Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I BARBADOS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Barbados - Upplev den exotiska ön i Västindien

  Vem drömmer inte om att semestra på en ö med vita stränder, palmer med kokosnötter och turkosblått vatten? Åker du till Barbados i Västindien kan du göra just det! Detta är ett paradis för den som gillar slöa stranddagar, god mat från havet och solsken i mängder. Barbados är också en fantastisk destination för de som gillar äventyr och med sitt fantastiska läge i Atlanten och Karibiska havet bjuder ön på dykmöjligheter i världsklass. Ta dig under ytan och upplev denna magiska värld fylld av koraller, havssköldpaddor, sjunkna skepp och färgglada fiskar. Även på land finns det äventyr till hands för den som vill hålla sig torr. Åk på en safari på ön och kör längst kusten till vackra utsiktsplatser, mäktiga raviner och hemliga bukter och stränder.

  Ön är inte särskilt stor och en bil ger dig friheten du behöver för att obehindrat utforska på egen hand. Auto Europe har flera erbjudande på hyrbil i Barbados och här på vår hemsida kan du jämföra alla dina alternativ. Enkelt fyll i den efterfrågade informationen i vår sökmotor och klicka dig fram till ett fordon som har allt det du behöver. Du kan jämföra leverantörer, fordon och priser enkelt på vår hemsida och sen boka hyrbilen du vill ha direkt online. Det blir inte lättare än så! Behöver du hjälp med att hitta semesterbilen till ditt ö-äventyr, eller om du har några frågor om våra villkor eller leverantörer, tveka inte att höra av dig till oss. Auto Europes hyrbilsexperter är tillgängliga alla dagar i veckan och du kan alltid ringa dem på +46 10 888 66 52 om du behöver hjälp via telefon.

  Vilka är de viktigaste körreglerna i Barbados?

  Den absolut viktigaste regeln att komma ihåg om du kör i Barbados är att du ska hålla dig på vänster sida av vägen. På ön är det vänstertrafik som gäller och detta kan vara smått skrämmande om man aldrig gjort det innan. Försök behålla lugnet och stressa inte upp dig för mycket, oftast tar det endast ett litet tag innan man är bekväm ute på vägarna. Om du hör bilister tuta ska du heller inte blir för stressad, även om det kan vara så att de varnar dig för något, är det också vanligt att bilister på ön tutar för att hälsa på varandra.

  De vanligaste hastighetsgränserna på Barbados är:

  • Tätort: 60 km/h

  • Landsväg: 80 km/h

  • Motorvägar: 80 km/h

  Läs gärna mer om Barbados trafikregler här.

  Att göra i Barbados

  Att ta det lugnt och njuta av semestern och tillvaron borde vara din högsta prioritet. Köp en drink med ett paraply på stranden och ta in solens värme innan du slänger dig i det genomskinliga och svalkande havet. Vi behöver inte ens nämna att Barbados är full av paradisstränder eftersom det säger sig själv. Däremot finns det mycket mer än bara så att göra på ön, fortsätt läsa för att inspireras och förhoppningsvis hitta några aktiviteter eller sevärdheter du kan ägna dig åt under din tid i denna del av världen.

  • Barbados Wildlife Reserve: Besök Barbados Wildlife Reserve för en unik och minnesvärd upplevelse med de inhemska djuren som gjort Barbados till sitt hem. Detta är ett skyddat område och djurens fristad. Många exotiska fåglar som flamingo, påfåglar och papegojor i alla möjliga färger finns här, men även de söta aporna Chlorocebus sabaeus, eller Green Monkeys som är det vanliga namnet i folkmun. Tänk på att inte störa djuren om du besöker Barbados Wildlife Reserve och du får absolut inte mata dem. Detta är ingen djurpark utan en fantastisk plats att få se de exotiska djuren i sitt naturliga habitat utan att störa eller förstöra för dem.

  • Shoppa: Att shoppa är kanske inte det första man tänker på när man hör Barbados, men ön har faktiskt mycket att fynda! Förutom lokala marknader där det säljes allt från hantverk, smycken, kläder, mat, inredning, väskor och allt där emellan så finns det även exklusiva butiker som Louis Vuitton, Michael Kors, Cartier och Tiffany & Co. Och vet du vad det bästa är? Här shoppar du utan att betala skatt! Detta betyder att du kan lyxshoppa exklusiva smycken, kläder, väskor och massa annat kul utan att lämna allt för stora spår i plånboken. Populära ställen att besöka på Barbados för den som är ute efter nyaste modet är Sheratopn Mall, Sky Mall, Little Switzerland och The Chattel Village.

