Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION PÅ NYA ZEELAND

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Nya Zeeland

  Generell information
  De flesta som hyr bil på Nya Zeeland vill besöka både Sydön och Nordön. De biluthyrare vi samarbetar med tillåter inte att man tar hyrbilen på en färja. Det kan dock enkelt ordnas med att man lämnar bilen och reser med färjan till fot för att hämta upp en hyrbil på den andra ön. Vi informerar dig vid bokningen. Nya Zeeland är ett land med dramatisk natur och med vänliga invånare, ett perfekt resmål med andra ord.

  Regler vid bilhyra på Nya Zeeland
  För att få hyra en bil måste du vara minst 18 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer). Du måste ha haft körkort i minst ett år. För alla förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Om ditt körkort inte är utfärdat på engelska krävs ett internationellt körkort, utöver det nationella. Säkerhetsbälten är obligatoriska både för förare och passagerare och barn under 5 år måste sitta i bilbarnstol.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar på Nya Zeeland:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 80 km/h
  • Motorväg: 100 km/h

  Trafikregler
  På Nya Zeeland kör man på vänster sida. Dock gäller högerregeln! Det är inte tillåtet att använda en handhållen mobiltelefon under körning, använd hands-free. Alla skyltar indikerar hastighetsbegränsningar och avstånd i kilometer.

  Bensinstationer
  Bränslepriserna på Nya Zeeland är relativt billiga (i jämförelse med Sverige). Tänk dock på att tanka upp innan du beger dig ut på landsbygden.

  Vägtullar och avgifter
  Det finns vägtullar på Nya Zeeland och fler kommer att införas framöver. Du kan antingen betala direkt på plats eller online på http://tollroad.govt.nz då du planerar din resa.

  Parkering
  I de större städerna kan det vara svårt att hitta parkering centralt. De flesta parkeringsplatser är avgiftsbelagda. Tänk på att aldrig parkera på platser med gulmarkeringar, det är nämligen förbjudet.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Hyrbilsförsäkringar varierar så försäkra dig om att du läser informationen nedan innan du gör din bokning. Regler som gäller i landet där du hyr bil gäller under hela hyresperioden. Alla våra hyrbilar inkluderar stöldskydd och försäkring som täcker kollision. Bilhyran begränsar eventuella skador på bilen eller förluster till ett visst självriskbelopp som visas på din voucher. Om du planerar att utnyttja försäkringar som erbjuds genom ditt kreditkort vänligen kontakta kreditkortsbolaget direkt för detaljer. Specifik försäkringsinformation för din bilhyra kommer att finnas på din voucher.

  Hyresrestriktioner

  Med hyrbil på Nya Zeeland är du inte tillåten att resa utanför landet och heller inte att ta bilen på en färja. För att kunna köra på både Sydön och Nordön lämnas hyrbilen tillbaka vid färjeläget och färjeresan görs till fots. På andra sidan hämtas en ny hyrbil upp. Detta är enkelt att ordna och har du frågor är det bara att kontakta oss. Meddela färjetiderna på din bokning om detta skulle vara aktuellt.

  Envägshyror
  Envägshyror inom landet är tillgängliga mellan vissa platser. Extra avgifter kan tillkomma för envägshyror. Envägshyror mellan länder är inte tillåtna.