Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ POINTE-À-PITRE FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Pointe-à-Pitre flygplats till de bästa priserna

  Behöver ni en hyrbil på Pointe-à-Pitre flygplats är Auto Europe det självklara valet, om ni vill ha en hyrbil till de absolut lägsta priserna ni kan hitta på marknaden. Med vårt enorma utbud av olika fordon så kan ni vara säkra att ni kommer hitta en bil som passar just era ändamål. Hos oss kan ni hitta allt från små smidiga mini bilar till högpresterande lyxbilar som tar ert resande till en helt annan nivå. Vi som företag har funnits sedan 1954 och har ett gott samarbete med lokala samt världskända leverantörer, för att kunna ge er de bästa - för det är vad ni förtjänar.

  Med er hyrbil kan ni enkelt utforska denna plats som från luften ser ut som en fjäril. Guadeloupe består nämligen av två öar som är sammanlänkade med en bro som går över ett mangroveträsk. På ena sidan kan ni köra runt och utforska dess vulkan och se otroligt vackra vattenfall och regnskog. Medans ni på andra sidan hittar de härligt inbjudande kritvita badstränderna och svajande palmer. Så med en hyrbil från Auto Europe har ni friheten att kunna ta del av allt vad Guadeloupe har att erbjuda.

  Flygplatsinformation

  Pointe-à-Pitre flygplats (PTP)
  Officiellt namn: Aéroport de Point-à-Pître Le Raizet
  Adress: Morne Mamiel, Les Abymes 97139, Guadaloupe
  Läge: Flygplatsen ligger i Abymes, runt 2.4 kilometer nordost om Pointe-à-Pitre.
  Flygbolag på flygplatsen: Från Sverige går där inga direkt flyg till Pointe-à-Pitre, men med ett par mellanlandningar är det möjligt att flyga dit med: Norweigan Air, Air France, Crosair International, Level och XL Airways France.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Point-à-Pitre flygplats?

  När ni har valt att hyra bil från Point-à-Pitre flygplats kommer ni att få en voucher skickad till er efter bokningen är bekräftad och betald. I denna voucher, som ni bör läsa igenom, står det allt ni behöver veta om er hyrbil, som vilka dokument ni behöver ha med er, vad som ingår i er bokning och mycket mer. Skulle något vara oklart eller ni undrar över något, så är det bara att ringa till våra hyrbils specialister. De är tillgängliga alla dagar i veckan och de är redo att hjälpa till och svara på alla era frågor som ni kan tänka ha. En viktig punkt att tänka på att när man hyr bil krävs det oftast att man lämnar en deposition, som man får tillbaka när man lämnar tillbaka bilen i samma skick som man fick den i. Med det i åtanke, är det starkt rekommenderat att ni tar er tiden och går igenom fordonet när ni hämtar upp hyrbilen. För att se om där finns några skador och om där finns att det är antecknade i hyreskontraktet med leverantören. Gör detta för att undvika eventuella bekymmer vid återlämningen av bilen.

  Avis hyrbil på Pointe-à-Pitre flygplats Avis hyrbil på Pointe-à-Pitre flygplats
  Les Abymes, Guadaloupe 97139
  + 590 590 211 354
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07:00 - 22:00
  Hertz hyrbil på Pointe-à-Pitre flygplats Hertz hyrbil på Pointe-à-Pitre flygplats
  Les Abymes, Guadaloupe 97139
  +590 590 21 13 46
  Öppettider:
  Måndag - Lördag: 07:00 - 21:30
  Söndag: 08:00 - 20:30
  Thrifty hyrbil på Pointe-à-Pitre flygplats Thrifty hyrbil på Pointe-à-Pitre flygplats
  Les Abymes, Guadaloupe 97139
  +590 590 21 13 60
  Öppettider:
  Måndag - Lördag: 07:00 - 21:30
  Söndag: 08:00 - 20:30

