Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Kiwidestinationer

  Lite längre ner än Down Under finns ett land som dels är känt för att vara en stor del av dekoren till Sagan om ringen-filmerna. Detta fantasilandskap är ett pittoreskt och sagolikt land som man bara måste besöka! Många säger att Nya Zeeland är ett idealiskt land att bo i, eftersom det verkligen är en plats för alla, och dessutom är det ett väldigt välkomnande ställe för turister.Det finns inga farliga djur eller giftiga reptiler på Nya Zeeland, så man behöver inte vara rädd för att vara i fara. Det finns faktiskt dubbelt så många får som människor! Invånarna kallas för Kiwis, och de är människor som verkligen älskar sitt eget land. Att spendera tid utomhus verkar verkligen vara en nationell hobby. Detta inlägg ämnar till att inspirera dig med några resetips för en härlig resa från Wellington och Auckland på norra ön till Chirstchurch och Queenstown på södra ön.

  Wellington

  Den sydligaste huvudstaden i världen är också Nya Zeelands kulinariska huvudstad med många fina caféer där mest antal kaffe per capita säljs i hela världen. Det finns många slags matställen, med flera asiatiska resturanger och lyxkrogar med fin utsikt över havet. Staden är perfekt belägen då man endast på en kort färjeresa söderut kan ta sig till den södra ön. När det gäller sightseeing är det obligatoriskt att se parlamentsbyggnaderna och Te Papa Tongarewa-museet med fina Maori-konstsamlingar som illustrerar mycket av kulturen från Nya Zeelands ursprungsinvånare. Du kan också ta en tur på en över 100 år gammal historisk linbana till Kelburn Hill för en underbar utsikt över bukten och staden.

  Auckland

  Auckland är Nya Zeelands vetenskapliga, kulturella och ekonomiska centrum. Här finns vackra byggnader, historiska monument, konstgallerier och museer. Vår favorit är teknologimuseet MOTAT. Rådhuset är också en pärla som byggdes i början av 1900-talet i italiensk renässansstil. Byggnaden har sen dess existens haft en betydande kulturell och administrativ roll. Aucklands konstgalleri Toi o Tamaki har en väldigt stor samling av nationell och internationell konst med över 14.000 utställningar. Varje område har sin egen känsla: Kangarhape Road som förkortas K'Road har många butiker och second-hand affärer, och i Ponsonby kan man hitta små barer och caféer. På berget One Tree Hill kan man se flera betande får och komma bort från stadslivet.

  Christchurch

  Christchurch är den södra öns största stad som fungerar som en ekonomisk och kulturell knytpunkt. Staden är hem till katedraler, kyrkor, museer och gallerier. Man kan också besöka fina parker och trädgårdar. Ett viktigt monument är Christchurch Cathedral i centrum, som dessvärre förstördes av en jordbävning under 2011. Anglikanska kyrkan har beslutat att riva ner byggnaden och ersätta den med en ny, men det är ännu inte klart om de ska riva eller återuppbygga kyrkan. Missa inte möjligheten att besöka Canterbury Museun, som har underbara konst- och naturhistoriska utställningar. Christchurch Art Gallery är en annan vacker byggnad som samlar 5000 verk av olika kända konstnärer. Sedan 1994 pågår en 10 dagar lång festval där gatuartiser, sångare och akrobater samlas för att underhålla besökarna till World Buskers Festival.

  Queenstown

  Detta är den ultimata staden för dem som söker äventyr och vacker natur. Vackert beläget vid sjön Wakatipu ligger Queenstown som är ett äventyrscenrum för adrenalinsökare. Staden i sig har bara 17 000 invånare men lockar ändå tusentals turister varje år. Listan över extrema sporter och attraktioner är lång, från skidåkning, forsränning fallskärm till bungejumping och mycket mer. Den bästa platsen för en vacker utsikt är Skyline Queenstown, som är ett aktivitetsområde med en underbar panoramautsikt över regionen. Om man vill ta en paus från äventyrandet finns det annat att göra, som att gå på ost och vinprovning eller shopping, exempelvis på charmiga Remarkables market , en marknad som hålls varje söndag.

  Bloggsökning


  Kategorier