Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I CURACAO

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil I Curacao till de bästa priserna

  Den cirka 470 kvadratkilometer paradisön ligger mitt emellan öarna Aruba och Bonaire i Karibiska havet, tillsammans bildar de de så kallade ABC-öarna. Curacao tillhör det Nederländska riket och är den största ön av de Nederländska öarna i Västindien. Holländska är därför det officiella språket, trots detta är det papiamentu som de flesta lokalborna talar. Även engelska, spanska, portugisiska och curacaons talas och förstås i stor utsträckning. På Curacao hittar du allt du förväntar dig av en paradisö mitt ute på havet; vita ständer, turkost vatten, häpnadsväckande natur och en stämning som du inte kan hitta någon annanstans. Boka din hyrbil i Curacao med Auto Europe redan idag och upplev allt ön har att erbjuda på bästa sätt.

  Trots att Curacao bara är lite över sex mil lång, skiljer sig det södra kustområden sig en hel del från det norra. I norr finns kalkstensklippor som under århundraden formats av havet och de starka nordöstliga vindarna. Terrängen är ojämn och havet kan vara oförutsägbart på grund av den konstanta vinden, detta har gjort att de flesta har valt att bosätta sig på andra delar av ön. Kustlinjen längst den södra delen däremot har flera vikar som bildar stränder man bara trodde fanns på tv. Det är hit du ska bege dig om du vill upptäcka stränderna som pryder resebroschyrerna och bada i turkost vatten som aldrig verkar ta slut. Det är också i den sydliga delen som öns huvudstad, Willemstad, ligger i. De flesta av öns 130,000 invånarna bor här bland de färgglada husen och de charmiga gatorna. När du behöver en paus från stranden erbjuder Willemstad mysiga caféer, härlig atmosfär och självklart lokal cuisine från havet.

  Vilka är de viktigaste körreglerna i Curacao?

  Om du planerar att hyra bil i Curacao är det viktigt att du är medveten om vilka trafikregler och lagar som finns här innan du beger dig ut på vägarna. Du kan läsa om landets regler här, men de viktigaste körreglerna är:

  • I Curacao är det högertrafik.
  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt för både förare och passagerare.
  • Det är lagligt att köra om andra bilar på både vänster och höger sida när vägen är tvåfilig.
  • Hastighetsgränsen är 40 km/h i tätort.
  • Hastighetsgränsen är 60 km/h på landsvägar.

  Att göra i Curacao

  Njuta av livet, det är det enkla svaret på vad du kan göra här Vill du ha lite mer konkreta tips har vi det också. På ön finns det mycket att se och göra, du kommer inte ha tråkigt en sekund medan du är här. Några aktiviteter och sevärdheter är:

  • Hato Caves: Norr om Willemstad, nära flygplatsen ligger de uråldriga Hato Caves. Inte nog med att grottorna är imponerade i sig, de är också fulla av historia. Väggarna är pryda av grottmålningar som tros vara runt 1,500 år gamla. Det var även i dessa grottor som urbefolkningen gömde sig i för att undvika att bli sålda som slavar när européerna kom till ön på 1500-talet. Du kan uppleva grottorna själv eller kan du boka en guidad tur varje dag mellan 09.00 och 16.00.

  • Sea Aquarium: Det går inte bara att hitta färgglada fiskar och delfiner ute i havet, du kan också hitta dem på Curacao Sea Aquarium. Från att de började sin verksamhet 1984 har de lyckats skapa naturliga habitat till sina djur med hjälp av sitt öppen-vatten system. Det innebär att alla havsdjurshabitat är i direkt kontakt med havet och att färskt havsvatten pumpas in i aquariumet 24/7. Här kan du komma och se allt från delfiner, sjölejon, rockor, hajar, sköldpaddor och många olika sorters fiskar. Att besöka Curacao Sea Aquarium kostar 21 euro för en vuxen och 11 euro för barn mellan 5 och 12 år, barn under 4 år går in gratis.

  • Snorkla vid Playa Kalki: Platsen kallas Alice i Underlandet eftersom det känns som du kommit till en helt annan planet när du öppnar ögonen under vattenytan vid Playa Kalki. Detta är en av öns bästa snorklingsplatser på grund av den levande korallen och för att havet ofta är lugnt och strömmarna oftast inte är så starka. Ta på dig din snorkelsmask och dyk ner bland ett havsparadis utan dess like. Andra bra snorkelplatser på Curacao är Blue Room, Porto Mari, Superior Producer och Tugboat.

