Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ
  FORT DE FRANCE FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Fort de France flygplats med Auto Europe

  Auto Europe är en hyrbils förmedlare som har varit i branschen sedan 1954 och har under alla dessa åren lyckats knuta nära kontakter med stora välkända leverantörer världen runt, samt mindre lokala. Orsaken vi samarbetar med stora likväl mindre lokala är att ni skall få ett så stort utbud som möjligt att välja mellan när ni letar efter en hyrbil på Fort de France flygplats och andra platser i världen. Med Auto Europe briljanta sökmotor kan ni hitta hyrbilar i över 180 länder, till ett pris som ingen annan aktör på marknaden kan slå. Är ni ute efter pålitliga fordon, till de lägsta priserna och med oslagbara förmåner som inga kreditkortsavgifter, gratis avbokning upp till 48 timmar innan bokad upphämtnings dag, samt en prisbelönad kundtjänst som är fylld av hyrbils experter som är redo alla dagar i veckan att ge er kundstöd.

  Fort de France flygplatsen är er ingång till att kunna ta del av Martinique som är liten ö i hjärtat av Karibien fylld av häpnadsväckande landskap, spektakulära stränder och härliga orter där det ser ut som att tiden har stått till för flera årtionden. Fort de France som är huvudstad på ön ligger en kort körfärd från flygplatsen och från här tar ni er enkelt ut till alla sevärdheter som ön har att erbjuda. Om ni är äventyrlig av er så är ett besök till den aktiva vulkanen Pelée med utmanade vandringsleder ett måste. Är ni ute efter lugn och ro, är någon av de mycket fina stränder där ni kan njuta av det tropiska vädret som håller en genomsnitts temperatur på 28 ° C året runt. Oavsett vad ni är ute efter så kan ni få en drömupplevelse i Martinique.

  Flygplatsinformation

  Den enda flygplatsen på Martinique ligger söder om öns huvudstad Fort de France, och det närmaste större samhälle, drygt 2 kilometer norr om flygplatsen, är Le Lamentin. Flygplatsen som har varit öppen sedan 1950 har under de senaste åren sett en ökning på antalet som flyger till Martinique, runt 2 miljoner passagerare årligen hanterar flygplatsen. Från Sverige går där inga direktflyg, utan man behöver antingen flyga till USA eller till Frankrike och från där ta ett direkt flyg.

  Fort de France flygplats (FDF)
  Officiellt namn: Martinique Aimé Césaire internationella flygplats
  Adress: BP279, Le Lamentin 97285, Martinique
  Läge: I förorten Le Lamentin, runt 10 kilometer från Fort de France ligger öns enda flygplats på Martinique. För att ta er in till huvudstaden behöver ni bara följa vägen A1.
  Flygbolag på flygplatsen: De större flygbolagen som opererar denna linje är: Air France, Air Caraibes, American Airlines, Air Canada, KLM, Air Transat och Airways France.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Fort de France flygplats?

  Det är av yttersta vikt att ni läser igenom er voucher om ni skall hyra bil på Fort de France flygplats, så att ni vet med vilken leverantör ni skall hämta upp ert fordon och vart. Dessutom står all nödvändig information som ni behöver veta om er hyra i vouchern som ni får när ni har fått en bekräftad och betald hyrbil. Ett tips är att skriva ut den på svenska och på franska, så att de kan enkelt läsa vouchern. Detta eftersom svenska är inte ett språk som pratas på Martinique, och engelska är inte så utbrett heller. När ni har visat upp vouchern och lämnat depositionen är det dags att inspektera bilen. Kan inte poängtera starkt nog, att ta er tiden att kolla hyrbilen ni får för eventuella skador som inte står noterade i kontraktet med leverantören. Vi jobbar med både mindre lokala samt större välkända leverantörer på plats. Här nedan är några av de vi jobbar med och dess kontakt information.

