Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I CHRISTCHURCH

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Christchurch - Garanterat bästa pris

  Det finns inget bättre val än Auto Europe för er hyrbil i Christchurch. Med hjälp av den säkra boknings motorn kan ni välja mellan de bästa etablerade leverantörerna på marknaden. Över mer än 60 år har Auto Europe jobbat nära hands med dessa leverantörer och etablerat unika relationer, så att vi kan erbjuda er kunder oslagbara priser, som ingen annan kan matcha. Skulle något vara oklart, eller ni önskar personlig service, har ni tillgång ,alla dagar i veckan, till den prisbelönade kundservicen som är redo att ge er den hjälp ni förtjänar.

  Nya Zeeland är uppdelat i två öar, Nordön, där huvudstaden Wellington ligger, samt Sydön där Christchurch är den största staden. Christchurch kallas även för den mest engelska staden utanför England, mest på grund av sina fina parker och en arkitektur blandning av gotisk och viktoriansk stil. Stadens centrum domineras av den oslagbart vackra Canterbury katedralen som har en 65 meter hög spira och gör stadens silhuett mer unik. Ingen annan plats i världen erbjuder er möjligheten att inom två timmar kunna antingen njuta av snön och åka skidor i de närliggande bergen, ligga på en fin sandstrand och njuta av värme och sol eller vandra runt bland de många fina trädgårdar som har gett staden dess titel som Trädgårdsstaden.

  Hur är trafiken i Christchurch?

  Bil är utan tvekan det bästa sättet att ta sig runt i Nya Zeeland och ta del av det ständigt föränderliga och varierande landskapen. En roadtrip bör vara högt upp på er lista av prioriteringar för vad ni önskar göra när ni är i Christchurch och Nya Zeeland. Som tur är, gör Auto Europe det mycket enkelt att hyra bil i Christchurch, så ni simpelt kan ta er ut på de fina vägarna och njuta av landet till fullo.

  Christchurch som är landets tredje största stad lider av svåra trafikstockningar under rusningstid. Utöver det så har staden ett enkelt vägnätverk som underlättar er körning. Dock bör ni vara extra uppmärksamma på de många enkelriktade vägarna och i centrum finns där en hel del korsningar som endast är till för buss och taxi. Om ni önskar mer kött på benen innan ni beger er ut i trafiken på Nya Zeeland, bör ni läsa Auto Europe förträffliga körinformations sida.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Christchurch?

  Jämfört med andra städer på Nya Zeeland och städer i liknande storlek i Europa, är det en ren barnlek att hitta en parkeringsplats för er hyrbil i Christchurch. Det finns tusentals av parkeringsplatser att välja mellan. Staden erbjuder åtta stora parkeringsplatser som är utspritt utöver staden. Sedan finns där privat ägda parkeringshus till varierande kostnader. Christchurch har även gjort det enkelt och snabbare att parkera genom att införa papperslösa parkeringsmätare.

  Med dessa nya innovativa parkeringsmätare behöver ni inte längre gå tillbaka till er bil för att lägga ett kvitto synligt vid framrutan. Allt ni behöver göra är att mata in ert fordons registrerings nummer och betala för den tid ni önskar att stanna. Ni betalar antingen genom mynt eller via en SMS tjänst. Inne i centrum ligger genomsnitts priset på runt $3.10/timme.

  Christchurch flygplats

  Christchurch flygplats var Nya Zeelands första internationella flygplats och ligger drygt 12 kilometer nordväst om Christchurch. Om ni inte har valt att hyra bil i Christchurch, är det fullt möjligt att hyra en från flygplatsen istället. Till flygplatsen kommer det många flyg från många internationella destinationer, men även inrikesflyg är en stor del av dess operationer.