  • Vattenaktiviteter: Omringad av klarblått havsvatten är det inte konstigt att Barbados har en mängd vattenaktiviteter för alla åldrar. Kanske vill du spendera dagen på en paddleboard i det varma vattnet eller så vill du hoppa på en vattenskoter för lite mer fart och fläng. Hyr en kanot och paddla dig ut till de färgglada fiskarna eller ta på dig snorkeln och få syn på fiskarna från under vattnet. Det finns goda möjligheter till både snorkling och dykning här så passa på att testa detta om det är något du velat göra länge. Några av ställena som bjuder på en levande undervattensvärld är Maycocks Bay, Shark Bank, Bell Buoy och Dottins. Andra vattenaktiviteter och sporter du kan utföra på Barbados är surfing, vindsurfing, segling och åka ut till havs för att fiska.

  • Harrison´s Cave: I hjärtat av Barbados finns det en grotta vid namn Harrison´s Cave som har en helt magisk underjordisk värld med bäckar, pooler och även små vattenfall. Grottan är naturligt skapad och det har tagit flera århundraden att forma den till vad den är idag. Grottan är gjort av kalksten och har flera stalagmiter, stalaktiter och andra droppstensformationer som bidrar till det häftiga och unika utseendet. Du kan boka en guidad tur med spårvagn i grottan och uppleva den inifrån utan mycket ansträngning från din sida, vill du hellre ta den tuffa vägen kan du dra på dig knäskydden, våtdräkten och hjälmen och utforska grottan till fots.

  • Hunte´s Gardens: Denna förtrollande trädgård är full av exotisk fauna och flora som tillsammans skapar en idyllisk grönskande plats. De starka färgerna från alla blommor och växter kommer möta dig först och var du än tittar finns det mer att se. Ta en avslappnande promenad i denna tropiska trädgård och få syn på några av öns vackra fåglar, bland annat kolibri, sparv och slätnäbbad ani. Trädgården har flera bord och stolar där du kan sätta dig för att bara njuta av den vackra miljön och det finns även möjlighet till att köpa något gott att dricka.

  Road trip med min hyrbil i Barbados

  Om du väljer att hyra en bil på Barbados kan du utforska öns alla delar utan att behöva förlita dig på dyra turistturer eller krånglig kollektivtrafik. En bil ger dig friheten du vill ha under en semester och du behöver aldrig stressa över någon tidtabell eller reda ut hur man köper en biljett. Ön är inte stor och du kan enkelt ta dig runt mellan olika stränder, byar, aktiviteter och sevärdheter under bara några timmar. På öns västra sida ligger många av Barbados bästa stränder och med en hyrbil kan enkelt ta dig mellan dem i jakt på din favorit. På den norra delen ligger bland annat Heywoods Beach och Mullins Beach medan sydvästra delen är hem till vackra Brownes Beach, Rockley Beach och Dover Beach. Även östra sidan har fina badstränder även om de överlag är lite kraftigare vindar och högre vågor här, för den som vill kan ett besök till Lakes Beach, Cattlewash eller Bath Beach på östra delen av Barbados vara önskvärt.

  Men som nämnt tidigare finns det oändligt mycket mer än bara sol och bad att hitta på ön. Högst upp vid den norra toppen finns en känd havsgrotta vid namn Animal Flower Cave som gör sig otrolig på bild. Inuti grottan kan du bada samtidigt som du har en svårslagen utsikt över det oändliga havet ifrån grottans öppning. Härifrån kan du sedan köra söderut till det historiska sockerplantaget St.Nicholas Abbey som än idag är i bruk. I närheten finns också en utsiktsplats vid namn Cherry Tree Hill Reserve som ger dig en otrolig utsikt över havet och Barbados öppna landskap. Fortsätt bilfärden söderut och stanna i mysiga orter och byar som Bathsheba, Coach Hill, Diamond Valley och, sist men inte minst, öns huvudstad Bridgetown. Du märker, det finns ofantligt mycket att se och göra på ön så se till att boka din hyrbil i Barbados så snart som möjligt.

  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil i Barbados?

  Detta kan skilja sig mellan olika leverantörer och fordonskategorier. Det allra vanligaste är att kunder som vill hyra bil i Barbados måste vara över 21 år och haft körkort i mint två år, men som sagt kan det skilja sig mellan olika leverantörer och fordon. Det är heller inte ovanligt att förare som är under 25 år behöver betala en extra avgift, en så kallad ung förar avgift. I vissa fall kan det hända att seniora kunder, det vill säga kunder över 70 eller 75 år, också behöver betala en extra avgift.

  Vänligen kolla en specifik bils villkor för att ta reda på den exakta åldersgränsen.

