Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I GUADELOUPE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil I Guadeloupe - Utforska denna tropiska övärld

  Västindiska Guadeloupe är en ögrupp som ligger där det exotiska Karibiska havet möter den stora Atlanten. Som sagt är det en grupp öar, varav sex är bebodda, men ofta refererar man till antingen Basse-Terre eller Grande-Terre när man pratar om Guadeloupe eftersom detta är de två största. Tekniskt sett tillhör Guadeloupe Frankrike men här finner du verken Eiffeltorn, grandiosa slott eller snigelätande fransmän - här är det istället palmer, laguner och paradisstränder som gäller! Njut av din välförtjänta semester till max på en sandstrand i Karibien och när du behöver röra på dig kan du utforska Guadeloupes fascinerande djungeln. Ge dig ut på en vandring upp för en vulkan eller ta dig till ett avskilt vattenfall för att bada i en tropisk miljö mitt ute i djungeln. Guadeloupe är verkligen ett semesterparadis utan dess like!

  Visst vore det tråkigt att ta sig hela vägen till Västindien och sedan inte ta chansen att utforska Guadeloupe till fullo? Men en bil kan du utforska ön du befinner dig på helt utan begränsningar; kör till avlägsna stränder, orörda naturområden och upptäck alla de förtjusande städerna och byarna som finns här. Med Auto Europes hjälp kan du hitta en säker, funktionell, stilren och högkvalitativ hyrbil i Guadeloupe till ett pris som passar dig och din budget. Vi har tillgång till ett enormt utbud av fordon och leverantörer och har därför massvis av hyrbilar i olika kategorier, storlekar och prisklasser. Jämför de olika för- och nackdelarna med varje leverantör och bil med vår praktiska sökmotor eller slå en signal till +46 10 888 66 51 och du vill prata med en livs levande hyrbilsexpert som kan besvara alla dina frågor samt hjälpa dig hitta den bästa dealen.

  Vilka är de viktigaste körreglerna i Guadeloupe?

  Det är förbjudet att köra under påverkan av alkohol och droger i Guadeloupe. Vänligen gör inte detta eftersom du inte bara riskerar att få höga straff utan också din egen, dina medpassagerare och andras säkerhet. Det är ganska okomplicerat att köra i Guadeloupe så länge man har sunt förnuft, det vill säga; följ trafikskyltarnas hänvisningar, var uppmärksam på övriga bilister och gångtrafiken, håll hastighetsgränserna och, sist men inte minst, kör försiktigt. Läs gärna mer om Guadeloupes körregler och beteende på vårt blogginlägg som tar upp viktigt körinformation.

  • I Guadeloupe kör man på höger sida av vägen.

  • Det är inte tillåtet att prata i telefon under körning utan hands-free.

  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt.

  • Om du kör rattfull riskerar du hårda straff.

  • Barn under tolv år måste sitta i bilbarnstol i bilens baksäte.

  Att göra i Guadeloupe

  Guadeloupe är en ö Karibien. Den meningen tycker vi talar för sig själv. Eller ja, tekniskt sett är det flera öar men du förstår innebörden. Här väntar tropiska skogar, vita stränder, aktiva vulkaner och en annorlunda men spännande och fascinerande kultur. Vill du spendera dina semesterdagar på olika stränder och njuta av solens värme kan du göra det, men även om du söker lite mer spänning finns det massvis av häftiga upplevelser att utmana sig själv med. Se nedan för några tips på vad du kan hitta på under din tid i Guadeloupe.

  • Pointe des Chateaux: Ta dig till udden Pointe des Chateaux på Guadeloupes östra spets. Här möts Karibiska havet och Atlanten och skapar en spektakulär miljö med vilda vågor, vackra stränder och fängslande utsikt. Ta dig upp till uddens högsta punkt via stentrapporna och belönas med en fantastisk vy över det okontrollerade havet. Den södra kusten bjuder också på vita sandstränder så se till att packa med dig badbyxorna eller baddräkten! Du kan ta dig till Pointe des Chateaux själv med hjälp med en bil eller så kan du boka en guidad tur som många företag erbjuder.

  • Soufriére: Detta är inte bara Guadeloupe högsta punkt, det är också en aktiv vulkan som hade sitt senaste utbrott på 1970-talet. Ta på dig vandringsskorna och ge dig upp för den 1467 meter höga vulkanen för att få en fantastisk utsikt över nationalparken som den befinner sig i. På vägen upp kommer du ta dig fram i ett grönskande djungellandskap med exotisk fauna och väl uppe kommer du häpna över denna unika upplevelse som väntar dig. Som sagt är vulkanen fortfarande aktiv och, även om det var över 40 år sedan vulkanen hade utbrott, kommer du kunna se gasen som stiger från vulkanens inre. Om inget annat kommer du lukta den, det sägs nämligen lukta som ruttna ägg!

