Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I POINTE A PITRE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Pointe-à-Pitre - Garanterat bästa pris

  Auto Europe är en av de marknadsledande hyrbilsförmedlarna och med oss är det enkelt och framförallt billigt med en hyrbil i Pointe-à-Pitre. Vi har sedan vi grundades 1954, jobbar hårt för att kunna erbjuda er så stort utbud som möjligt, så att ni garanterat hittar en bil som passar era ändamål. Auto Europe primära fokus har alltid varit att kunna erbjuda er kunder hyrbilar till de absolut bästa priserna på marknaden. Med oss hittar ni de billigaste alternativen, vilket vi även har en garanti för. Vi har även ett stort team av hyrbils experter som är redo att hjälpa till och svara på alla era frågor, alla dagar i veckan.

  Pointe-à-Pitre är en stad som ligger mellan de två största öarna i de fjärilsformade ögruppen Guadeloupe som tillhör Frankrike. Dessa öar tillhör Karibiens bäst bevarade hemligheter och allt fler har börjat få upp ögonen på dessa fängslande öar. I Pointe-à-Pitre får ni njuta av en härlig blandning av fransk och kreolsk kultur och tradition, samt en överväldigande natur. Med storslagna regnskogar alldeles runt husknuten och makalösa stränder och än så länge relativt få turister kommer ni att finna ett härligt lugn spritt över hela staden samt möjligheten ta del av sevärdheter som få har fått ta del av.

  Hur är trafiken i Pointe-à-Pitre?

  Skall ni hyra bil i Pointe-à-Pitre kan det vara bra att veta lite om hur det är att köra i staden och dess omnejd. Detta är Guadeloupes största stad och att ta sig runt staden med en hyrbil är relativt enkelt. Vägskyltarna följer Europeisk standard och är tydligt utmärkta på franska. Vägarna inne i staden samt den stora huvudvägen på ön är i ganska gott skick och underhålls med jämna mellanrum. Dock så är där gott om landsbygdsvägar och dess kan vara i varierande skick och när man kommer utanför staden gäller det att vara uppmärksam om man kör på dessa vägar. Eftersom terrängen kan skifta kraftigt kan dessa mindre vägar bli mer svår framkomliga på samt ha plötsliga skarpa kurvor. Dessa små vägar är oftast dåligt upplysta och en del av dem saknar skyltning, så det är kraftigt rekommenderat att undvika nattkörning och att när ni kör att ni utövar extrem försiktighet. Vi har en fin sida där vi har samlat en hel tips för att köra i Guadeloupe som ni kan hitta här.

  • Det är högertrafik som gäller i hela Guadeloupe.
  • Barn under tolv, måste sitta i bilbarnstol i bilens baksäte.
  • Förbjudet att tala i mobiltelefon under körning utan hands-free.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Pointe-à-Pitre?

  Det är enkelt att ta sig runt ön med en hyrbil i Pointe-à-Pitre men ibland behöver man ta en paus och behöver hitta en plats att parkera sin hyrbil. Med tanke på att vissa vägar som leder till någon av de härliga stränderna kan vara tullbelagda, kan det ibland vara en bra idé att parkera sin hyrbil och ta sig till stranden antingen via fot eller med kollektivtrafik, för att undvika behöva betala vägtull. En sak man oftast inte tänker på när man är på en plats som Pointe-à-Pitre är att dubbel kolla var man parkerar så man inte parkerar under ett palm träd, som kan skada bilen om den tappar sina kokosnötter. Inne i staden är det relativt lite trafik och att hitta en plats att parkera är en enkel match. Det finns parkerings platser väl utspritt över hela staden och jämte de flesta hotell och större platser. Längs kustvägarna är trafiken mer överbelastad och att hitta plats att parkera vid någon strand kan ibland vara lite krångligt om man inte är ute i god tid.

  Pointe-à-Pitre flygplats

  Pointe-à-Pitre internationella flygplats ligger drygt 2.5 kilometer nordost om staden, och är enkel att ta sig till om ni har valt att hyra bil från Pointe-à-Pitre. Flygplatsen är huvud navet för hela ögruppen för turister och från Sverige är det möjligt att ta sig hit med ett par mellanlandningar. Det är även möjligt att hyra en bil direkt från flygplatsen om man så önskar. Glöm inte att läsa igenom er voucher så ni vet vart ni skall hämta upp er hyrbil och vad ni behöver ha med er vid upphämtningen.

  Pointe-à-Pitre flygplats (PTP) :
  Adress: Morne Mamiel, Les Abymes 97139, Guadaloupe
  Telefonnummer: +590 590 21 71 71
  Hemsida: www.guadeloupe.aeroport.fr

  Att göra i Pointe-à-Pitre

  • Mémorial ACTe: Detta museum är ett måste se för stadens besökare. Det är det första av sitt slag i världen och är ett viktigt museum för slavhandel och slaveri. Placerat i en gammal sockerfabrik dokumenterar detta museum, som är en del av UNESCOs Slave Route project, de enorma svårigheterna och kampen för avskaffandet av slaveri. Den har som syfte att bevara minnet för de som drabbats samt att främja dialog om följderna.

  • Place de la Victoire: I hjärtat av denna livliga stad hittar ni en mycket färgrik park som är full av palmer och historiska hus i välbevarad 1800-tals arkitektur. Runt om parkens kanter kan ni hitta på tre av dem olika mysiga kaféer och på den fjärde sidan har ni det kristallklara vattnet och stadens hamn. Denna park används också för speciella evenemang , konserter och festivaler.

