Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I MARTINIQUE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Martinique - Bästa priserna med Auto Europe

  Auto Europe har gjort det enkelt att hitta en hyrbil på Martinique. Med vårt långa erfarenhet utav att förmedla hyrbilar världen över, så kan ni vara helt hundra på att ni får enbart det bästa från Auto Europe. Som kund kan ni känna er trygga och njuta av unika fördelar som möjligheten att kunna avboka er hyrbil upp till 48 timmar innan bokad upphämtning kostnadsfritt. Ni kan även njuta av marknadens absolut lägsta priser, samt ett oslagbart stort utbud av olika fordon att välja mellan, så att ni inte behöver kompromissa med mindre bilar. Med hjälp av Auto Europe hemsida och dess utmärkt optimerade sökmotor får ni en överskådlig sammanfattning på vilka bilar och med vilka leverantörer som finns tillgängligt på ert önskade datum. Skulle ni föredra att prata med någon, så finns våra hyrbils experter tillgängliga alla dagar i veckan.

  Martinique är en charmig ö i Västindien och räknas som en fullvärdig del av Frankrike. Denna ö ses som en av de mest tilltalande resmålen i Karibien och lockar turister från hela världen som vill ta del av öns underbara stränder och de azur blåa vattnet. Martiniques huvudstad och enda större stad, Fort de France, är en härlig mix av karibisk lugn och fransk kultur. Detta älskade semesterresmål är en kosmopolitisk ö som erbjuder ett stor variation av landskap. Ön ståtar med sina fantastiska stränder, oslagbara vandrings leder som tar er till fascinerande platser och en kulinarisk upplevelse. På ön kommer ni finna ett stort utbud av aktiviteter och en intressant kultur.

  Vilka är de viktigaste körreglerna på Martinique?

  Med tanke på att kollektivtrafiken är väldigt begränsad över hela ön och med vägar som håller hög europeisk standard, är det bästa alternativet att hyra bil på Martinique för att få den smidigaste upplevelsen av ön. Martinique har ett vägnät med asfalterade vägar som underhålls noga och har tydliga skyltar, dock på franska. Norra delarna av ön består mesta dels av berg, vilket leder till att vägarna här kan vara sluttande och kuperade. Men generellt är det enkelt att ta sig runt med sin hyrbil, dock bör man vara extra uppmärksam när man beger sig in i Fort de France, för här kan de bli svårare att navigera sig runt med smala trånga gator. Här nedan är några få regler som gäller för körning på Martinique, vi har samlat mycket mer här, om ni önskar ha mer kött på benen, innan ni beger er ut på vägarna på Martinique.

  • Körning sker på höger sida.
  • Säkerhetsbälte är ett måste för alla i bilen.
  • Förbjudet att prata på telefon medans man kör.
  • De få trafikljus ni stöter på, följer europeisk standard.

  Att göra på Martinique?

  Vulkanen Pelée: Ökänd för dess enormt destruktiva utbrott 1902, som är den enda vulkaniska katastrof på fransk mark genom historien, och ödelade den förra huvudstaden Saint-Pierre. Vulkanen stort stolt på öns norra del och dess majestätiska silhuett är en imponerande syn. Vulkanen räknas som semi aktiv och dess topp är en oemotståndlig vandrings plats för de som kommer till Martinique för att njuta av dess natur. Här finns gott om vandringsleder i varierande svårighetsgrader som tar er upp längs bergryggen och kan njuta av en oförglömlig utsikt.

  La Pagerie museum: Enligt lokalborna så är detta öns viktigaste historiska plats. Detta museum ligger på öns södra kant och dess byggnad sticker ut från mängden av färgglada blommor och pastellfärgade hus. Detta museum är födelseplatsen för öns viktigaste person. Här föddes Marie Joseph Rose Tascher de la Pagerie år 1763, och blev känd för att blev en kejsarinna när hon gifte sig med Napoleon. Museet är dedikerat till hennes liv.

  Diamond Rock: Endast ett stenkast från Martiniques sydkust kan man se en robust stenformation som ser ut som en diamant som sväller upp ur Karibiska havet. Denna stenformation är känd för att vara den viktigaste punkten där stort slag avgjordes mellan brittiska och franska styrkor under Napoleonkrigen. Diamond Rock är också älskad av sportdykare som flockar hit för att dyka ner i de många undervattengrottor som gömmer sig vid stenformationen. Här kan de som vågar sig på att dyka få se ett otroligt färgglatt undervattenliv med härliga koraller och massor av olika färgrika arter av fiskar.