  • Åk på valsafari: Hoppa på en båt och spana efter valar, delfiner och andra havsvarelser. Kring Guadeloupes vatten finns det hela 17 olika arter av valar, bland annat Tygeldelfin och Kaskelot året runt men mellan december och maj kan man även få se Knölvalar. Mängder av företag finns som gärna tar ut turister för att få se dessa havsvarelser i sitt naturliga habitat, ofta kan man också få höra valarna kommunicera med varandra tack vara speciella undervattensmikrofoner. Att åka på valsafari är en spännande utflykt som passar hela familjen, se till att ta med dig en jacka eller tjockare tröja dock eftersom det kan vara blåsigt och kallt trots att man befinner sig i soliga Västindien.

  • Häng på stranden: Att åka till Guadeloupe och inte besöka minst en strand borde vara förbjudet. Massvis av vackra sandstränder som Plage de la Perle, Plage Anse Petite Riviere och Anse Des Sables Beach finns att hitta här. Många stora stränder har en hel del barer och restauranger i närheten så du kan köpa en drink eller en glass att svalka dig med medan du tar in solens D-vitamin. Vill du hellre ta dig till en ödelagd och privat liten strand som ännu inte är upptäckt av de stora turistmängderna finns det även en hel del sådana att hitta, det kan kräva lite ansträngning och vandring av dig dock eftersom de oftast inte finns i direkt anslutning till bilvägarna.

  • Memorial ACTe: I hamnstaden Pointe-á-Pitre finns ett museum/kulturellt centrum vid namn Memorial ACTe som skapats till minne av den slavhandel som skedde i världen, men framför allt Guadeloupe, på 1700 och 1800-talet. Museet är byggt där en gammal sockerfabrik som många slavar arbetade på låg men är idag uppbyggt i modern arkitektur med starka historier, bilder, konstverk och vittnesmål från områdets mörka tid när slavhandeln ägde rum. Till exempel kan man få se de verkliga kedjorna som slavarna levde med och detta museum är lika berörande som det är viktigt.

  Road trip med min hyrbil i Guadeloupe

  Du och ditt resesällskap kan hyra bil i Guadeloupe och upptäcka denna främmande övärld på egen hand. Att köra från den nordligaste punkten till Vieux-Fort, som är den sydligaste punkten på ön Basse-Terre, tar inte mer än två timmar och att köra från väst till öst tar ännu mindre tid. Beroende på hur länge du planerar att stanna i Guadeloupe kan du därför utforska hela ön, om du inte har tid för det får du istället välja ut de sevärdheterna du vill se mest; kanske Soufriére, Terre-de-Haut, de Deshaies botaniska trädgård eller staden Pointe-á-Pitre. Även om Guadeloupe har många specifika sevärdheter och städer som är värt att besöka är en stor del av attraktionen i atmosfären och miljön – att upptäcka landet med bil är därför det ultimata.

  Likt andra öar i Karibien som Martinique, Dominica och Puerto Rico har Guadeloupe ett fantastiskt växtliv och tropisk djungel med allt från bergspalmer, sloanea caribaea, hummerklo och andra exotiska växter som trivs i detta fuktiga och varma klimat. Ge dig ut i den grönskande miljön för att hitta ett vattenfall att bada i, till exempel till Acomat Falls vid Saut de I´Acomat, La Lézarde Riviére på Basse-Terres östra del eller Chutes de Carbet på öns södra del. Det finns även gott om charmiga städer och turistorter som Les Abymes, La Gosier, Saint-François, Baie-Mahault och Port-Louis som du med hjälp av en bil kan ta dig till enkelt och bekvämt. Möjligheterna är oändliga om du har tillgång till bil så se till att boka din hyrbil i Guadeloupe inför din kommande resa så snart som möjligt!

  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil i Guadeloupe?

  Auto Europe är en förmedlare och det är därför inte vi som sätter ålderskraven, det är det leverantörerna som gör. På grund av detta kan ålderskraven variera om man hyr via oss, men det vanligaste är att man måste vara minst 21 år gammal och haft körkort i minst ett år. Som sagt kan detta dock variera mellan olika leverantörer och fordonskategorier. Se alla åldersrelaterade villkor på vår hemsida under PrisdetaljerInformation om Chauffören efter du klickat dig in på en specifik hyrbil.