  • Järn katedralen: Denna kyrka är förmodligen den mest ikoniska och räknas som den vackraste byggnaden i hela staden. Kyrkan har fått sitt smeknamn, järn katedralen, efter de grova järnbalkar som stöder det strukturella bågarna, mest för att skydda byggnaden från orkaner och jordbävningar, har gett kyrkans dess spektakulära utseende.

  • Aquarium de la Guadeloupe: En resa som är väl värd att ta sig tiden för är att ta sig söder ut om staden till ögruppens akvarium. Den räknas som hela Frankrikes främsta och mest enastående akvarium som visar upp i olika utställningar det rika marina livet i området. Här hittar ni mer än 60 olika tropiska arter som fiskar, hajar, sköldpaddor och mycket mer spännande arter.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Pointe-à-Pitre

  La Grande Soufriére

  Detta är öarnas högsta punkt och räknas som den åttonde högsta bergstoppen i Karibien med sina 1 467 meter över havet. Detta är en imponerande vulkan som fortfarande räknas som aktiv, där det sista utbrottet skedde 1580. Det har förekommit mindre aktiviteter sen dess men inget riktigt utbrott. Runtom hela bergstoppen kommer ni att kunna hitta många varma källor och fumaroler. För att ta sig upp till toppen kommer ni att passera många av dessa fumarolerna på den två timmar långa vandringen det tar för att ta sig till toppen.

  La Pointe des Châteaux

  Pointe-à-Pitre ligger på ön Grande Terre och om ni beger er till öns mest österligaste punkt hittar ni ett underbart vackert och naturskönt isthmus bestående av en mark fylld av robusta stenar. Om ni navigerar er fram längs med platsens mindre bergformationer kommer ni till sist till en utsiktspunkt med en enastående utsikt. Här är det även möjligt om det är en klar dag att åskåda de närliggande öarna.

  Guadeloupe nationalpark

  Runt en halvtimmes färd från Pointe-à-Pitre hittar ni den extremt sköna naturparken Guadeloupe nationalpark. Denna vackra park ingår i UNESCOs världs biosfär reserv skyddslista. Denna enorma park på över 300 kilometer fylld med olika vandringsleder som tar er igenom parkens välmående vegetation. I parken med dess imponerande berg och vilda natur hittar ni ett stort utbud av flora och fauna, här kan ni se över hundra olika arter av orkidéer samt runt ett dussintal olika sorters fladdermus.

  Geografisk information & historia

  Pointe-à-Pitre ligger i Karibien och man kan räkna med härlig tropiskt klimat. Räkna med många soltimmar med temperaturer under dagen runt 32 ° C medans temperaturen sjunker ner till 20 ° C under natten. Regn förekommer men det är relativt sällan och är jämt fördelat över årstiderna. Svalast är det mellan juli och november månad. Staden ligger på den sydvästra delen av Grande-Terre ön som är en del av Guadeloupe ögruppen. Staden ligger uppe på ett kalkstensplatå, vilket också var ursprunget för stadens skapelse.

  Under första halvan av 1700-talet försökte Frankrike många gånger grunda en stad på Grande-Terre, men misslyckades hela tiden, mest på grund av öns ojämna och sumpiga mark. Det var först efter Frankrike lyckades ta tillbaka Guadeloupe från britterna som de lyckades dränera tillräckligt mycket för att kunna grunda Pointe-à-Pitre på en kalkstensplatå. Som stad har Pointe-à-Pitre haft en hel del otur, efter den grundades 1764 växte staden till sig men kom att förstöras helt av en stor brand som härjade runt 1780. Staden återuppbyggdes men efter trettiotre år senare, 1843 totalförstördes staden åter igen, denna gång var det på grund av en stor jordbävning, och återuppbyggdes på nytt. Det är på grund av alla dessa totalförstörelse av staden att man endast hittar byggnader från 1800-talet i staden. Genom historians gång har staden drabbats ofta av stora och fördärvande bränder och jordbävningar. Men efter 1843 har inte katastrof varit tillräcklig stor för att fördärva hela staden. Staden har lyckats bibehålla sin status som Guadeloupes största stad och dess ekonomiska stad mest på grund av dess välplanerade och skyddade hamn. Nu i dagens tid har turister börjat få upp ögonen på denna plats som kommer ge er en magisk upplevelse.

  Ta sig runt i Pointe-à-Pitre

  Att ta sig runt är enklast om ni har vart att resa runt med en hyrbil. Det är oftast det billigaste, snabbaste och enklaste alternativet. Men det är även möjligt att ta sig runt med hjälp av taxi. De hittar man enklast runt flygplatsen och kring alla hotellen. Att resa med taxi är relativt dyrt på hela ön, och de flesta taxi bilarna har mätare. De som inte har, är det noga att ni kommer överens om priset i förväg för att inte bli lurade av ett chock pris.

  Som alternativ till dyra taxi resor när ni är i behov att parkera er hyrbil eller vill slippa köra själv är att åka runt med buss. Buss är det långsammaste sättet att ta sig runt, så har man lite bråttom eller inte vill spendera hela dagen i en buss för att ta sig till sin destination är det bättre med en hyrbil. Där finns två busstationer i Pointe-à-Pitre. En i norra och den andra i södra delen av staden. Biljett köpes på själva bussen eftersom där finns inga biljettkontor. Om ni önskar att besöka någon av de andra öarna, så förbinds Pointe-à-Pitre med dessa öarn genom färjor. Tänk noga på att för det mesta är det inte tillåtet att ta sin hyrbil på färjor. Kontrollera med våra hyrbils experter om det är möjligt om det är något ni funderar över.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation, Pointe-à-Pitre