Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I TURKIET

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Turkiet

  Generell information
  Turkiet bjuder på härliga kuststräckor och intressanta kulturhistoriska platser. Med en hyrbil i Turkiet kan du köra till Istanbul eller Ankara och uppleva den pulserande storstadskänslan som är så speciell för Turkiet. Åk till den turkiska Rivieran i söder och bada och sola i Antalaya eller Alanya. Det turkiska vägnätet moderniseras ständigt. Vi rekommenderar defensiv körning och försiktighet.

  Regler vid bilhyra i Turkiet
  För att få hyra en bil i Turkiet måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer). Du måste ha haft körkort i minst 1 år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Vissa uthyrare tillämpar en maxålder på 70 år. Det är obligatoriskt med säkerhetsbälte för alla i bilen. Barn som väger under 36 kg måste sitta i bilbarnstol eller på bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Turkiet:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 90 km/h
  • Motorvägar: 110 km/h

  Trafikregler
  Turkiet har högertrafik. Halvljuset skall vara påslaget även på dagen. Om du kör på landsbygden se då upp för tama djur som kan korsa vägbanan.

  Bensinstationer
  Längs den turkiska Rivieran i söder (samt i storstäder) finns det många bensinstationer. På landsbygden kan det vara längre mellan stationerna. Tanka upp i förebyggande syfte. De flesta stationer har öppet mellan kl. 06:00 - 22:00. Utmed motorvägarna finns bensinstationer som har öppet dygnet runt.

  Vägtullar och avgifter
  I Turkiet finns just nu två avgiftsbelagda vägar. Du betalar genom att ladda upp ett värdekort eller med kontanter. Även Bosphorus-bron i Istanbul är avgiftsbelagd.

  Parkering
  I Turkiet betalar du för din parkering till speciella parkeringsvakter (det finns inga automater). Om du vill parkera under en längre tid rekommenderas parkeringshus eller hotellparkeringar.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Hyrbilsförsäkringar varierar så försäkra dig om att du läser informationen nedan innan du gör din bokning. Regler som gäller i landet där du hyr bil gäller under hela hyresperioden. Alla våra hyrbilar inkluderar stöldskydd och försäkring som täcker kollision. Bilhyran begränsar eventuella skador på bilen eller förluster till ett visst självriskbelopp som visas på din voucher. Om du planerar att utnyttja försäkringar som erbjuds genom ditt kreditkort vänligen kontakta kreditkortsbolaget direkt för detaljer. Specifik försäkringsinformation för din bilhyra kommer att finnas på din voucher.

  Hyresrestriktioner

  Med hyrbil i Turkiet är du inte tillåten att resa utanför landet och det är inte heller tillåtet att ta bilen på en färja.

  Envägshyror
  Envägshyror inom landet är tillgängliga mot extra kostnad. Envägshyror till annat land är inte tillåtna.