Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I ALANYA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil Alanya - Boka och spara

  Staden Alanya strax väster om Antalya är en populär strand-semesterort på den turkiska rivieran. Med sitt härliga kustklimat vid Medelhavet, naturliga attraktioner och historiska arv finns här verkligen något för alla att utforska och upptäcka. Besök vackra Alanya slott från medeltiden eller njut av en dag på stranden, full av avkoppling och värmande sol.

  Med en hyrbil från Alanya kan du efter eget humör och plan själv utforska den fantastiska semesterpärlan och närliggande områden. Välj från ett brett utbud av bilkategorier och fordon till förmånliga priser och ta hjälp av Auto Europe för att få ut det mesta av din hyrbilsupplevelse. Med oss jämför du enkelt priser och fordon i Turkiet, så att du kan hitta en passande hyrbil i tre enkla steg.

  Trafik

  Bilkörning i Turkiet kan vara mer hetsig än vad vi svenskar är vana vid, framförallt för dig som upphämtat hyrbil i Alanya centrum. Alanya stad har strax över 100.000 invånare och är ett populärt turistmål inte minst under sommarmånaderna så att köra lugnt och försiktigt är att rekommendera. Undvik att köra bil under den värsta rusningstrafiken, ha uppsikt över motorcyklister, cyklister och gående och planera din resa väl. Vägarna är generellt i gott skick runt Alanya och större städer som Antalya. Som gående är det även viktigt att veta att motorister inte tenderar att stanna för gående och det är därför mycket viktigt att du noggrant tittar dig om omkring om du ska korsa obevakade gatuställen.

  Parkering

  Boka helst hotell med parkeringsmöjligheter för säker och bekväm parkering om du ska hyra bil i Alanya. Avgiftsbelagd gatuparkering eller parkering på allmänna parkeringar betalas inte genom biljettautomat som hemma utan istället betalar du direkt till parkeringsvakter. Parkeringshus på köpcentrum och liknande är även de bra alternativ om du behöver parkera under en längre tid eller över natten.

  Geografisk information

  Belägen vid Antalyabukten på den Anatoliska kusten mellan Taurusbergen i norr och Medelhavet i söder, är staden en del av den turkiska rivieran. Staden är delad från öst till väst av en klippig halvö som är utmärkande för staden. Du hittar hamnen, centrum och Keykubat strand på den östra sidan. Damlatas strand som är känd för sina droppande grottor och Kleopatra strand hittas på den västra delen. Klimatet är typiskt medelhavsklimat med varma och torra somrar med det mesta av nederbörden under vinterhalvåret.

  Alanya flygplats

  Gazipasa-Alanya flygplats ligger belägen cirka 45 min resa längs kusten söderut. Den mesta av trafiken är charter-relaterade flygningar under sommarsäsongen. Du kan enkelt välja att boka hyrbil i Alanya för att starta din resa i Turkiet.

  Gazipasa-Alanya (GZP)
  Hemsida: www.gzpairport.com
  Tel: +90 242 582 71 26

  Kollektivtrafik

  Inne i Alanya centrum kan du enkelt ta dig runt tack vare stadsbussarna. De mest populära linjerna bland turister är linjer nummer 1 och 2 som båda går längs med kusten på Ataturk Boulevard och 25M Street. Linje nummer 4 tar dig upp till slottet. Bussarna har ett digital biljettsystem där du använder dig av ett så kallat Alanya Kentkard som du fyller på med en summa med pengar som sedan dras av till rabatterat pris i bussen automat. Korten kan köpas på flertalet ställen runt om i staden.

  Bra länkar

  Turistinformation