Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Chamonix Mont Blanc: vid foten av Europas topp

  Det finns få upplevelser som är så häpnadsväckande som att stå på toppen av ett berg i Alperna en klar, solig dag i höjd med molnen och blicka ut över bergsmassiven, se de avskilda byarna långt nere i dalarna, inramade av branta, snöklädda bergstoppar och för en liten stund, i tystnad, betrakta naturens storslagenhet.Beläget mellan de gigantiska bergskedjorna Aiguilles Rouges och vid foten av Mont Blanc, Frankrikes och Europas högsta bergstopp, ligger Chamonix Mont Blanc. Stadens placering erbjuder en unik bas för utförsåkning i världsklass på Mont Blanc. Världens allra första vinter-OS hölls i just Chamonix redan år 1924 och staden kan stoltsera med ett globalt rykte som ett av världens bästa skidorter.

  Skidåkning i Chamonix

  Som redan nämnt så är Chamonix en fantastisk och unik skidort. Utbudet på skidåkningen är varierande och det finns inga gränser för hur pass avancerade backar du vill åka i. Både nybörjare precis som de värsta adrenalinsökarna som är ute efter äventyr kan söka sig till Chamonix. Chamonix Le Pass-kortet ger dig tillträde till dalarna Brevent-Flegere, Le Tour och Grand Montets. Kortet kostar ca 48 Euro per dag. Om du vill ha fler valmöjligheter så kan du köpa passerkortet Mont-Blanc-Unlimited istället för cirka 58 Euro per dag. Med detta kort får du, förutom det som ingår i Chamonix Le Pass-kortet, tillgång till Chemin de fer du Montenvers, Les Houches, Courmayeur, Tramway du Mont Blanc och Aiguille du Midi, berget som dominerar omgivning i Chamonix med sina 3,842 höjdmeter. Den som anser sig kunna hantera de vanliga backarna och som vill utmana sig själv, kan anlita en lokal guide som tar med dig på offpist-åkning i lössnö. Vänligen notera att priserna för passerkorten till liftsystemen kan ändras.Uppe på toppstationen på Aiguille du Midi så finns möjligheten för den som inte är höjdrädd att prova hur det känns att gå på luft genom att Kliva In i Tomrummet (Step Into the Void), ett rum helt i glas, upphängd på en stålram ovanför en ravin med 1035 meter fritt fall under golvet. En garanterad adrenalinkick!

  Att ta sig dit

  Chamonix är beläget 1035 meter över havsytan, vilket innebär att utbudet för att resa dit med kollektivtrafik är begränsat. Geneve och Mont Blanc flygplats i Annecy, är de närmsta flygplatserna som ligger cirka en timmes körning från Chamonix. Från Geneve flygplats går bussar dagligen med bussbolaget SAT. Andra närliggande flygplatser, med lite över två timmars körning till Chamonix är Grenoble, Lyon, Turin och Bern.

  Du kan även ta dig till Chamonix med tåg på linjen St. Gervais - Vallorcine, som startar i staden Saint-Gervais-les-Bains. Du kan resa från Lyons flygplats för att ta dig till Saint-Gervais-les-Bains, där du måste byta tåg som tar dig till Chamonix. Resan tar totalt ca fyra timmar, exklusive väntetid. Tåget sköts av bolaget SNCF och korsar gränsen till Schweiz. Linjen håller rekordet för världens brantaste och lutande järnväg. Genom fönsterrutan i passagerarvagnen får du nästan en 45-graders vy över bergen!Absolut smidigaste sättet att ta sig dit är med en hyrbil, eftersom du kan packa in allt bagage på en gång i bilen och slipper släpa runt på bagaget medan du väntar på nästa avgång med buss, tåg eller taxi, för att ta dig till hotellet eller skidbacken. Du får också större möjlighet att vara mer flexibel i ditt resande och du kan välja att åka till andra skidsystem eller upptäcka närliggande byar och städer, då staden Chamonix är ganska liten.

  Vinterutrustning på din hyrbil

  Då vinterväglag råder i Frankrike kring Alperna så kommer vägarna att vara isiga och hala. För din egen säkerhet och för att försäkra dig om vilken utrustning din bil behöver och vad som ingår i våra priser, så rekommenderar vi dig att läsa vår guide för vinterutrustning på din hyrbil genom att klicka här.För priser och tillgängliga bilar klickar du här för att komma till vår bokningsmotor. Om du behöver hjälp eller assistans kan du alltid ringa våra reservationsagenter på +46 10 888 66 52 för att ta reda på vilket alternativ som är billigast och som passar dina behov bäst. Du kan också kontakta oss per e-postseres@autoeurope.de för frågor.

  Bloggsökning


  Kategorier