Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I TEL AVIV

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Tel Aviv – Garanterat bästa pris

  Du kan hämta din hyrbil i Tel Aviv och vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe förmedlar hyrbilar från världens ledande biluthyrare och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 8000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta en bil på Tel Avivs flygplats eller på ett centrumkontor. Tel Aviv är Israels näst största stad och ligger vackert belägen vid Medelhavet. Här finns härliga stränder, ett pulserande stadsliv och en intressant arkitektur. Att köra bil i Tel Aviv kan för många verka lite skrämmande. Det gäller att ha tålamod! Med en bil kan du enkelt även upptäcka områdena kring staden. Kör till den gamla hamnstaden Jaffa eller till Jerusalem ca. 1 h västerut.

  Vill du se vad tidigare kunder har att säga om sin hyrbilsupplevelse i staden så besök gärna vår sida med utvärderingar av hyrbil i Tel Aviv.

  Trafik och parkering

  Att köra bil inne i centrala Tel Aviv är ofta en utmaning då gatorna är smala och många enkelriktade gator. Ett tips är att parkera i närheten av centrum och ta dig runt till fots eller med hjälp av kollektiva färmedel. Tänk på att följa med i trafikrytmen men att aldrig köra över din förmåga. Här kommer lite tips på vad du bör tänka på när du kör en hyrbil i Tel Aviv, Israel:

  • Använd gärna en GPS då många skyltar är på hebreiska eller arabiska
  • Mellan nov - apr måste du ha halvljhuset på dygnet runt
  • Undvik att köra på motorvägen Ayalon under rusningstrafik!

  Om du vill veta mer om bilkörning i Tel Aviv och i Israel besök vår: körguide för Israel.

  Parkering

  Det är förbjudet att parkera vid röd-vita-markeringar. Parkering vid blå-vit markering kräver biljett. Om du vill besöka ett shoppingcenter får du ofta gratis parkering mot uppvisande av ett inköpskvitto från köpcentrumet. I Tel Aviv finns det ca. 35 000 parkeringsplatser men över 500 000 bilar! Om du behöver parkera över natten välj alltid ett övervakat garage eller hör med ditt hotell om de erbjuder parkering. Lämna aldrig saker i din bil!

  Geografisk information

  Tel Aviv ligger vid medelhavskusten i centrala Israel. Till Jerusalem är det ca. 6 mil och till Haifa i norr ca. 9 mil. Där Tel Aviv ligger idag var det förr endast sanddyner. Staden grundades 1909 ovh har idag ca. 380 000 invånare. Här lever judar, muslimer och kristna sida vid sida. Dock har landets historia fyllts av oroligheter och motsättningar. Detta bör alltid beaktas och tas med i beräkningarna när man planerar en vistelse här.

  Tel Aviv har ett medelhavsklimat med varma/heta somrar och svala vintrar. På sommaren kommer det knappt någon nederbörd och under höst och vinter formligen öser det ner i perioder. Havstemperaturen är mycket behaglig långt in på hösten.

  Tel Aviv Airport

  Tel Avivs flygplats ligger ca. 2 mil från staden och servar ca. 14 miljoner passagerare årligen.

  Tel Aviv Ben Gurion Airport (TLV)
  Hemsida: http://www.iaa.gov.il
  Telefonnummer: +972 3-975-5555

  Kollektivtrafik

  Tel Aviv har ett väl utbyggt bussnät som varje dag transporterar ca. 550 000 människor. Biljetter köps antingen direkt på bussen eller på den centrala busstationen. Tågtrafiken har fått ett uppsving i Israel och det satsat nu stort på detta transportmedel. Linjen mellan Tel Aviv och Jerusalem har nyligen öppnat och man planerar även pendeltåg i staden. Det finns fyra tågstationer i staden idag. Tänk på att tågen kan vara extra trånga på söndagsförmiddagen då många soldater återvänder till sina baser och då studenterna pendlar tillbaka till sina universitet.

  Tel Aviv erbjuder ett bra nattliv och en europeisk känsla. Många menar att man här lever lite som i en bubbla - man pratar sällan politik eller religion. Vill man se historiska sevärdheter rekommenderas man istället att besöka Jaffa eller Jerusalem.

  Bra länkar

  Turistinformation