  Christchurch flygplats (CHC)
  Adress: 30 Durey Rd, Christchurch Airport, Christchurch 8053, Nya Zeeland
  Telefonnummer: +64 3353 7777
  Hemsida: www.christchurchairport.co.nz

  Att göra i Christchurch

  • Katedralen: Stadens och Nya Zeelands mest ikoniska byggnad, Christchurch katedralen, som byggdes i slutet av 1800-talet. Denna katedral har varit en av de viktigaste strukturerna i stadens landskap. Dock drabbades katedralen hårt av den förödande jordbävningen 2011, men återuppbyggnad började direkt. Detta landmärke är något man inte kan undgå att se när man anländer till Christchurch. De har öppen varje dag mellan 09:00 till 19:00 under sommaren, och stänger lite tidigare under vinterhalvåret.

  • Avon floden: Avon floden är invånarnas stolthet och är högt värderad av alla i Canterbury regionen. Själva floden går genom Christchurch centrum och är en del av den oerhört vackra botaniska trädgården. Floden har sin början vid en mynning några kilometer från staden och går igenom hela staden och rinner ut till havet några få kilometer väster om staden. Hela floden mäter 14 kilometer i längd. Med hjälp av Antigua Boat Sheds, kan ni hyra en båt, och ta er nedför denna vackra flod och få en oslagbar upplevelse.

  • Kultur: Arts Center of Christchurch är en plats som lockar mängder av turister och även lokalbefolkningen för att utforska den neo-gotiska byggnaden som är navet för konst och kultur i staden. Denna plats har en viktig historisk betydelse och här kan ni njuta av gatuartister, konstnärer, konstgallerier och annan vacker kultur. Även denna plats drabbades hårt av de kraftiga jordbävningarna under 2011, men här pågår också stora arbeten för att återställa platsen till sin forna storhet.

  • Botaniska trädgården: I centrala Christchurch hittar ni stadens välkända botaniska trädgård som har gjort att staden har förtjänat namnet som Trädgårdsstaden, och är många besökares favorit plats att spendera sin tid under deras vistelse i Christchurch. Trädgården hade sin början genom att en ek planterades 1863 för att fira äktenskapet mellan ett kungapar. Under åren har trädgården växt till sig rejält och numera bestå den av flera olika typer av trädgårdar som tillsammans täcker ett område på över 21 hektar. I de många vackra trädgårdarna kommer ni hitta en stor samling av exotiska och lokala växter. Här finns trädgårdar som är helt dedikerade för rosor och har mer än 250 olika sorters av rosor.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Christchurch

  Sumner

  Sumner är en liten förort som ligger endast några minuters bilresa sydost om Christchurch. I denna ort hittar ni den makalöst vackra Sumner stranden, som är förmodligen den bästa platsen för en simtur under sommaren. Men det är också en oslagbar plats för nattvandring längs med havet. När ni kör mot Sumner kommer ni att snabbt att få syn på ortens kända landmärke, Shag Rock, som är en stor sjöstack som står vid ingången av mynningen ut till Stilla havet.

  Mitratoppen

  Bergets unika och distinkta form gör det till en av Nya Zeelands mest kända och fotograferade landmärken. En del av anledningen till dess ikoniska status är dess läge intill den fridsamma fjorden, Milford Sounds, och ger en visuell upplevelse i absolut världsklass. Det finns sex olika vandrings leder som tar er upp till toppen, 1 692 meter över havet. Själva fjorden och denna topp är med i UNESCO:s världsarvs lista. Det enda sättet att ta sig hit är via State Highway 94, vilket kommer erbjuda er den mest natursköna vägen i hela landet.

  Riccarton

  Om ni känner för att besöka landets garanterat största marknad, behöver ni bege ge er västerut om Christchurch tills ni kommer till förorten Riccarton. Varje söndag sätts det upp en marknad med mer än 300 olika stall. Här kommer ni att bli förvånade över det breda utbudet av olika varor som ni kan fynda. Ni kan hitta allt från färsk mat och grönsaker till kläder, konst och antika och begagnade varor. Men själva marknaden är mer än shopping, här finns massor av attraktioner för att hålla de yngre sysselsatta. Ni kan hitta stora studs torn, roliga stall där man kan måla och rita och mycket mer.

