Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Besök Nya Zeeland - Härliga naturupplevelser

  ävenHösten och vintern är en perfekt tid att åka till Nya Zeeland. Vi svenskar känner oss lite som hemma här, bland alla berg och gröna dalar. Men det turkosblåa Stilla Havet gör att vistelsen här ändå känns exotisk och magisk.

  Nya Zeeland är ett bördigt land och består i huvudsak av två stora öar - Nordön och Sydön. Här finns härliga stränder, höga berg och ljuvlig natur. Inom loppet av en timme kan man besöka öken, regnskog och kustremsa. Uppe i de höga bergen kan man också åka skidor. I inget annat land i världen är det så lätt att växla mellan aktiviteter av så skild art. Nya Zeeland är verkligen ett resmål som passar alla och envar. Med en hyrbil på Nya Zeeland upptäcker du lätt stora delar av landet.

  Landets huvudstad heter Wellington och har ca. 382 000 invånare och är alltså inte landets största stad - det är nämligen Auckland (med sina 1,4 miljoner invånare).Visst kan det vara praktiskt att besöka en större stad någon dag på din semester, men de riktiga guldkornen hittar du utanför städerna. Om du är i Auckland kan du dock passa på att åka upp i The Sky Tower som är högre än Eiffeltornet!För den som gillar äventyr är Nya Zeeland ett paradis. Här kan du hoppa bumgy jump, åka rafting, klättra i berg, åka kajak, vandra och mycket mycket mer.På Nordön ligger den lilla staden Rotorua. Här kan du hälsa på Nya Zeelands nationalfågel Kivin. Det unika med Kivin är att den inte kan flyga. Därför är den extra utsatt.  På Rainbow Springs Kiwi Encounter kan ni bevittna kläckning, uppfödning och frisläppning. Som turist känns det extra bra att veta att ett turistbesök gör nytta och inte skada. Genom ett besök bidrar du till Kivins överlevnad.När ni ändå är i Rotorua kan ni passa på att besöka Thermalparken Wai-O-Tapu thermal. Gå en rundtur och beskåda de vulkaniska varma källorna.

  Bloggsökning


  Kategorier