Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Australien

  Australien, eller som det också kallas 'The Land Down Under', har fantastiska landskap och vackert havsliv. Med ett överflöd av naturresurser är Australien ett blomstrande land, och det återspeglas inte bara iden höga livskvalitén men också i hur många människor det är som kommer och lockas för ett besök eller för att stanna. Uppskattningsvis är det 3700 besökare som förlänger sina turistvisum varje år, och vem kan klandra dom?Vi på Auto Europe skulle vilja inspirera dig till din nästa semester med en översikt över de bästa destinationerna i Australien. Kom ihåg att vi kan ordna din hyrbil eller varför inte en husbil, som är ett perfekt val för en liten turné på denna oförglömliga kontinent. Här är våra tips om vad du inte ska missa på din semester i Australien!

  Sydney

  Sydney får en omedelbart att tänka på det ikoniska operahuset, en romantisk solnedgång långt bortom Sydney Harbour Bridge och skyskrapor i glas som står stolt vid vattnet. Här är några höjdpunkter:

  Sydney Harbour - Ta en promenad, en färjetur eller en trevlig kryssning i en av världens bästa naturliga hamnar. Gå på den berömda stålbron eller njut bara av utsikten över stadens sevärdheter.

  Kap Solander - Kap Solander är den bästa platsen för valskådning, ibland ligger valarna så nära kusten som 180 meter!

  Innerstaden - Sydneys innerstad är en ljuvlig plats, full av designerbutiker, coola barer, loppmarknader, konstgallerier och festivaler. Vi rekommenderar varmt att besöka Mardi Gras parade.

  Sydney Opera House - Detta är förmodligen det mest ikoniska landmärket i Sydney och garanterat ett måste att se. Operahuset bjuder på allt från opera till moderna dansföreställningar.

  Bondi Beach - Denna världsberömda stranden behöver ingen lång introduktion. Koppla av på den fina stranden och prova på snorkling, surfing eller andra roliga vattensporter!

  Melbourne

  Australiens mest eleganta stad är landets inofficiella huvudstad med allt vad gäller sport och kultur. Om du vill besöka en stor kosmopolitisk stad som är liberal i många aspekter har du kommit till rätt ställe!

  Rooftops - Sippa på en cocktail på en rooftopbar, lyssna till ljudet av den ständigt livliga staden och koppla av och se på en härlig solnedgång över Melbourne.

  Hidden Laneways - Du kan aldrig vara säker på vad som väntar dig i Melbournes unika laneways lite utanför staden. Vandra i gömda laneways och ta in stadens känsla - ät på en av de många pop-up matställena eller ta bilder på snygg streetart. Några är tillägnade rock'n'roll-artister medan andra tillägnas etnisk kultur och mat.

  Yara River Cruise - Boka en kryssning för att se mer av staden och lär dig om stadens historia. Besök även Birrarung Marr för att se och höra mer om aboriginernas koppling till floden.

  Cricket - Se en cricket-match i den världsberömda MCG (Melbourne Cricket Ground) eller se på en tennismatch på Melbourne Park mittemot.

  Queen Victoria Market - Stadens historiska landmärke, Queen Victoria Market har erbjudit färskvaror sedan 1800-talet. Förutom frukt, grönsaker och kött kan du också hitta unika souvenirer att ta hem för att påminna om ditt besök i Melbourne.

  Perth

  Perth är den soligaste staden i Australien och ligger på östkusten. Staden har orörda stränder, en avslappnad atmosfär och många geografiska fördelar. Perth ligger nämligen nära Bali, och precis vid havet. Det finns dock fler anledningar att besöka staden.

  Rottnest island - Lokalbefolkningen kallar det Rotto och det är en stor ö som inte tillåter bilar. Nå den idylliska ön lätt med en färja och spendera en dag på en av sina 63 stränder! Snorkla i korallrev eller utforska någon av de 20 vikarna på ön. Att cykla är ett bra färdmedel för att komma runt ön, men det finns också vanlig busservice.

  Twilight Hawkers Market - Den största och äldsta gatumarknaden är en plattform för medborgare och besökare i Perth att prova delikatesser från hela världen. Marknaden är särskilt populär på fredagar då många samlas för en after-work med drinkar, en lätt middag och livemusik.

  Cartref Park Country Gardens - Dyk djupt in i de inhemska trädgårdarna, promenera längs lavendelvägar och andas frisk luft med inslag av citrus på Cartef Park Country Gardens. Beundra den ovanliga floran vid denna härliga reträtt.

  Brisbane

  Med dess episka väder och varma hav lockas soldyrkare året runt. Denna kontrast-stad av  kommer göra dig förälskad i sina frodiga trädgårdar, vingårdar, matcentrum och turkosa hav med delfiner.

  Koala Sanctuary - Vi älskar koalorna vid Lone Pine, den största och första fristaden för koalor, bara några kilometer från Brisbane! Du får hålla i och krama dessa söta pälsdjur och till och med mata dom! Det finns dessutom många andra djurarter att hälsa på, därmed är denna plats ett måste för alla djurälskare! Ägna minst en dag från din semester till Lone Pine, du kommer inte ångra dig!

  Natt-kajakpaddling på Moreton Island - För en lite annorlunda upplevelse, kan du boka en kajakpaddling nattetid på världens tredje största ö med de finaste sandstränderna. Kajakerna har en genomskinlig botten som lyser upp på natten och lockar det rika undervattenslivet, med inte bara färgglada fiskar utan även dugongs och havssköldpaddor. Kajakguider tar dig också för att se det gamla Tangalooma-skeppsbrottet.

  Soluppgång från Mt Coot-tha - Även om du inte är morgonpigg, borde du ändå stiga upp tidigt och fånga den vackra soluppgången från det mest kända utsiktsberget i staden. Kör upp för Mount Coot-Tha före gryningen, sitt på en filt och se solen gå upp över Brisbane!

  Cairns

  Långt, långt bort ligger den nordöstra spetsen av den australienska kontinenten Cairns, den stad där regnskogen tillsammans med Barriärhavet påverkar stadens livsstil och tar turismen i full gång. Den gamla hamnstaden är idag en mycket stor turistattraktion, vilket idag har påverkat stadens livsstil. Det finns inga stränder i Cairns, men Esplanade Lagoon i närheten har en riktigt tropisk stil.

  Barriärhavet - The Great Barrier Reef som det kallas är ett fascinerande världsarv och i de flesta fall är detta den främsta orsaken till att så många turister tar sig till Cairns. Boka en dagstur eller tillbringa natten på ett pontongdäck. Du kommer inte närmre än detta!

  Kuranda järnvägstur - Kyl ner dig från snorkling och solbad i tropiska North Queensland. Ta en tur på den historiska Kurana-järnvägen och Rainforest Cableway. Du kommer att vara med om en fantastisk naturskön resa, upptäcka djurliv på nära håll och vara med på sightseeingturer runt regnskogen vid byn Kuranda och en kulturpark som tillägnas aboriginalerna.

  Bloggsökning


  Kategorier