  Avis hyrbil på Fort de France flygplats Avis hyrbil på Fort de France flygplats
  Aéroport de Fort de France,
  Lamentin, Martinique 97232

  +596 596 421 100
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07:00 - 22:00
  Europcar hyrbil på Fort de France flygplats Europcar hyrbil på Fort de France flygplats
  Aéroport de Fort de France,
  Lamentin, Martinique 97232

  +596 596 421 100
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07:00 - 22:00
  Keddy hyrbil på Fort de France flygplats Keddy hyrbil på Fort de France flygplats
  Aéroport de Fort de France,
  Lamentin, Martinique 97232

  + 596 596 424 242
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07:00 - 22:00
  Sixt hyrbil på Fort de France flygplats Sixt hyrbil på Fort de France flygplats
  Impasse du Lareinty,
  Lamentin, Martinique 97232

  + 596 596 601 416
  Öppettider:
  Måndag - Lördag: 07:30 - 20:30
  Söndag: 13:00 - 20:30

  Terminaler

  Vad ni kan förvänta er av Fort de France flygplats är att den har en liten gammal terminal som är uppdelad på två våningar. Botten våningen är där man anländer medans andra våningen är där avgångar sker ifrån. Med den ökade turismen till ön, så har ett utbygge av den lilla flygplatsen påbörjats som kommer att förnya och öka flygplatsens kapacitet. Det nya bygget förväntas vara klart till 2020. Beroende på vilken leverantör ni har valt att hämta upp er hyrbil på Fort de France flygplats kan det vara så att ni behöver ta en skyttel buss för att ta er till er leverantör. De flesta finns dock temporärt vid P1 parkeringen mittemot terminal byggnaden.

  Flygplatsfaciliteter

  Eftersom flygplatsen är en liten flygplats så finns här inte alltför mycket att välja på. Vad som är bra att ha i åtanke är att flygplatsen endast har öppet mellan 07 - 22 alla dagar i veckan. På bottenvåningen där man ankomsthallen är kan ni hitta ett litet utbud av butiker och tjänster som valuta växlings kontor, bankomater och lite turist information. På andra våningen hittar ni presentbutiker med ett litet utbud av typiska souvenirer från ön, en butik om ni vill handla tullfritt. Det är även vid andra våningen ni hittar restauranger och kaféer om ni behöver stilla er hunger. Wifi- finns runt hela flygplatsen, och den första halvtimmen är gratis.

  Hur man kan ta sig till och från Fort de France flygplats?

  Valet av transport för att ta sig från flygplatsen är för tillfället väldigt begränsat. Det är tänkt längre fram i framtiden att en spårvagns linje skall förbinda flygplatsen med Fort de France. Men just nu är det bästa sättet att hyra bil på Fort de France flygplats om man önskar ett smidigt och ekonomiskt sätt att ta sig från flygplatsen. Det enda andra alternativet som finns just nu är att är att åka med taxi, som står utanför ankomsthallen. Med er hyrbil kan ni enkelt nå huvudstaden, Fort de France, genom att följa vägen Rocade som tar er direkt till centrala staden på runt 10 minuters körfärd.

  Parkeringstips

  Parkeringen på flygplatsen har nyligen gjorts om och det jobbas hårt för att ständigt förbättra parkerings möjligheterna. Numera är den offentliga parkeringen uppdelat i två sektioner. Parkeringen för kort tids parkering och besökare, P1, ligger mittemot terminal ingången. Det är även här där de flesta leverantörerna har sina tillfälliga kontor. För de som önskar parkera en längre stund och flygplatspersonal finns P2 parkerings som ligger en bit bort från terminal byggnaden. Totalt finns där 1413 parkerings platser där 28 är reserverade för handikappade. Biljett kan köpas vid ingången till parkeringsplatserna, men där finns även sex stycken automater inne i terminalen, där ni kan köpa parkerings biljett också, för att slippa behöva stå i kö.

  Nyttiga länkar

  Flygplatsinformation Fort de France