  Är du under 25 år och planerar att hyra bil i Guadeloupe kan det förekomma en extra avgift. Detta på grund av att vissa leverantörer tar en så kallad ung föraravgift som ofta har ett fast per/dag pris. Observera också att även alla eventuella extra förare kommer behöva uppfylla samma krav som huvudföraren; det vill säga åldersgränsen, haft körkort i över ett år och andra villkor som bestämts av den lokala leverantören.

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Guadeloupe?

  Det finns en del vägar som har vägtull, ofta de som leder ner till havet. Avgifterna är ganska låga men måste betalas med kontanter, se därför till att du alltid har lite kontanter med dig i bilen medan du kör i Guadeloupe.

  Lite historia

  Precis som Curacao, Grenada och andra ögrupper i Västindien blev Guadeloupe invaderad, ockuperad, och koloniserad av européer på 1600-talet. I Guadeloupes fall var det fransmännen som kom och jagade bort urbefolkningen eller tog dem som slavar för att jobba på öns sockerbruk eller för att sälja vidare till Amerika. Men det var inte bara de olika folkgrupperna från ön som såldes som slavar, fångar som skickats över Atlanten från Afrika ”mellanlandade” också här innan de skickades vidare till södra USA för att säljas som slavar. Lär dig mer om denna mörka tid och historia genom att besöka det historiska museet Memorial ACTe när du kommer till Guadeloupe.

  Det var inte bara Guadeloupe som koloniserades av fransmännen i Karibien under 1600-talet. Martinique, Saint-Barthélemy, Saint Martin och även Franska Guyana på Sydamerikas fastland gick samma öde och är än idag franska departement med många influenser och anknytningar till Frankrike. Bland annat är det officiella språket på Guadeloupe franska, även om creole också talas i stor utsträckning samt engelska på grund av den växande turismen.

  Vad är valutan i Guadeloupe?

  Eftersom Guadeloupe tillhör Frankrike används här samma valuta som i övriga landet, det vill säga euro. Det finns bankomater du kan ta ut pengar i på flygplatsen och i de flesta städerna, men du kan också ta ut pengar i förväg om du föredrar att göra det. Det kan vara bra att alltid ha på sig lite kontanter eftersom alla restauranger, caféer och butiker inte accepterar kortbetalning, speciellt inte de lite mindre kedjorna och butikerna.

  Vilken tidszon är Guadeloupe i?

  Tidsskillnaden mellan Guadeloupe och Sverige är fem timmar, där Guadeloupe är fem timmar efter Sverige. Tidszonen i Guadeloupe ligger under UTC-4 (Sverige har UTC+4).

  Vilka är de mest använda fraserna i Guadeloupe?

  Fördjupa dig i kulturen och atmosfären genom att lära dig några användbara fraser och ord medan du är i Guadeloupe. På de flesta hotell och större restauranger kommer du klara dig på engelska, men så är inte fallet överallt. Det kan vara bra (och roligt) att lära sig några vanliga fraser på franska som du kan använda för att säga godmorgon till lokalbefolkningen eller beställa in din favorit drink eller mat. För att hjälpa dig på traven har vi nedan listat några vanliga franska uttryck:

  Hej - Salut
  Ja - Oui
  Nej - Aucun
  Godmorgon - Bonjour
  Hur mår du? - Comment vas tu?
  Jag mår bra - Je vais bien
  Tack - Merci
  Förlåt - Pardon
  Pratar du engelska? - Parlez-vouz anglais?
  Hur mycket kostar det? - Combien cela coûte-t-il?
  Kan jag beställa... - Puis-je commander...

  El - Behöver jag en reseadapter i Guadeloupe?

  Voltspänningen är 230V, 50Hz, samma som i Sverige. Eluttagstyperna är C, D och E. I vissa fall fungerar en svensk laddare men ibland kan det krävas en adapter för uttagen så det kan vara bra att ha med sig en.

  Behöver jag visum för att resa till Guadeloupe?

  Som svensk medborgare behöver man inget visum för att resa till Guadeloupe eftersom det är ett franskt departement och Frankrike tillhör EU, precis som Sverige. Krav på att man har ett giltigt pass som inte gått ut finns dock. Eftersom det tillhör Frankrike är det också den Svenska Ambassaden i Paris man ska vända sig till om man behöver hjälp av en svensk myndighet. Tyvärr finns det ingen svensk konsulat på Guadeloupe, men det finns en på Saint Barthélemy som också är ett franskt departement i Västindien.

  Nedan ser du kontaktuppgifterna till Svenska Ambassaden i Paris.

  Svenska ambassaden i Paris
  17 rue Barbet de Jouy
  75007 Paris, Frankrike
  Email: ambassaden.paris@gov.se
  Telefon: +33 1 44 18 88 00

  Nyttiga länkar

  Guadeloupe turistinformation

  Svenska Ambassaden i Paris