor personbil. Denna markering finns dock inte alltid.

  Geografisk information

  Auckland är Nya Zeelands största stad och ligger på norra delen av Nordön. Staden har ca. 1,4 miljoner invånare. Det som idag är Auckland var tidigare fyra olika städer som sedermera växt samman till en. Centrumet ligger på en smal landtunga och staden ligger faktiskt på en aktiv vulkan. Landskapet är därför mycket präglat av detta och här kan man hitta vulkankratrar. Ta exempelvis vandringsleden till Mount Eden som är Aucklands högsta vulkan, med sina 196 möh. Det är en mäktig känsla att se ner i den 50 h djupa kratern och ha stadens siluett när man vänder sig om.

  Vädret i Auckland är tvärtemot vad vi är vana vid. Varmast är det mellan januari och februari, då temperaturerna ligger på ca. 20-25 grader och kallast är det i juli med temperaturer som ibland kan ligga på nollan. Nordön är dock lite varmare än Sydön.

  Auckland Airport

  Aucklands flygplats är en stor knutpunkt för Nya Zeelands flygtrafik. Flygplatsen ligger ca. 2 mil söder om staden och här avgår både internationella och nationella flyg.

  Auckland Airport (AKL)
  Adress: Ray Emery Dr, Auckland 2022, Nya Zeeland
  Hemsida: www.aucklandairport.co.nz/
  Telefon: +64 9-275 0789

  Kollektivtrafik

  I Auckland kan du resa kollektivt med bugg, tåg och färja. Den centrala huben för kollektivtrafiken är Britomart Transporte Centre som ligger vid Queen Elizabeth II Square. Trots ett bra nät så är det ändå relativt få människor som använder sig av kollektivtrafiken varje dag. Men stora satsningar görs och man har under de senaste åren börjat se förbättringar. Det finns ca. 8 busslinjer, 5 färjelinjer och tågtrafik. Fram tills för något år sedan så var man som resenär tvungen att köpa separata biljetter för varje enskilt färdmedel. Nu har man skapat en integrerad biljett som fungerar för både buss och färja. Kortet kallas AT Hop Card. Det kan du köpa hos ett ombud eller online. Du kan också ladda kortet med en summa som du kan åka för. Det finns också möjlighet att parkera i utkanten av Auckland och ta en buss till stadskärnan.

  Hyra husbil Auckland

  Om du vill se och upptäcka på egen hand och inte vara bunden till hotell och boende ska du passa på att boka en billig husbil i Auckland till din resa till Nya Zeeland. Få friheten att utforska efter dina intressen utan att förlora bekvämligheter. Flexibelt och budgetvänligt!

  Bra länkar

  Turistinformation Auckland