Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ PRAG FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Prag flygplats - Upptäck centraleuropa

  Václav Havel Airport Prague är Prags officiella flygplats, den är döpt efter Tjeckiens tidigare president Václav Havel. Flygplatsen ligger cirka 19 km öst om centrala Prag och beroende på trafik tar det 30-40 min att köra. Varje år checkar över 15 miljoner passagerare som ska åka till någon av de 160 destinationer som går att åka till härifrån in på flygplatsen. På grund av sina många destinationer, inrikes såväl som utrikes, anses Prags flygplats vara Tjeckiens viktigaste. Det är antagligen denna flygplatsen du kommer landa på om du ska besöka Tjeckien, speciellt om du kommer hit för att besöka huvudstaden Prag eller vackra Kutná Hora. Om du vill boka en hyrbil på Prag flygplats går det alldeles utmärkt. Vi samarbetar med flera leverantörer som har kontor här, vilket gör det supersmidigt att snabbt hämta upp din hyrbil direkt när du landat så du kan påbörja ditt reseäventyr. Bokar du via oss på Auto Europe får du bästa pris och hög kundservice.

  På vår hemsida kan du själv jämföra priser, fordon och företag för att hitta den perfekta hyrbilen för dig. När du fyller i din önskade destination och hyresdatum kommer vi ge dig flera alternativ att välja mellan. Sen kan du själv hitta det alternativet som passar dig och dina behov bäst. Förutom vanliga personbilar erbjuder vi också moderna husbilar, vans och exklusiva sportbilar. Vi samarbetar med hyrbilsföretag över hela världen och har tillgång till de bästa priserna, det garanterar vi! Hittar du exakt samma hyrbil med exakt samma förutsättningar inkluderat till samma totalpris någon annanstans, kommer vi att slå det priset. Boka snabbt och enkelt här på vår hemsida eller kolla in tidigare kunders omdöme på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Prag.

  Flygplatsinformation

  Flygplatsen ligger bara runt 19 kilometer öst om Prags innerstad, om du kör bil tar det inte mer än 30-40 min att ta sig hit. Detta kan dock variera beroende på tid om dygnet och hur trafiken är medan du kör. Det är inte bara resenärer som ska till Prag som åker via flygplatsen, även personer som ska besöka andra delar av Tjeckien använder sig av Prags flygplats eftersom den har så många destinationer, både inrikes och utrikes.

  Prag flygplats (PRG)
  Officiellt namn: Václav Havel Airport Prague
  Adress: Aviatická, 16108 Praha 6, Tjeckien
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 19 km öst om centrala Prag.
  Flygbolag på flygplatsen: Prags flygplats här nästan 70 flygbolag som tillsammans erbjuder över 160 destinationer till semestersugna resenärer, internationellt och nationellt. Bland annat kan du flyga med följande flygbolag härifrån; EasyJey, KLM Royal Dutch Airlines, Austrain Airlines, Czech Airlines och Wizz Air Hungary Airlines.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Prag flygplats?

  Om du ska hyra bil på Prag flygplats ligger alla hyrbilskontor smidigt på samma ställe. På nedersta våningen i Parking C Comfort park finner du alla hyrbilsföretag som är aktiva på flygplatsen. Snabbt och smidigt kan du ta dig hit direkt efter du landat och hämtat upp dina väskor. Med en hyrbil har du möjligheten att upptäcka mer av Tjeckien eftersom du inte behöver begränsa dig till kollektivtrafiken eller dyra taxiresor. En hyrbil betyder frihet eftersom du har friheten att åka ditt du vill. Om du vill köra utanför landets gränser går det också bra. Varför inte besöka ett av Tjeckiens grannländer Tyskland, Polen, Slovakien eller Österrike? Men en hyrbil kan du anpassa din resa utifrån exakt det du vill.

  Efter du har landat och ska hämta upp din bil är det väldigt viktigt att du läser igenom hyreskontraktet och meddelar den lokala leverantören om du har några frågor eller något inte stämmer. Blir du osäker eller behöver hjälp får du mer än gärna höra av dig till oss på Auto Europe. Det är också viktigt att alla bilens eventuella märken och skador är noterade hos leverantören. Innan du kör iväg rekommenderar vi därför att kolla igenom hyrbilen och se om den har några märken som är värt att notera. Vi rekommenderar också att läsa på om landets körregler innan du ger dig ut på de tjeckiska vägarna, det kan du göra här.

  Budget hyrbil vid Prag Flygplats Budget på Prag flygplats
  Aviatická,
  Praha 6, Tjeckien 16108

  +420 220 113 253
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 24.00
  Hertz hyrbil på Prag Flygplats Hertz på Prag flygplats
  Aviatická,
  Praha 6, Tjeckien 16108

  +420 225 345 021
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 22.00
  Avis på Prag Flygplats Avis på Prag flygplats
  Aviatická
  Praha 6, Tjeckien 16108

  +420 235-362 420
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 08.00 - 22.00
  Lördag: 08.00 - 20.00
  Söndag: 08.00 - 22.00
  Firefly på Prag flygplats Firefly på Prag flygplats
  Aviatická
  Praha 6, Tjeckien 16108

  +420 225 345 021
  Öppettider:
  Måndag - Onsdag: 08.00 - 24.00
  Torsdag - Lördag: 08.00 - 22.00
  Söndag: 08.00 - 24.00

  Terminaler

  Flygplatsen har totalt två terminaler, terminal 1 och terminal 2. Den förstnämnda är främst för flyg som flyger till och från länder som inte tillhör Schengenländerna, medan terminal 2 främst är till för flyg som flyger inom Schengenområdet. Schengenområdet består av totalt 26 länder som alla ligger i Europa. Sverige ligger inom detta område och ska du flyga till Sverige kommer därför ditt flyg avgå från Terminal två. Exempel på andra destinationsländer som också avgår från terminal två är Belgien, Spanien, Danmark, Frankrike och Portugal.

