Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION PÅ BARBADOS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Barbados

  Generell information
  Barbados är en härlig paradisö i Västindien, perfekt lämpad för bilhyra. Hämta upp en hyrbil redan på flygplatsen i Bridgetown eller i centrum. Kör till en egen strand och njut av Barbados i din egen takt. Hitta ditt eget smultronställe längs med de 1600 km stenlagda vägarna som håller bra standard. Tänk dock på att det är vänstertrafik på Barbados!

  Regler vid bilhyra i Barbados
  För att få hyra en bil på Barbados måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer). Du måste ha haft körkort i minst 2 år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Maxåldern för att hyra bil på Barbados ligger på 70-75 år (beroende på uthyrare). För att få köra bil på Barbados krävs ett lokalt körtillstånd som du köper vid upphämtningen. Säkerhetsbälte är obligatoriskt för förare och passagerare. Barn under 5 år måste sitta i bilbarnstol.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Barbados:

  • Tätort: 60 km/h
  • Landsväg: 80 km/h
  • Motorvägar: 80 km/h

  Trafikregler
  Barbados har vänstertrafik. När någon signalerar med helljuset (ljustutar) vid en vägkorsning betyder detta att de lämnar dig företräde. Lokalbefolkningen använder ofta tutan för att hälsa på varandra. Men ta det lugnt och kör försiktigt och håll avstånd till andra fordon.

  Bensinstationer
  En del bensinstationer accepterar kreditkort men ha alltid lite kontanter med dig så att du kan ge dricks till personalen som tankar din hyrbil.

  Vägtullar och avgifter
  Det finns inga vägtullar eller vägavgifter på Barbados.

  Parkering
  I Bridgetown kan du parkera i olika parkeringshus. Många hotell erbjuder gratis parkering. Undvik att parkera på gatan under natten och lämna aldrig värdefulla saker i din hyrbil.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Hyrbilsförsäkringar varierar så försäkra dig om att du läser informationen nedan innan du gör din bokning. Regler som gäller i landet där du hyr bil gäller under hela hyresperioden. Alla våra hyrbilar inkluderar stöldskydd och försäkring som täcker kollision. Bilhyran begränsar eventuella skador på bilen eller förluster till ett visst självriskbelopp som visas på din voucher. Om du planerar att utnyttja försäkringar som erbjuds genom ditt kreditkort vänligen kontakta kreditkortsbolaget direkt för detaljer. Specifik försäkringsinformation för din bilhyra kommer att finnas på din voucher.

  Hyresrestriktioner

  Generell information
  Med hyrbil på Barbados är du inte tillåten att resa utanför landet och det är inte heller tillåtet att ta bilen på en färja.

  Envägshyror
  Envägshyror inom landet är tillgängliga utan extra kostnad. Envägshyror till annat land är inte tillåtna.