Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I
  FORT DE FRANCE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Fort de France - Boka och spara

  Auto Europe har gjort det enkelt att hitta hyrbilar runt om hela världen. Auto Europe finns i över 180 länder med många upphämtningsplatser i varje land. Om det är en hyrbil i Port de France, ni är intresserade i, är Auto Europe utan tvekan det briljanta valet. Fördelarna ni får med Auto Europe är förutom marknadens bästa priser, det enorma utbudet av fordon från flera olika leverantörer, tillgång till vårt prisbelönade kundservice som är redo att svara på alla era frågor, och hjälpa till där det behövs, alla dagar i veckan. Detta är endast en droppe i havet utav alla de fördelar ni får med att välja Auto Europe. Använd vår smarta sökmotor för att få en smidig överblick, så ni enkelt kan se alla de alternativ ni kan välja mellan.

  Fort de France är huvudstad på Martinique och är en lugn och charmig stad som domineras av fängslande gamla hus i typisk fransk stil. Staden är nästan en kopia på hur Paris såg ut under 1800-talet, med dess arkitektur, små affärer och restauranger, bland tropikerna är detta den närmaste platsen man kan komma till gamla Paris. Staden är uppbyggt runt den mäktiga St-Louis katedralen som är huvudattraktionen för staden. Här finns även ett bibliotek som byggdes för världsutställningen i Paris 1889, som sedan monterades ner i Paris för att sedan monteras upp i Fort de France. Runt en fjärdedel av öns befolkning bor i Fort de France med sitt historiska fort och har fått beteckningen en av de vackraste vikarna i världen. Många ambitiösa projekt pågår runt om i staden, för att göra den till den mest attraktiva staden i Karibien.

  Hur är trafiken i Fort de France?

  För att verkligen kunna utforska denna underbara ö i Karibien är det verkligen värt att hyra bil i Fort de France, vilket också är det mest pålitliga sättet att ta sig runt. Att ta sig runt Fort de France och ön är enkelt med hjälp av ett välbyggt vägnätverk som håller mycket hög standard enligt Karibiska mått. På ön finns det mer än 280 kilometer av motorväg som gör det enkelt att ta sig till sina önskade resmål. Något som dock är en liten nackdel, är att eftersom mer än en tredjedel av öns befolkning bor i Fort de France, gör det att under rusningstid så plågas staden av mycket tung trafik. Samma gäller även kvällstid, då alla vill komma tillbaka från de härliga stränderna till staden. Utöver det så är det rekommenderat att anpassa en defensiv körstil, då många ö-bor kör väldigt aggressivt. Vi har en utmärkt sida för att få ytterligare körinformation för Martinique.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Fort de France?

  Generellt runt om hela ön är det enkelt att hitta en ställe att parkera er hyrbil från Fort de France, och oftast utan någon avgift. Det som skiljer sig från mängden är vid huvudstaden, Fort de France, och populära turistattraktioner, som man kan förvänta sig att behöva en parkeringsavgift.

  I staden finns det gott om möjligheter att kunna parkera er hyrbil på. Det är möjligt att parkera vid trottoaren och mellan måndag och fredag vid tiderna 08:00 - 12:00 och 14:00 - 17:00 så kostar det närmare två euro per timme att parkera. Parkerings under helgen och hela augusti månad är det gratis att parkera vid dessa platser. Skulle där inte vara några lediga platser, så kan man söka sig till de större parkeringshusen som brukar ha gott om plats. Några bra alternativ att välja mellan är ett parkeringshus vid den fina Lafcadioa Hearn Park med plats för mer än 500 fordon, eller Savannah parkeringen vid arkeologimuseet med plats för runt 400 fordon.

  Fort de France flygplats

  Aimé Césaire internationella flygplats är öns enda flygplats och ligger 12 kilometer söder om Fort de France. Om ni har valt att hyra bil i Fort de France istället för på flygplatsen, så kan ni kan ni enkelt ta er in till staden antingen via kollektivtrafik eller med hjälp av taxi. Denna flygplats räknas med sina närmare två miljoner passagerare årligen som Frankrikes 12:e mest trafikerade flygplats.

  Fort de France flygplats (FDF)
  Adress: BP279, Le Lamentin 97285, Martinique
  Telefonnummer: +97 596 42 19 95
  Hemsida: www.martinique.aeroport.fr

   

  Att göra i Fort de France

  • Fort Saint Louis: Detta fort ligger stolt på en halvö i utkanten av staden och är ett mäktigt slott som upprättades 1638. Fortet var en mycket viktig försvars plats för ön, och genom historiens gång har den lyckats genom djärva och unika planer avfärda flera anfall mot ön. Delar av fortet används fortfarande av franska flottan. De delar som inte används av flottan, är öppna för offentligheten och här finns även ett museum där man kan ta del av öns historia.

  • Schoelcher biblioteket: Precis som Eiffeltornet så var detta bibliotek byggt för världsutställningen 1889 i Paris. Efter det så monterades biblioteket ner och bit för bit seglades till Fort de France där det metodiskt sattes ihop för att bli öns vackraste byggnad. Dess mosaik i romansk bysantinsk stil är helt makalös och det är enkelt att förstå varför många reser hit för att skåda denna fantastiska byggnad.

