Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I ISRAEL

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Israel

  Generell information
  För att hyra bil i Israel måste föraren vara minst 21 år (ytterligare ålderskrav kan finnas för vissa bilkategorier). Föraren måste också ha haft sitt körkort i minst 1 år. För förare under 25 år tillkommer extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. Vissa uthyrare har en maxålder på 75 år för bilhyra i Israel. I Israel är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet och barn under 4 år ska sitta i baksätet i en bilbarnstol eller på bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Israel:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 80 km/h
  • Motorväg: 100 km/h

  Trafikregler
  I Israel kör man på höger sida. Halvljus skall användas under hela dygnet då du kör på motorväg mellan november och mars.

  Bensinstationer
  Det finns gott om bensinstationer och vissa är öppna dygnet runt och erbjuder självbetjäning.

  Vägtullar och avgifter
  Motorväg 6 är avgiftsbelagd och räkningen skickas elektroniskt till biluthyrningsföretaget.

  Parkering
  I Israel betyder en röd och vitrandig vägmarkering att parkering är förbjuden. Blå och vitrandig markering visar att betald parkering är möjlig. Parkera aldrig vid röd och gulrandiga markeringar eftersom de är avsedda för kollektivtrafik.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Israel ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  När du hyr bil i Israel är det inte tillåtet att ta fordonet utanför landets gränser. Restriktioner råder även gällande inresa till Östra Jerusalem samt till områden kontrollerade av Palestina (Västbanken eller Gaza). Om du kör in i dessa områden gäller inte din hyrbilsförsäkring.

  Envägshyror
  Envägshyror inom landet är tillåtna mellan vissa platser och extra avgifter tillkommer. Internationella envägshyror (mellan olika länder) är inte tillåtna.