  • City Beach 88: I Willemstad hittar du öns ända stadsstrand City Beach 88. Här kan du relaxa i en solstol med en drink i handen efter att ha gått runt i huvudstaden. Det finns restauranger och barer som erbjuder både mat och dricka, Happy hour är varje dag mellan 17.00-18.00. City Beach 88 är en populär plats bland både lokalbefolkningen och turister så passa på att vara där i god tid för att få solstolar om du vill se solnedgången från denna fantastiska strand.

  • Spela golf på The Old Quarry Golf Course: Spela golf med utsikt över Karibiska havet på The Old Quarry Golf Course. År 2010 designade Peter Dye denna naturnära golfbanan som varje år välkomnar flera golfsugna turister. Banan har 18 hål och ett klubbhus där du efter din golfrunda kan äta i restaurangen eller varva ner i loungen. Curacao har två andra golfbanor som heter Blue Bay Golf med 18 hål, och Curacao Golf & Squash Club med nio hål.

  Road trip med min hyrbil i Curacao

  Genom att skaffa en hyrbil på Curacao kan du köra runt ön och uppleva allt på dina egna villkor. Ön som bara ligger 7 mil norr om Venuzuela har massvis att erbjuda när det kommer till miljö och natur. Klipporna i norr har fantastiska utsikter och en vild terräng medan det lite lugnare söder har vita stränder och snorkelparadis. Curacao har något för alla och här har vi listat fem olika dagsturer du kan ta på den västindiska ön. Med våra envägsval, kan du hämta upp bilen på ett ställe och lämna på ett annat, vilket ger dig en ultimat bilsemester.

  • Christoffelpark: Parken består av tre gamla plantag som nu bildar Curacaos största nationalpark. Parken har ett rikt natur- och växtliv där du kan se arter som bara förekommer på denna delen av ön. Men det är inte bara den vackra naturen som gör Chrstoffelpark till en populär turistattraktion, det är också områdets historia. Som sagt fanns det förr tre plantag här, än idag kan du besöka de gamla plantage husen, dammarna, brunnarna och mycket mer från denna tid. På Museum Savonet kan du lära dig allt om de gamla plantagen. Parken erbjuder också flera olika guidade turer, vandringsleder och bilsafari.

  • Djuphavsfiske: För de som tycker om fiske finns möjligheten att åka ut på det öppna havet och fiska de stora fiskarna som befinner sig här. Året runt simmar segelfisk, vit och blå marlin, wahoo, barracuda, seriola och kingfish runt i dessa vatten och djuphavsfiske har därför blivit en populär aktivitet bland både lokalbefolkning och turister. Har du ingen egen båt kan du åka med företagen Fish Curcao eller Ron Fish Trips som tar ut dig på djuphavsfiske på de rätta ställena. Kom bara ihåg att boka i förväg eftersom platserna snabbt bokas upp, speciellt december-april.

  • Chobolobo: Har du hört talas om Curacao Liquer? Det är öns alldeles egna blå likör som görs av apelsiner som bara växer här på ön, är likören inte gjord här är det därför ingen äkta Curacao Liquer. Du kan besöka Chobolobo och lära dig allt om hur drycken görs och historiken bakom den, antingen genom en guidad tur eller bara genom att besöka fabriken här. Självklart finns här också en bar och souvenirbutik så du kan testa produkten. Chobolobo är öppet 08.00-17.00 måndag till fredag och är gratis att besöka, om du inte väljer att köpa till en guidad tur det vill säga.

  • Klein Curacao: Den tre kvadratmeter lila ön ligger bara en mil sydväst om Curacao. Ön brukade vara full av grönska och bönder brukade låta sina getter gå fritt för att beta här. Det var främst bönder och fiskare som höll till på Klein Curacao. Idag är ön obebodd och har förlorat sitt gröna landskap, men den gamla fyren står kvar och är en sevärdhet trots att de flesta som besöker ön är där för att snorkla, dyka, sola och bada. Varje tisdag, onsdag, torsdag, fredag och söndag kan du åka med Mermaid Boat Trips till Klein Curacao för att njuta av din alldeles egna paradisö iväg från alla turister på Curacao. Ta en dagstur hit och njut av strålande sol, turkost vatten, men framför allt av lugnet och atmosfären på denna vackra lilla ö.

  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil i Curacao

  För att köra i Curacao behöver du ett giltigt körkort. De flesta hyrbilsföretagen kräver också att du måste vara minst 21 år och haft körkort i över ett år. För förare under 25 kan även en extra avgift tillkomma. Detta är de vanligaste villkoren för att få hyra bil i Curacao, dock kan det variera mellan olika bilkategorier och företag.

