Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I ANTALYA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Antalya - Hitta din perfekta hyrbil

  Med en hyrbil i Antalya via oss på Auto Europe kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Vi förmedlar hyrbilar från världens ledande biluthyrare och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 8000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag mot målet att du som kund ska få det bästa priset och den bästa servicen. Boka en hyrbil på Antalya flygplats eller på ett centrumkontor i staden men läs först våra tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Antalya som du hittar här.

  Trafik och parkering

  Att köra bil i Turkiet kan vara lite annorlunda, jämfört det vi är vana vid hemma i Sverige. Var beredd på att trafikregler bryts hela tiden och att trafiken är mycket hetsig, främst i centrum. Trots detta är det större vägarna i bra skick och det är enkelt att transportera sig mellan orter. Gör en dagsutflykt till en närliggande strand eller by, för att komma iväg från turistorterna. Kör österut utmed väg D400 och stanna till i Side och Alanya på den turkiska rivieran. Antalya har strax över 1 miljon invånare och är ett mycket populärt turistmål. Här finns många historiska sevärdheter och fina stränder. Besök det vackra vattenfallet Düden eller kör ca. 3 mil utanför Antalya och besök ruinstaden Termessos. Slappna av på ett hamam eller bjud barnen på ett badäventyr på Aqua Land Park. Detta och mycket mer kan du göra när du hyr en bil i Antalya. Men det finns några saker att beakta när du kör bil i Antalya i Turkiet:

  • Kör lugnt och metodiskt med is i magen
  • Undvik att köra i centrum under rusningstrafik
  • Se upp för mopedister och cyklister
  • Håll extra uppsikt i rondeller och vid utfarter

  Om du vill veta mer om bilkörning i Turkiet besök vår: körguide för Turkiet.

  Parkering

  Att hitta parkering i centrala Antalya kan vara svårt. Välj helst ett parkeringshus, så är du säker på att du står lagligt. Det finns många regler om var du får parkera och de är snabba på att ge P-böter. Det finns inga P-automater i Turkiet utan man har istället anställda P-vakter som du betalar parkeringen till. Om du vill slippa att cirkulera runt i all evighet kan du välja att parkera i utkanten av staden och ta kollektivtrafik in till centrum. Hör med ditt hotell om de kan erbjuda parkeringsmöjligheter. Lämna aldrig värdefulla föremål i bilden när den är parkerad. Om du reser på landsbygden eller till mindre orter är det betydligt lättare att hitta parkering. Läs dock alla skyltar noga innan du parkerar.

  Geografisk information

  Antalya är en stad i sydvästra Turkiet med runt 1 miljon invånare. Staden grundades redan 150 f.Kr. Idag är Antalya en mycket populär turiststad och 2014 kom ca. 12,5 miljoner besökare hit. Det finns många antika sevärdheter, däribland Hadrians port, Hidirlik-tornet och flera byggnader från den ottomanska tiden. Förutom gamla byggnadsverk lockar förstås stranden och klimatet många turister till Antalya. Under vintermånaderna håller sig temperaturen här på mellan 15-17 grader och under sommaren är det hett med temperaturer på runt 30-25 grader. Mest regn faller det i december och januari. Om man vill använda sin hyrbil till max kan man göra en utflykt till badorten Side, som ligger ca. 8 mil österut. Om du vill köra åt sydväst så når du den lilla mysiga hamnstaden Kemer efter ca. 5 mil på motorväg D400. En hyrbil i Antalya och Turkiet är nästintill ett måste om man vill se det genuina Turkiet och det bästa med bilen är att man inte blir låst till en och samma plats. För den som vill se mer än en stad ligger Izmir, en annan kuststad, bara några timmar bort och därefter kan resa vidare mot Turkiets huvudstad, Istanbul, även om du också kan nå Istanbul under en kördag från Antalya.

  Antalya Airport

  13 km nordost om centrum ligger Antalya flygplats som är södra Turkiets största flygplats. Hit anländer alla resenärer som ska besöka den så kallade Turkiska rivieran.

  Antalya airport (AYT)
  Hemsida: www.antalya-airport.aero
  Telefonnummer: +90 242 444 7423

  Kollektivtrafik

  Antalya trafikeras av bussar, spårvagnar och delad taxi (Dolmus). Det är mycket vanligt att betalning sker genom att man skickar pengar, via de andra passagerarna, fram till föraren. Sedan kommer växeln tillbaka samma väg. Det finns annars även ett sk. Smart Card för de som reser mycket. Om du ska resa med taxi se då till att förhandla om totalpriset innan du påbörjar din resa.

  Bra länkar

  Turistinformation Antalya