Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I GUADELOUPE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Guadeloupe

  Generell information
  Guadeloupe är en härlig paradisö i Västindien, perfekt lämpad för bilhyra. Hämta upp en hyrbil redan på flygplatsen i Pointe-à-Pitre. Du tar dig snabbt och smidigt fram på öns motorväg. Om du kör av på mindre vägar var beredd på att vägstandarden kan vara sämre. Kör till en egen strand och njut av Guadeloupe i din takt. Hitta ditt eget smultronställe längs med de strandnära vägarna på denna fjärilsformade ö.

  Regler vid bilhyra på Guadeloupe
  För att få hyra en bil i Guadeloupe måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer). Du måste ha haft körkort i minst 1 år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Vissa uthyrare kräver ett internationellt körkort, utöver det nationella. Säkerhetsbälte är obligatoriskt för förare och passagerare. Barn under 12 år måste sitta i bilbarnstol/bilkudde i baksätet.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar på Guadeloupe:

  • Allmänt: 70 km/h, följ annars vägskyltarna.

  Trafikregler
  Guadeloupe har högertrafik. Det är inte tillåtet att använda handhållen mobiltelefon under körning, dock hands-free. Om du kör rattfull riskerar du hårda straff. Kör aldrig när du druckit alkohol! Lokalbefolkningen körstil är ofta hetsig och impulsiv. Men ta det lugnt och kör försiktigt och håll avstånd till andra fordon.

  Bensinstationer
  På ön finns det hela 115 bensinstationer. Var beredd på att inte alla bensinstationer accepterar kreditkort.

  Vägtullar och avgifter
  På Guadeloupe förekommer vägtullar på de vägar som leder till havet. Kostnaderna är tämligen låga, men glöm inte kontanter.

  Parkering
  I de större städerna rekommenderar vi säker och övervakad parkering. På landsbygden bör du inte parkera på gatan under natten, p.g.a. stöldrisken. Se upp med fallande kokosnötter och parkera därför aldrig under palmer.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Hyrbilsförsäkringar varierar så försäkra dig om att du läser informationen nedan innan du gör din bokning. Regler som gäller i landet där du hyr bil gäller under hela hyresperioden. Alla våra hyrbilar inkluderar stöldskydd och försäkring som täcker kollision. Bilhyran begränsar eventuella skador på bilen eller förluster till ett visst självriskbelopp som visas på din voucher. Om du planerar att utnyttja försäkringar som erbjuds genom ditt kreditkort vänligen kontakta kreditkortsbolaget direkt för detaljer. Specifik försäkringsinformation för din bilhyra kommer att finnas på din voucher.

  Hyresrestriktioner

  Med hyrbil på Guadeloupe är du inte tillåten att resa utanför landet och det är inte heller tillåtet att ta bilen på en färja.

  Envägshyror
  Vissa uthyrare tillåter envägshyror inom landet. Då krävs det att man hyr i minst 3 dagar och extra avgifter tillkommer. Envägshyror till annat land är inte tillåtna.