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Curacao

  Nej, det finns inga vägtullar eller vägavgifter i Curacao.

  Lite historia

  Det var folkgruppen arawak som först bosatte sig på Curacao för cirka 6,000 år sedan efter att ha migrerat från Sydamerika. När Christoffer Columbus sedan upptäckte Karibien var det flera europeiska länder som kom hit för att upptäcka och erövra. På 1500-talet var det spanjorerna som kom till ön, men de upptäckte snart att Curacao verken hade guld eller tillräckligt mycket färskvatten för att bygga odlingsmark och lämnade därför snart ön. Det var sedan Nederländerna som kom till ön år 1634, sedan dess har Curacao varit en del av det Nederländska kungariket och invånarna här har Nederländska pass. Det var också under 1600-talet som slavhandeln var som värst. Det var inte bara urbefolkningen på Curacao som blev sålda som slavar, utan slavar från Afrika kom också hit innan de skickades vidare till Amerika. Denna slavhandel är anledningen till att språket papiamentu tillkom, det språk som än idag talas av de flesta invånarna i Curacao. Slavar, slavhandlare och köpemän kunde inte kommunicera med varandra eftersom de talade olika språk, detta ledde till att papimentu utvecklades som är en blandning mellan portugisiska, spanska, holländska och afrikaans.

  Vad är valutan i Curacao?

  Den officiella valutan i Curacao är nederländska Antillergulden, men de kallas ofta för florin. En florin är värd cirka 4.5 kr. Dock används amerikanska dollar också flitigt på ön och även euro på några av de främsta turistställena. Tänk på att om du betalar med amerikanska dollar eller euro så får du alltid tillbaka växeln i florin. I de flesta restauranger, hotell, större affärer och butiker går det också att betala med korten VISA och MasterCard. Detta går inte att räkna med på alla ställen dock, så vi rekommenderar att ha med lite kontanter för säkerhetsskull. Bankomater går att hitta runt om på ön.

  Vilken tidszon är Curacao i?

  Curacao ligger i den så kallade nordamerikanska atlantnormaltid precis som Barbados, Grönland och Puerto Rico. Det innebär att Curacao är sex timmar efter Sverige.

  Vilka är de mest använda fraserna i Curacao?

  När man åker till ett annat land är det alltid kul att lära sig lite av språket. Som sagt talas det många olika språk i Curacao, men det officiella språket är nederländska. Några viktiga fraser att ha på minnet är:

  Hej - Hi
  God morgon - Goedemorgen
  Godkväll - Goedenavond
  Var ligger närmaste polisstation? - Waar is het dichtstbijzijnde politiebureau?
  Var ligger närmaste sjukhus? - Waar is het dichtstbijzijnde ziekenhuis?
  Var finns närmaste bankomat? - Waar is de dichtstbijzijnde geldautomaat?
  Vart ligger [plats]? - Waar is [plats]?
  Kan jag betala med kreditkort? - Kan ik met creditcard betalen?
  Kan jag betala med kort? - Kan ik met een kaart betalen?
  Hur mycket kostar det? - Hoeveel kost het?
  Tack - Dank
  Behåll växeln - Houd de uitrusting

  El - Behöver jag en reseadapter i Curacao?

  Ja, standar uttagen är 110V, även kallad “typ A”, vilket är samma två-håliga uttag som används i USA. I Sverige använder vi 220V uttag och därför behöver du en adapter om du reser hit. Glömmer du den hemma finns här också butiker och även vissa hotell som säljer.

  Behöver jag visum för att resa till Curacao?

  Som svensk medborgare behöver du inget visa för att resa till Curacao, så länge du inte stannar i landet mer än 90 dagar. Vissa nationaliteter, till exempel Kuba eller Haiti, behöver ansöka om turistvisum innan de kan resa till landet. Allt du som svenskmedborgare behöver är ett giltigt pass, biljett hem och pengar så du kan försörja dig medan du besöker landet.

  Det ligger ingen svensk ambassad på ön, behöver du svenska ambassadens hjälp ska du i första hand vända dig till den i Haag.

  Sveriges ambassad i Haag
  Sveriges ambassad i Haag
  Johan de Wittlaan 7
  JR Den, 2517 Haag
  Email: ambassaden.haag@gov.se
  Telefon: +31 79 412 02 00

  Nyttiga länkar

  Curacao flygplats

  Turistinformation Curacao

  Tillbaka till toppen