Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Fly höstrusket hemma

  Nu börjar hösten göra sig till känna hemma i Sverige. Minnena från sommarsemestern blir vagare och vi börjar längta efter värme och sol igen. Känner du igen dig? Inte så konstigt. Vem vill inte åka långt bort till en exotisk plats för att tanka lite välbehövd energi, så här på höstkanten?

  Det unika med platser som Australien , Nya Zeeland och Sydafrika är att deras sommar infaller på vår höst/vinter.

  Australien

  Sommaren infaller mellan november och mars. Allra varmast är det i januari och februari. Om du vill hyra bil i Australien tänk då på att det är vänstertrafik. Australien är stort och många områden är obebodda. Om du tänkt att köra långa sträckor rekommenderas en satellit-telefon, dunk med bränsle och extra vatten. Om du vill hålla dig till civilisationen reser de flesta till antingen Sydney, Melbourne, Brisbane eller Cairn.

  Nya Zeeland

  Mellan december - februari är det sommar. Då är medeltemperaturen ca. 23 grader. På norra Nya Zeeland är det aldrig vinter dock. På Nya Zeeland tillämpas också vänstertrafik. Nya Zeeland består av två stora öra - Nordön och Sydön. På den lite mindre Nordön hittar man städerna Wellington och Auckland. Trots att Nordön är den till ytan minsta av öarna är det här de flesta invånarna bor. På Sydön ligger staden Christchurch, som under 2010 och tidig 2011 drabbades av jordbävningsskalv.

  Sydafrika

  Mellan november och februari är det som varmast i Sydafrika, men medeltemperaturen går sällan under 20 grader under resten av året. Sydafrika har också vänstertrafik. Till Sydafrika åker många turister för att se vilda djur. Kruger-parken är en mycket populär Safari-park, men det finns också många fler. Annars kan man njuta av sol och bad och shopping i större städer som Kapstaden, Johannesburg och Pretoria.

  Åk på en resa långt bort och ladda dina batterier!

  Bloggsökning


  Kategorier