  Terminaler

  Pointe-à-Pitre flygplats är en relativt liten flygplats med runt två miljoner passagerare årligen, vilket gör den till den näst mest trafikerade flygplatsen i Guadeloupe. Dess nära lokalisering till själva stads centrum gör att ni enkelt med en hyrbil på Pointe-à-Pitre flygplats tar er in till staden på mindre än en halvtimme. Själva flygplatsen består av två terminaler. Terminal 2 är för regionala flyg och långdistans flygen hamnar på terminal 1. Räkna med att de flesta butikerna och matställena är placerade vid terminal 1. En sak också att tänka på är att de är väldigt givmilda med deras luftkonditionering, så det kan bli lite kyligt där. Så om ni kommer vara där en längre stund, är det rekommenderat att ha med sig en filt eller en tjockare tröja.

  Flygplatsfaciliteter

  Denna lilla flygplats har inte så mycket att erbjuda när det kommer till bekvämligheter. Som på de flesta flygplatser så hittar ni uttagsautomater, tänk på att där kan vara en extra avgift för att använda dem. I avgångshallen hittar ni taxfree butiker, där är även mindre butiker som säljer livsmedel och andra lokal producerade varor. Skulle ni vara hungriga så finns där caféer, restauranger och pubar i Terminal 1. På avgångssidan så är det lite selektivt vad man kan äta, där är några caféer och automater. Något lite unikt de erbjuder är att de har vid avgångshallen en avdelning där det finns spel och simulatorer man kan använda sig av. Är man i behov av en dusch efter sin långa flygresa, så finns det möjligheter för det, man kan göra en förfrågan efter nyckeln i informations rutan. Har ni valt att hyra bil på Pointe-à-Pitre flygplats så hittar ni hyrbilsleverantörerna i en närliggande byggnad precis utanför terminalerna.

  Hur man kan ta sig till och från Pointe-à-Pitre flygplats?

  Med en hyrbil tar ni er enklast till och från flygplatsen och kan även njuta av friheten av att kunna ta er runt som det passar er, så ni kan få ut det mesta av er resa i Guadeloupe. Den snabbaste vägen att ta sig från flygplatsen till staden är också den krångligaste vägen, men resan blir endast 7 kilometer lång. Det som gör resan så krånglig är att man behöver ta sig igenom 6 rondeller för att komma fram till staden. Är man inte förtjust i rondeller så är den längre sträckan på runt 16 kilometer ett bättre alternativ. Skulle man vara i behov av att använda kollektivtrafiken så finns där bussar.

  Buss
  Ni kommer hitta 4 olika bussar som kör från mellan flygplatsen och olika platser inne i staden. En bussresa från flygplatsen till centrala delen av Pointe-â-Pitre tar runt 25 minuter. Mellan måndag till fredag opererar de mellan 05:00 till 18:50 och på lördagar från 06:20 till 00:30, söndag avgår där inga bussar. En envägsbiljett ligger på runt 1 euro. Linjerna hanteras av bolaget Karu’Lis och har linjer som går till olika delar av ön med minst ett stop i själva staden.

  Parkeringstips

  Vid flygplatsen, som även är känd som Guadeloupe flygplats finns där två olika parkerings möjligheter. På båda är de första 15 minuterna gratis. P1 är till för korttids parkeringar där det är tillåtet att stanna upp till 3 timmar. Medans P2 är för de som önskar att parkera en längre stund. Priserna skiljer sig emellan, där det kostar runt 3 euro per timme på P1 medans på P2 kostar en timme runt 4 euro. Där finns biljettautomater där man kan betala för parkeringen, samt ett kontor som är öppet mellan 06:00 till 22:00. Det är även möjligt att ringa dit och beställa betjänt parkering, där en chaufför möter upp er och parkerar bilen för er, och sedan när ni behöver bilen igen, så hämtar de upp bilen och återlämnar den till er.

  Nyttiga länkar

  Flygplatsinformation Pointe-à-Pitre