Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I MARTINIQUE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Martinique

  Generell information
  Martinique är en härlig paradisö i Karibien. Med sitt moderna och väl utbyggda vägnät lämpar sig Martinique perfekt för bilhyra. Hämta upp en hyrbil redan på flygplatsen eller i centrum av Forte-De-France. Kör till en egen strand och njut av Martinique i din egen takt. Hitta ditt eget smultronställe och koppla av i skuggan av en palm. Med en hyrbil på Martinique upplever du mer.

  Regler vid bilhyra på Martinique
  För att få hyra en bil måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer). Du måste ha haft körkort i minst 1 år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Säkerhetsbälte är obligatoriskt för förare och passagerare. Barn under 12 år måste sitta i baksätet och barn under 6 år måste sitta i bilbarnstol eller på bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar på Martinique:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 90 km/h
  • Motorväg: 110 km/h

  Trafikregler
  Martinique har högertrafik. Fartkameror och manuella kontroller är vanliga. Håll hastighetsbegränsningarna. Kör defensivt och håll avstånd till andra fordon.

  Bensinstationer
  Det finns många bensinstationer på Martinique och många av dem säljer även snacks och läsk.

  Vägtullar och avgifter
  Det finns inga vägtullar eller vägavgifter på Martinique.

  Parkering
  På Martinique är det enkelt att hitta parkeringsplats. De flesta hotell erbjuder säker parkering. Undvik att parkera hyrbilen på gatan under natten och lämna aldrig värdefulla saker i bilen.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Hyrbilsförsäkringar varierar så försäkra dig om att du läser informationen nedan innan du gör din bokning. Regler som gäller i landet där du hyr bil gäller under hela hyresperioden.

  Alla våra hyrbilar inkluderar stöldskydd och försäkring som täcker kollision. Bilhyran begränsar eventuella skador på bilen eller förluster till ett visst självriskbelopp som visas på din voucher. Om du planerar att utnyttja försäkringar som erbjuds genom ditt kreditkort vänligen kontakta kreditkortsbolaget direkt för detaljer. Specifik försäkringsinformation för din bilhyra kommer att finnas på din voucher.

  Hyresrestriktioner

  Med hyrbil på Martinique är du inte tillåten att resa utanför landet och det är inte heller tillåtet att ta bilen på en färja.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Extra avgifter och speciella restriktioner kan förekomma. Vissa uthyrare tillåter inte att man kör hyrbilen utanför Martinique. Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

  Envägshyror
  Envägshyror inom landet är tillgängliga mot extra kostnad. Envägshyror till andra länder är inte tillåtna.