  Geografisk information & historia

  Christchurch har runt 340 000 invånare och räknas bland de större städerna på Nya Zeeland och ligger på Sydön, en utav två öar som landet består av. Ni hittar staden på öns östra sida, där staden gränsar till Stilla havet. Med en resa hit kan ni förvänta er ett tempererat havsklimat med milda somrar och relativt kalla vintrar. Tänk på att när det är vinter tid i Sverige, så njuter Christchurch av sommaren med temperaturen på runt 24°C.

  Området runt där Christchurch ligger var från början bosatt av Maoribosättare. Det var först i mitten av 1800-talet som de första européerna anlände till platsen. Christchurch fick stadsprivilegium 1856, vilket gör det till Nya Zeelands äldsta stad. De få ursprungliga gotiska byggnader som finns kvar dateras från denna period. Genom sin historia som stad, har Christchurch fått lida mycket av naturkatastrofer. Det värsta under 1900-talet var en enormt stor och svår brand som härjade runt i centrala delarna av staden, vilket ledde till att en hel del personer omkom. Under 2000-talet har staden fått uppleva en mängd av katastrofala jordbävningar. Många av dem med en magnitud över 6.0 och har lett till stor förödelse av Christchurch. Efter de enorma jordbävningarna i 2010 och 2011 har staden beslutat sig att omfamna sin gemensamma historia och valt att väva in Maoris kultur i ombyggnaden av staden.

  Ta sig runt i Christchurch

  Det finns många alternativ att välja mellan för att ta sig runt i Christchurch och hjärtat av Sydön. Kollektivtrafiken är ett bra alternativ och ekonomiskt, men de är ofta relativt begränsade i vart de går. Inte alla destinationer är kopplade till kollektivtrafiken. Att ta sig runt med hjälp av ett fordon är starkt rekommenderat. Och med hjälp av Auto Europe är det också ett ekonomiskt alternativ att välja. I Christchurch kan man välja att ta sig runt med buss eller tåg. Där finns även en gammal spårvagnslinje. Den är dock mest för sightseeing än för kollektivtrafik. Den kör runt på ett litet spår i stadens centrum.

  Buss
  Om ni önskar att resa inom staden och till dess förorter så är buss det mest användbara utav de olika kollektivtrafik alternativen. Christchurch har ett omfattande bussnätverk med många olika linjer som tar er till olika destination inom staden. Tänk dock på att ni behöver signalera till bussföraren för att få bussen att stanna vid de flesta stoppen. Christchurch har även regionbussar med linjer som går till destinationer som Picton, Dunedin och till Queenstown.

  Tåg
  Numera finns det endast en tågstation i Christchurch, då tåg till förorterna stängdes ner. På Sydön finns det endast två återstående långdistans tåg. TranzAlpine är en av dem och den tar er till Greymouth som tar er genom det spektakulära landskapet och in bland bergskedjan och till sist till Greymouth som ligger vid västkusten. Den andra linjen, Coastal Pacific, är en långdistans linje som går mellan Christchurch och Picton. På grund av frekventa problem med jordbävningar, så är denna linjes framkomlighet ibland väldigt begränsad.

  Kan jag hyra husbil i Christchurch ?

  Om ni vill uppleva Christchurch till fullo, maorikulturen, fjordlandskapen, glaciärerna, vinområdena i ert eget tempo utan någon som helst stress, bör ni göra resa i en husbil. Med Auto Europe kan ni uppleva den ultimata friheten som kommer ta ert resande till en helt ny nivå. Förmodligen det bästa sättet för familjer och grupp av vänner att semestra på.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Christchurch

  Fly undan höstrusket

  Naturupplevelser på Nya Zeeland