  • Saint Louis katedralen: Nära torget som är fullt av roliga marknader och små intressanta butiker ligger den mäktiga Saint Louis katedralen, som ursprungligen var byggd 1671. Men under stadens förflutna med jordbävningar och bränder har katedralen flertal gånger totalförstörts. I slutet av 1890 byggdes den upp ännu en gång, denna gång av samma skickliga arkitekt som byggde Schoelcher biblioteket, och är samma byggnad som man kan skåda i nutid.

  • Plage La Francaise: I mitten av staden är det fullt möjligt att njut av en härlig och välskött strand. Det är en relativt liten men mycket populär för att för en stund komma från den ibland hektiska trafiken i staden. Detta är den enda stranden i staden, så med ett besök här behöver man inte köra några längre sträckor för att ta sig till en härlig sand strand för sol och bad.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Fort de France

  Saint Pierre

  Saint Pierre var för ön största och äldsta stad och agerade som huvudstad för Martinique. Men staden förstördes totalt och alla dess invånare förutom tre omkom i det vulkanutbrott som skedde den 8:e maj 1902. På endast 10 minuter så begravdes staden i lava. Numera är Saint Pierre en liten stad med små mysiga gator, där ni kan se många minnen från utbrottet i stadens vulkanmuseum. Ett populärt ställe att stanna på i staden är ruinerna till det som förr var Karibiens främsta teater med 800 sittplatser.

  Balata

  Runt tio minuter med er hyrbil hittar ni Balata norr om Fort de France. Staden är ett mycket attraktivt resmål för många turister som reser hit för att ta del av havsutsikten som staden bjuder på samt den enormt vackra botaniska trädgården Jardin de Balata. Inne i staden finns där en kopia av den välkända katedralen Sacré-Coeur som finns i Paris. I den vackra trädgården kan man gå längs hängbroar högt uppe bland trädtopparna och vandra i sällskap av små men färgglada kolibrier. Detta är också det främsta resmålet för de som letar efter de bästa vattnet för att dyka i.

  Vulkanen Pelée

  För de som känner sig äventyrliga eller om man önskar ta paus från slappandet på en av de många fina stränderna så ligger den 1 397 meter höga aktiva vulkanen Pelée drygt fem kilometer från Saint Pierre. Här finns många olika vandringsleder, i varierande svårighetsgrader som tar er igenom den regnskog som omger berget och ända upp till toppen. En vandring från botten till toppen tar drygt fyra timmar.

  Geografisk information & historia

  Fort de France ligger på västra delen av ön Martinique som är en relativt liten ö i Karibien bland andra välkända öar som Guadeloupe och Barbados. På ön bor det drygt 400 000 invånare med en tredjedel av detta som är bosatta inne i Fort de France. Reser ni hit kan ni förvänta er ett fuktigt tropiskt väder, med fint väder året runt. För de flesta månaderna så ligger genomsnitts temperaturen på runt 29 ° C med låg risk för regn.

  Fort de France, eller Fort Royal som den kallades först och är ett namn som fortfarande använda av ö-borna, grundades i mitten av 1600-talet då franska bosättare anlände till ön. Men det var inte öns huvudstad förrän till 1902 då öns äldsta och antika stad, Saint Pierre, förstördes i ett vulkanutbrott. Fort de France har haft sin andel av katastrofer, det blev erövrat av en brittisk expedition, delvist förstörd av en jordbävning 1839 och en stor brand härjade runt 1890.

  När staden blev utnämnd till huvudstad så dök nya problem upp då tillväxten ökade markant och där fanns inte tillräckligt med vattenförsörjning till alla, och träsken runt staden ledde till att många drabbades av gula febern, och befolknings antalet sjönk rejält. Numera är träsken borta och staden är öns viktigaste ekonomiska centrum och många nya ambitiösa projekt has startas för att förnya staden.

  Ta sig runt i Fort de France

  Oavsett om ni anländer till Martinique med flyg eller kryssnings båt så är ni inte långt ifrån Fort de France, som är öns största stad. Att vandra runt till fots i staden är ett mysigt sätt att uppleva denna charmiga och lantliga stad. Men för att verkligen kunna ta del av vad ön har att erbjuda så är en hyrbil det bästa alternativet jämför med kollektivtrafik eller dyra taxi resor.

  Buss
  Inne i staden finns det privatägda stadsbussar som tar er till olika platser i staden och dess närliggande orter. Något man bör tänka på, är att trots att där är avsatt avgångstider för bussen, så avgår det inte förrän bussen är fullsatt. Bussar utanför staden skiljer sig markant från de i staden. De utanför Fort de France kallas för TC, taxis collectifs, och är minivans med plats för 12 personer och agerar som öns bussar.

  Båt
  Från Fort de France finns där ett utmärkt sätt att ta sig till öns större turistområden och olika fina stränder och det är genom en färja som har reguljära avgångar. Dessa skyttel färjor är ett bra alternativ om man vill undvika Fort de France tunga trafik under rusnings tid för att på ett snabbt och bra alternativ till hyrbil att ta sig till en härlig strand för att njuta av sol och bad för dagen.

  Nyttiga länkar

  Officiell sida, Fort de France

  Tillbaka till toppen