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Barbados?

  Nej, det finns inga vägtullar på Barbados.

  Lite historia

  Urbefolkningen som först kom till ön cirka 1600 år f.Kr tros ha kommit från Venezuela. Ön var sedan bebodd av Arawaks och senare Indianska Kariber som var en större och starkare folkgrupp. Den brittiska koloniseringen började på 1600-talet och John Powell steg i land på Barbados den 14 maj, 1625 och från den dagen tillhörde Barbados Storbritannien. Det var inte bara Barbados som under denna tid blev koloniserad av européer utan även de närliggande öarna och ögrupperna Guadeloupe, Saint Lucia, Grenada, Martinique och många fler blev det. De kommande årtionden präglades av slavhandel och detta är en mörk tid i öns historia när mycket av urbefolkningen drevs bort, såldes som slavar eller till och med mördades. Dessutom förstördes mycket av öns natur för att skapa odlingsmarker och bosättningar.

  År 1834 förbjöds slavhandeln och en förändring skedde på Barbados. Fler och fler började utbilda sig och, även om det fortfarande var extremt ojämställt, var detta ett viktigt steg i rätt riktning. Barbados blev självständigt på 1960-talet, år 1966 för att vara exakt och numera är det en demokrati. Idag är turismen en av Barbados främsta inkomstkällor och med sitt underbara läge i Västindien är detta inget som tros förändras inom den närmaste framtiden.

  Vad är valutan i Barbados?

  Den officiella valutan i Barbados är barbadisk dollar (BBD) men som på många öar i Karibien, som till exempel Kuba, Curacao och Jamaica, går det även att betala med amerikanska dollar (USD). Den barbadiska dollarns växlingskurs är beroende av den amerikanska och den är alltid värd 50% av den amerikanska. Kostar något i Barbados 5.00 USD kostar den alltså 10.00 BBD, kostar den 100 USD kostar den 200 BBD och så vidare.

  Vilken tidszon är Barbados i?

  Tidsskillnaden mellan Barbados och Sverige är fem timmar, där Barbados är fem timmar efter Sverige. Tidszonen i Barbados kallas nordamerikansk atlantnormaltid (GMT-4).

  Vilka är de mest använda fraserna i Barbados?

  På grund av sin tid under Storbritanniens styre är det officiella språket på ön engelska, vilket gör det lätt för turisterna. Det finns även ett lokalt så kallat kreolspråk som talas på ön, detta är en blandning av ursprungsspråken som talades på ön innan koloniseringen och engelska. Oroa dig inte dock, de flesta förstår engelska och speciellt de som arbetar inom turistindustrin. Är du själv inte så bra på det lokala språket kan du nedan lära dig några av de vanligaste fraserna du kan ha hjälp av under din semester på ön.

  Hej - Hello
  Godmorgon - Good morning
  Godnatt - Good night
  Var finns närmaste polisstation? - Where is the closest police station??
  Var finns närmaste sjukhus? - Where is the closest hospital?
  Var finns närmaste bankomat? - Where is the closest ATM?
  Kan jag betala med kreditkort? - Can I pay with credit card?
  Kan jag betala med debitkort? - Can I pay with debit card?
  Hur mycket kostar det? - How much does it cost?
  Tack - Thank you
  Nej - No
  Ja - Yes

  El - Behöver jag en reseadapter i Barbados?

  Ja, du kommer behöva ta med en reseadapter till Barbados om du vill använda din svenska utrustning på ön. På Barbados är eluttagen antingen typ A eller B medan det i Sverige är antingen typ C eller F.

  Behöver jag visum för att resa till Barbados?

  Erhåller du ett svenskt pass behöver du inte ansöka om visa för att besöka Barbados. Du måste vid inresa dock kunna uppvisa ett giltigt pass, en returbiljett, en adress där du ska bo under din vistelse på ön och, om du är under 18 år och reser utan föräldrar, måste du ha ett underskrivet brev där dina förmyndare godkänner din inresa. Ska du åka till Barbados för att jobba eller gå i skolan kommer du behöva ansöka om visum.

  Det finns ingen Svensk Ambassad på Barbados men det finns en svensk konsulat i huvudstaden Bridgetown, se kontaktuppgifter nedan:

  Svensk konsulat i Bridgetown
  c/o West Indian International Tours
  Ciboney Caribean/Frangipani Flats
  Worthing Main Road
  Christ Church
  Email: swedishconsulate@wiit.net
  Telefon: +1 246 537 1000

  Nyttiga länkar

  Barbados turistinformation

  Svenska ambassadens reseinformation för Barbados

  Barbados flygplats