Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I BODRUM

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Bodrum - Garanterat bästa pris

  Med en hyrbil i Bodrum via oss på Auto Europe kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Vi förmedlar hyrbilar från världens ledande biluthyrare och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 8000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag mot målet att du som kund ska få det bästa priset och den bästa servicen. Hämta en hyrbil på Bodrum flygplats eller på ett centrumkontor i staden.

  Trafik och parkering

  Genom Bodrum löper motorvägen D330 som västerut tar dig till Turgutreis och österut mot Milas. Bodrum är en vidsträckt stad som löper över två stora bukter. Att köra bil i Bodrum kan vara lite av en utmaning med dess smala gator och gränder. Stora delar av gamla stan är avstängd för biltrafik och du gör bäst i att parkera i utkanten av staden och ta en buss in till centrum, eller gå. Om du vill besöka St. Peter-slottet så finns det parkering gatan nedanför slottet, i form av ett parkeringshus. Om du istället vill besöka de centrala delarna av staden och hamnen så kan du parkera längs med hamnen.

  För att utforska Bodrums omgivningar är en hyrbil perfekt. Kör 30 minuter västerut mot Gümüslük, som ligger vid kusten. Förutom att strosa i den pittoreska byn så finns där även ruinerna av den gamla antika staden Myndos (grundad ca. 250 F.Kr. Det är inte bara på land som ruinerna kan beskådas. Ta på dig zyklop och snorkla bland de spännande ruinerna under det kristallklara vattnet. Att köra bil i Turkiet kan vara lite annorlunda, jämfört det vi är vana vid hemma i Sverige. Var beredd på att trafikregler bryts hela tiden och att trafiken är mycket hetsig, främst i de centrala delarna av städer. Trots detta är det större vägarna i bra skick och det är enkelt att transportera sig mellan orter. Men det finns några saker att beakta när du kör bil i Bodrum i Turkiet:

  • Kör lugnt och metodiskt med is i magen
  • Undvik att köra i centrum under rusningstrafik
  • Se upp för mopedister och cyklister
  • Håll extra uppsikt i rondeller och vid utfarter

  Om du vill veta mer om bilkörning i Turkiet besök vår: körguide för Turkiet.

  Parkering

  Parkering kan vara ett problem i de centrala delarna av Bodrum. Men väljer du att ställa bilen i utkanten, eller i ett parkeringshus så brukar det inte vara svårt att hitta ledig parkering. I de centrala delarna av staden kan du lätt hoppa på en Dolmus, en så kallad delad taxi. I bostadsområden råder ofta parkeringsförbud för de som inte bor där. Det är viktigt att läsa skyltarna noga och att komma ihåg att det inte finns P-automater i Turkiet. Här betalar man nämligen direkt till en P-vakt. Lämna inga värdefulla saker i bilen när du parkerar. Det kan vara bra att välja ett hotell mdär parkering erbjuds eller ingår. På det viset behöver man inte fundera på var man ska parkera bilen på natten. Utanför Bodrum är det ofta inga problem att finna lediga parkeringsplatser.

  Geografisk information

  Bodrum ligger i västra Turkiet på halvön med samma namn. Staden har ca. 36 000 invånare, men om man räknar med omgivningarna så kommer man upp i ca. 100 000. Under sommaren ökas andelen människor i staden dramatiskt, på grund av alla turister. Bodrum är en gammal, från början sömning fiskeby, som under de senaste 50 åren växt till en mycket populär turistort. Staden ligger vackert utmed det egeiska havet och bjuder på många fina bukter och stränder. Halvön omges av 32 öar och har en kustlinje på ca. 17,5 mil. Med en hyrbil i Bodrum finns det mycket att upptäcka. Tillsammans med det vackra landskapet och dess rika historia är det också klimatet som lockar flest turister hit. Bodrum och västra Turkiet har ett soligt medelhavsklimat med en snittlig temperatur på ca. 15 grader under höst och vinter. Under sommaren kan temperaturen nå upp till ca. 34 grader. Havstemperaturen är som varmast i augusti, då det är ca. 26 grader i vattnet! Under vintern håller sin vattentemperaturen på ca. 17 grader.

  Bodrum Airport

  Bodrum flygplats ligger 3,5 mil nordöst om staden. Här passerar ca. 2,5 miljoner passagerare varje år. Många av besökarna är från utlandet, men det finns även nationella flyglinjer till exempelvis Istanbul och Ankara.

  Bodrum Milas Mugla airport (BJV)
  Hemsida: milasbodrum.dhmi.gov.tr
  Telefonnummer: +90 252 523 0101

  Kollektivtrafik

  I Bodrum finns minibussar, så kallade Dolmus och vanliga lokalbussar. Annars är det vanligaste färdmedlet taxi. Tänk på att taxan fördubblas på natten (efter midnatt) och att man alltid bör fråga om ett totalpris innan man påbörjar sin taxiresa.

  Bra länkar

  Turistinformation Bodrum