Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I ISRAEL

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Israel – Hitta din perfekta hyrbil

  Se till att boka din hyrbil i Israel redan nu! Auto Europe är en hyrbilsförmedlare med mer än 50 års erfarenhet av biluthyrning. Vi jobbar endast med välrennomerade biluthyrare och erbjuder i och med goda avtal med dessa alltid lägsta möjliga priser för biluthyrning. Boka biluthyrning i Israel genom Auto Europe enkelt online på vår hemsida eller ring oss för assistans och om du har frågor. Du kan hämta hyrbil direkt på flygplatsen i flera städer i Israel eller på ett citykontor.

  Få ut mest av din hyrbil

  Med en hyrbil i Israel får du chansen att upptäcka många olika delar av landet. Kanske är det arvet i Jerusalem du söker efter, eller storstadspulsen i Tel-Aviv. Kanske är det Eilat vid röda havet som är platsen för dig, med sol och bad och njutning till hundra procent. Israel erbjuder mer än vad många tror, och är värt ett besök till varje pris. Sedan 1948 har Isreal-Palestina konflikten pågått vilket också har sargat landet och dess medborgare en aning. Innan man reser till Israel bör man ha koll på läget i landet och det får man enklast reda på via sin resebyrå eller via svenska utrikes departementet. Israel gränsar dessutom till Libanon, Syrien, Jordanien och Egypten.

  Trafikregler och Bensinstationer

  • I Israel har man högertrafik.
  • Halvljus ska användas dygnet runt mellan november och mars på motorvägarna i landet.
  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt.
  • Det finns gott om bensinstationer som är öppna dygnet runt längs motorvägarna, på landsbygden kan det vara svårare att hitta.
  • Det är krav på att barn under 4år ska sitta i bilbarnstol eller på bilkudde.
  • För mer information klicka här

  Avgifter

  Motorväg 6 är avgiftsbelagd och räkningen skickas elektroniskt till biluthyrningsföretaget. I övrigt är inga vägar i Israel avgiftsbelagda.

  Åldersbestämmelser

  För att få hyra bil i Israel måste du vara minst 21år (det kan variera beroende på vilken bilkategori man väljer) och haft sitt körkort i minst ett år. För förare under 25år tillkommer en avgift för att man är ung förare, denna betalas lokalt. Vissa uthyrare har en maxålder på 75år.

  Valuta

  I Israel heter valutan Shekel (NIS) och den går att växla till sig både på banker i landet, på växklingskontor eller innan avresa. Om ni växlar innan avresa på svensk mark så kan det vara bra att förbeställa då valutan inte är en av de vanligaste. Bankomater tar internationella kort, men det kan tillkomma en avgift för uttag.

  Tidsskillnad

  Israel går under tidszon UTC+2 vilket innbär att tidsskillnaden från Sverige är en timme. Man har sommar och vintertid även i Israel.

  Språk

  I Israel pratar man officiellt hebreiska och arabiska. Många israeler pratar även engelska då det tidigare var en brittisk koloni, samt med tanke på det enorma turistflödet som landet har varje år.

  Elektricitet

  I Israel har man voltspänning 230V och 50Hz. Eluttagstyperna är C, H och M. Detta betyder att man i vissa fall behöver en annan adapter för att ladda sina svenska elektroniska prylar.

  Visum och Ambassad Information

  Med skandinaviskt medborgarskap behöver man inte visum för att resa in i Israel. Man får dessutom stanna i upp till 90 dagar utan att söka visum. Man måste ha returbiljett med sig samt pass giltigt mer än ett halvår från inresedatumet.

  Bra länkar

  Reseinformation Israel