  Flygplatsfaciliteter

  På Prags flygplats behöver du aldrig gå hungrig, här finns många caféer och restauranger du kan gå till medan du väntar på ditt flyg. Även om du reser mitt i natten kommer här finnas ställen att köpa mat på, några matställen som har öppet dygnet runt är Kentucky Fried Chicken, Bread & Co bistro-café, Costa Coffee och Restaurace Praha. Även en hel del klädaffärer, souvenirbutiker och tobaksstånd finns på flygplatsens två terminaler. Du behöver inte oroa dig över att inte ha en bekväm vistelse. Vill du fynda i Tax-free butikerna kan du göra det också, totalt finns här sju stycken, tre på terminal 1 och fyra på terminal 2. Självklart finns det gott om toaletter i hela byggnaden.

  Andra tjänster som går att hitta på flygplatsen är besökscentrum, flera olika lounger, dusch, postkonto och FastTrack pass som tillåter dig att gå förbi kön i säkerhetskontrollen mot en avgift. Flygplatsen har alla de tjänsterna du kan förvänta dig på en stor internationell flygplats, vill du läsa om alla dessa hänvisar vi dig vänligen till flygplatsens officiella hemsida.

  Hur kan man ta sig till och från Prag flygplats?

  Bil

  Genom att hyra bil på Prag flygplats kan du snabbt, smidigt och enkelt ta dig från flygplatsen till din slutdestination. En bil ger dig också möjligheten att utforska mer av Tjeckien, och även resterande Centraleuropa. Om du ska köra från flygplatsen in till centrala Prag tar det cirka 30-40 min beroende på trafik och tid på dygnet. Precis som i de flesta stora städer förekommer rusningstrafik och bilköer med mera kan förekomma. Kör in på motorväg 7 och sväng sedan av på avfarten in på Evropská. Följ vägskyltarna som hänvisar till Prag så kommer du snart fram till huvudstaden. Vi rekommenderar att du har en karta eller GPS med dig så att du undviker att köra vilse. Om du bokar via oss kan du lägga till GPS redan under bokningsprocesscen så du slipper oroa dig.

  Kollektivtrafik

  Alternativet att åka kollektivtrafik in till centrala Prag finns också. Busstoppen ligger inom kort gångavstånd från både terminal 1 och 2. Snabbaste vägen med kollektivtrafik är att hoppa på buss nummer 119 som går från både terminal 1 och 2 var femte minut. Åk med buss nr 119 till Veleslavin train station och hoppa sedan på metron in till stan. Du behöver inte förboka biljett på dessa bussar, men du behöver köpa en biljett från en av automaterna som finns precis vid busstoppen. Det går även att köpa biljetter i ankomsthallarna på båda terminalerna.

  Taxi

  Likt de flesta flygplatser finns här också möjligheten att åka taxi till din slutdestination. Om du inte planerar att boka en hyrbil på Prags flygplats är detta ett snabbt och smidigt alternativ. Taxibilarna hittar du utanför ankomsthallarna på både terminal 1 och 2, det är även skyltat så du lätt ska hitta. Det går att boka i förväg, men det är lika smidigt att bara gå till var taxibilarna befinner sig och hitta en. Du kommer aldrig behöva vänta länge för att hitta en ledig. Prag flygplats samarbetar med taxibolagen FIX TAXI och Taxi Praha som garanterar bästa pris baserat på antal körda kilometer.

  Parkeringstips

  Det finns en mängd olika parkeringsalternativ på flygplatsens område. Express Parking är till för de som snabbt bara ska hämta upp eller släppa av någon, de ligger bara en min från terminalerna och är gratis för mindre än 15 min. Efter 15 min kostar det 40 kr per påbörjad 30 min dock, vi rekommenderar därför inte denna parkeringen om du ska stanna i längre än 15 min. Det finns två andra korttidsparkeringar som ligger cirka 3 min från terminalerna. De kostar 25 kr i timmen och är ett bra alternativ om du vill parkera nära flygplatsen men inte betala skjortan. Där finns också två långtidsparkeringar som är bra om du planerar att parkera din bil i några dagar. På den ena måste du boka din parkeringsplats online i förväg, det kostar då 410 kr för sju dagar. På den andra går det bra parkera utan att ha förbokat en plats, dock blir det lite dyrare och kostar 620 kr för en period av sju dagar. Alla parkeringsplatser har övervakningskamera så du kan känna dig säker och trygg när du parkerar på flygplatsen.

  Nyttiga länkar

  Prag Flygplats