  Följ La Caravella stigen: Detta är en av de många vandringsleder som ger dess fotgängare en chans att dyka in i det vilda inlandet och njuta av Martiniques oslagbara natur. Följer ni La Caravella leden kommer ni att vandra längs med havet till djupa skogsparti och genom koloniala ruiner. Leden börjar vid de stora mangroverna på öns östra strand och tar er sedan över Anse Tartane klipporna till skogen där ni kan upptäcka ruinerna av Dubuc slottet. Detta är en vandringsled som är av enkel svårighetsgrad och kommer ge er en fantastisk överblick av de olika delarna av Martinique.

  Road trip med min hyrbil på Martinique

  Med en road trip på Martinique kan ni se ställen som många turister missar. Med så mycket att se och göra på ön, är det svårt att hinna med allt. Med en road tripp kan ni ta del av lite av allt som ön har att erbjuda. Följer ni Toute de la Trace med er hyrbil kommer ni att upptäcka många roliga sevärdheter längs med vägen. Vägen påbörjas i norra delen av Martinique och följer en väg som var byggd på 1700-talet. Längs med denna väg kommer ni att passera genom regnskog, upp längs med vulkanens sidor och köra längs med kusten. Längs med denna färd kommer ni att stöta på sevärdheter som Jardins de Balata, den botaniska trädgården, Saint-Pierre, staden som var huvudstad för ön men förstördes av ett vulkanutbrott och många fler intressanta platser.

  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil på Martinique?

  För att kunna hyra bil på Martinique behöver ni vara minst 21 år gammal och ha haft ert körkort i minst ett år. Dock så kan minimum åldern vara högre beroende på vilken leverantör och vilken bilkategori ni väljer. Något man också bör tänka på, är att de flesta leverantörerna har en avgift som man behöver betala om man är en förare under 25 år.

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil på Martinique?

  Martinique har mer än 280 kilometer av fin asfalterad motorväg som enkelt gör att ni kan ta er runt på ett smidigt sätt med er hyrbil på Martinique. På ön finns där inga vägtullar, men gott om fasta fartkameror samt slumpmässiga polis kontroller.

  Lite historia

  Flera hundra år innan ön upptäcktes av Columbus, 1493, så var ön befolkat av olika karibiska stammar. Ön var av lite intresse för spanjorerna, som lämnade ön i fred. De var först 1635 som ön koloniserades av Frankrike. Ön blev en koloni till Frankrike fram tills 1779 då britterna efter många års hårt stridande, jagade bort fransoserna från ön. Martinique var i brittisk ägo fram till 1815, då britterna lämnade tillbaka ön till Frankrike till följd av Napoleonkrigen, och har sedan dess tillhört Frankrike.

  Förutom vara platsen för en hel del slagfält mellan Frankrike och Storbritannien har ön också råkat ut för en hel del naturliga katastrofer. Saint-Pierre som var öns huvudstad och kulturella centrum förstördes och nästan all befolkning i staden omkom när den aktiva vulkanen hade ett förödande utbrott 1902, vilket ledde till att Fort de France blev öns huvudstad. Numera är ön en lugn plats och hör till de bästa resmålen i Karibien med underbara upplevelser för dess besökare.

  Vad är valutan på Martinique?

  Eftersom Martinique tillhör Frankrike, så räknas Martinique med i EU, vilket gör att den officiella valutan är euro. Har ni inte växlat innan ni kommer till ön, finns där gott om växelkontor på flygplatsen samt flera uttagsautomater i Fort de France.

  Vilken tidszon är Martinique i?

  Martinique tillhör GMT-4 tidszonen vilket gör att det är sex timmars skillnad från svensk sommartid och fem timmar när vi har vintertid.

  Vilka är de mest använda fraserna på Martinique?

  Det officiella språket i Martinique är franska, men öborna pratar också kreol. Engelska är ett språk som mycket få kan, och det är då endast några fraser. Här nedan är några användbara fraser att kunna för att förenkla er resa på Martinique.

  Hej - Salut
  Godmorgon - Bonjour
  God eftermiddag - Bon après-midi
  God kväll - Bonsoir
  Vart är närmaste polishus? - Où se trouve le poste de police le plus proche?
  Vart är närmaste sjukhus? - Où se trouve l'hôpital le plus proche?
  Kan jag betala med kreditkort? - Puis-je payer par carte de crédit?
  Hur mycket kostar den här? - Combien ça coûte?
  Tack - Merci

  El - Behöver jag en reseadapter på Martinique?

  Martinique använder samma uttag som i Frankrike, så där är inga behov av att ta med sig en reseadapter för att kunna använda de eluttag i Martinique.

  Behöver jag visum för att resa till Martinique?

  För nordiska medborgare är det visumfritt att resa till Martinique.

  Sveriges konsulat på Martinique
  Consulat de Suède
  Immeuble Blandin Z. I. Les Mangles
  97231 Le Lamentin
  Telefon: +596-42 61 62
  E-post: phd@andredespointes.com

  Nyttiga länkar

  Turistinformation, Martinique

  Reseinformation, Martinique